• Klantbeoordelingen 8.4 / 10
  • Sinds 2005 vergelijken wij huurauto tarieven

Prijzen huurauto's stijgen door

Leeuwarden, 03-05-2022 - EasyTerra, een prijsvergelijker voor huurauto's van Nederlandse bodem heeft de prijzen van huurauto's weer eens onder de loep genomen. Stijgingen van meer dan 300% ten opzichte van de prijzen van 2019 (pre Corona) zijn geen uitzondering.

Tjeerd Kramer, directeur van EasyTerra legt het als volgt uit.

“De verhuurders kopen en verkopen constant nieuwe auto's. Dat is onderdeel van het business model. Het kopen van nieuwe auto's is momenteel echter erg lastig omdat producenten onvoldoende kunnen producerende. De oorzaak daarvan ligt hem grotendeels in het tekort aan onderdelen. De aanvoer daarvan hapert sinds de Corona crisis aan alle kanten. Met name computerchips zijn slecht verkrijgbaar en ook bepaalde onderdelen uit de Oekraïne die met name op de Duitse markt gebruikt worden, zijn schaars. Ondertussen neemt de vraag naar huurauto's wel gewoon toe.”

De vraag overstijgt dus in veel gevallen het aanbod wat een prijsopdrijvend effect heeft. Dat zie je met name terug op bestemmingen als Mallorca, Ibiza, Corsica en andere soortgelijke bestemmingen, maar ik wereldwijd zijn de prijzen gestegen. Daar waar een huurauto in 2019 rond deze periode gemiddeld ongeveer 30 euro per dag kostte, betaal je nu gemiddeld 70-80 euro per dag.

Een echte oplossing is er niet, huurauto's blijven duur. Om toch zoveel mogelijk te besparen raden wij aan om zo vroeg mogelijk te boeken. Mocht er al op een later tijdstip een beter aanbod langskomen, dan kan je tot 48 uur voor vertrek kosteloos annuleren.