Autohuur Amersfoort

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Amersfoort zodat jij dat niet hoeft te doen.

Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Het Worry-Free label
  • Geen zorgen over het eigen risico
  • Ongelimiteerde kilometers
  • Een verhuurder met een goede beoordeling
  • Vol-vol brandstofbeleid

Autohuur Amersfoort

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Amersfoort zodat jij dat niet hoeft te doen.

Reserveer voor 25 februari 2019 en haal uw auto op t/m zondag 7 april 2019
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Amersfoort

  1. Home
  2. Autohuur Nederland
  3. Amersfoort
EasyTerra Autohuur Amersfoort is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Amersfoort

Introductie

Amersfoort dankt zijn naam aan de rivier de Eem, die vroeger de Amer heette. De stad ontstond aan een doorwaadbare plaats door de rivier die nog steeds door het hart van Amersfoort stroomt. De stad wordt ook wel Keistad genoemd, naar de Amersfoortse kei die aan de Stadsring te bewonderen is. Dat deze kei in de stad ligt is te danken aan een weddenschap. Een jonkheer wedde in 1661 dat hij de Amersfoorters zou kunnen overhalen een grote zwerfkei van de Leusderhei naar de stad te trekken. En dat gebeurde, waarna de jonkheer de 400 keientrekkers trakteerde op bier en krakelingen. Amersfoort heeft een schitterende middeleeuwse binnenstad met de Onze Lieve Vrouwetoren (in de volksmond: ‘Lange Jan’) als blikvanger.

Bevolking

De stad heeft bijna 140.000 inwoners. De laatste jaren is Amersfoort enorm gegroeid, omdat het in de jaren 80 werd aangewezen als groeistad. Grote nieuwbouwwijken getuigen daarvan. In 1985 had de stad nog maar 85.000 inwoners.

Ligging

Amersfoort ligt centraal in Nederland, 20 kilometer ten noordoosten van Utrecht en 50 kilometer ten zuidoosten van Amsterdam. De stad ligt op de rand van de Utrechtse Heuvelrug, Ten oosten ligt de Gelderse Vallei en nog verder naar het oosten de Veluwe.

Economie

Amersfoort had ooit vele bierbrouwerijen, maar daar is er nu nog maar één van over, de Amersfoortse Stadsbierbrouwerij De Drie Ringen. Zakelijke dienstverlening is tegenwoordig de motor van de Amersfoortse economie. Meer dan een kwart van de beroepsbevolking werkt in deze branche. Ook in de ICT-sector blaast de stad een partijtje mee. Uit een onderzoek van de gemeente blijkt dat er verder veel ‘creatieven’ in Amersfoort werken: wetenschappers, ingenieurs, architecten, tv-makers, journalisten, musici, vormgevers, schrijvers en kunstenaars.

Vliegvelden

De stad heeft geen vliegveld, maar ligt op slechts 60 kilometer van de nationale luchthaven Schiphol. Kleine (zaken)vliegtuigen kunnen wel landen op de grasbanen van vliegveld Hilversum, ten westen van de stad. Dat vliegveld is overigens meer in gebruik voor recreatief verkeer.

Openbaar Vervoer

Het stadsvervoer wordt verzorgd door Stadsvervoer Nederland. Er zijn 10 buslijnen, die vooral van belang zijn voor de inwoners van de buitenwijken. Het centrum van Amersfoort is het best te voet te verkennen. Alle buslijnen starten van het busstation bij Amersfoort CS. Daar vindt u ook bussen van Connexxion en BBA naar plaatsen in de regio.

De stad is een spoorwegknooppunt. Dankzij die ligging zijn er goede railverbindingen naar andere grote steden in Nederland. Ook de internationale trein van Berlijn naar Amsterdam stopt in Amersfoort.

Fietsers kunnen hun vervoermiddel in de binnenstad gratis(!) en bewaakt stallen.

Verkeer- en Parkeersituatie

Amersfoort is goed per auto bereikbaar, althans buiten de ochtend- en avondspits. Ten noorden van de stad loopt de snelweg A1 (Amsterdam – Duitse grens), ten oosten de snelweg A28 (UtrechtGroningen). Deze snelwegen kruisen elkaar op het verkeersknooppunt Hoevelaken. Ook in de stad zelf kunt u gemakkelijk uw weg vinden en is het in de regel niet al te druk.

Een groot deel van het Amersfoortse centrum is voetgangersgebied is. Rond dat centrum ligt de zogeheten Stadsring. U kunt daar op straat parkeren, maar dat is vrij duur. Er is een aantal parkeergarages waar u uw huurauto niet alleen goedkoper, maar ook veiliger kunt stallen. Deze garages zijn aangesloten op het Parkeer Route Informatie Systeem. Op borden langs de invalswegen staat aangegeven of en hoeveel plaatsen er beschikbaar zijn in de verschillende garages.

Hotels

Amersfoort heeft een beperkt aanbod aan hotels, maar in de regel is er wel een kamer te vinden, behalve tijdens evenementen als de jaarlijkse Keistadfeesten en het internationale ATP tennistoernooi.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Amersfoort raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Amersfoort

EasyTerra Autohuur Amersfoort vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Nederland, maar in een andere stad dan Amersfoort, klikt u dan door naar de Auto huren Nederland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Nederland u een auto huren wilt.