EUR (€) (NL)
    • Klantbeoordelingen 8.4 / 10
  • Sinds 2005 vergelijken wij huurauto tarieven
23 november 2023

Curaçao: klein eiland, grootse trips met huurauto

Waarom een auto huren op Curaçao een prima idee is

Van Westpunt naar Oostpunt meet Curaçao hemelsbreed nog geen 60 kilometer (over de weg is de afstand niet veel meer), dus waarom zou je er een auto huren? Er is toch openbaar vervoer op het Caribische eiland? Jawel, maar dat is vrij beperkt. Alleen naar de populairste bestemmingen rijden ieder kwartier bussen, maar naar veel andere plaatsen slechts eens in de twee uur. Tijdens de vakantie wil je je tijd zo goed mogelijk besteden op het prachtige Curaçao en dus ligt het huren van een auto voor de hand. De schilderachtige routes nodigen uit om het eiland met een huurauto te verkennen, waarbij je zult ontdekken dat je de verborgen juweeltjes, buiten de gebaande paden, alleen kunt bereiken als je een auto hebt gehuurd.

Kleurrijke huizen aan de Handelskade in Willemstad, met een deel van de Koningin Julianabrug
Kleurrijke huizen aan de Handelskade in Willemstad, met een deel van de Koningin Julianabrug

Curaçao is klein genoeg om dagtochten met een huurauto te maken vanuit een vaste uitvalsbasis, bijvoorbeeld het historische Willemstad of het populaire Jan Thiel. Maar waarom niet meteen vanaf de luchthaven een auto huren en onderweg beslissen waar je wat langer wilt blijven? Het is dé manier om het echte Curaçao te ontdekken: zon, zee en strand, prachtige locaties voor duiken of snorkelen, maar ook fantastische natuurgebieden, culturele rijkdom en historisch erfgoed. Huur een auto en ga op pad!

We beschrijven hier geen kant-en-klare roadtrip maar geven je tips, onderverdeeld naar interesses. Op die manier kun je helemaal zelf je dagtochten of rondreis over Curaçao samenstellen en leuke combinaties maken. Bijvoorbeeld eerst een historisch landhuis bezichtigen en daarna een mooie snorkellocatie opzoeken. Of met je huurauto door een natuurgebied rijden en daarna luieren op een zandstrand met af en toe een duik in zee.

Huur een auto en ga strandhoppen op Curaçao

Curaçao staat bekend om zijn prachtige stranden met kristalhelder water aan de zuidkust van het eiland. De bijna veertig stranden hebben allemaal een eigen karakter: het ene strand is uitstekend geschikt voor families met kinderen, op het andere gaan jongeren ‘s avonds los tijdens wilde party’s, weer andere stranden hebben een prachtige onderwaterwereld en zijn dus in trek bij duikers en snorkelaars, en sommige strandjes zijn perfect voor rustzoekers. Als je een auto hebt gehuurd, kun je gemakkelijk naar al die verschillende stranden rijden. Valt een bepaald strand een beetje tegen en is het niet helemaal wat je ervan had verwacht? Dan stap je gewoon weer in de huurauto en rijdt naar een volgend strand!

Een van de rustige strandjes op Curaçao, Playa Lagun
Een van de rustige strandjes op Curaçao, Playa Lagun

De populaire stranden zijn gemakkelijk te vinden, maar we willen hier enkele verborgen pareltjes noemen. Het grootste strand van Curaçao is zo’n juweeltje: het afgelegen Playa Largu, dat alleen via een onverharde weg bereikbaar is vanaf landhuis San Juan. Een tikje ruig strand, maar snorkelaars halen er hun hart op aan het zeldzame (en bedreigde) Elandgewei-koraal. Via het zandpad kun je ook andere stille strandjes in de buurt bezoeken, zoals Playa Mansalina en Playa Shon Mosa. Nog meer rustige strandjes vind je bij het dorpje Lagun: Playa Jemeri en Playa Lagun. Dat laatste is ook een fijn strand om te snorkelen, want bij het koraal vlak voor de kust kun je kreeften, egelvissen en zebravissen zien.

Een van de weinige stranden aan de ruige noordkust van Curaçao is dé plek voor surfers: Playa Kanoa. De weg ernaartoe is verhard, maar er vallen nogal eens gaten in, dus rijd voorzichtig met je gehuurde auto!
Wil je graag (wind)surfen leren? Daarvoor is Curaçao zeer geschikt, niet in de laatste plaats omdat het zeewater er altijd aangenaam warm is. Surfscholen vind je onder meer bij de de Caracas Baai (naast Jan Thiel) en de Sint Joris Baai, uitstekend bereikbaar met een gehuurde auto. Je kunt trouwens ook een mooie wandeling maken langs de Sint Joris Baai.

Koloniale geschiedenis van Curaçao met een huurauto

Wist je dat dit kleine eiland honderden beschermde historische gebouwen heeft? De meeste vind je in het oude hart van Willemstad en om die te bezichtigen heb je geen huurauto nodig. Maar verspreid over het eiland vind je nog meer erfenissen van de koloniale tijd: landhuizen, forten en andere verdedigingswerken. De meer dan zestig voormalige plantagehuizen uit de 17e tot 19e eeuw liggen vaak in een prachtige natuurlijke omgeving. Op de website van Curaçao Monuments vind je een handige kaart waarop alle historische gebouwen staan aangegeven. Zo kun je heel gemakkelijk een route uitstippelen om met je gehuurde auto te volgen.

Het grootste voormalige plantagehuis op Curaçao, Landhuis Brievengat
Het grootste voormalige plantagehuis op Curaçao, Landhuis Brievengat

Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van Curaçao, vooral het slavernijverleden en het leven op de plantages? Breng dan een bezoek aan het in januari 2024 heropende Tula Museum, genoemd naar de man die de slavenopstand op Curaçao leidde. Het is gevestigd in het landhuis Knip en op het terrein eromheen staan slavenhuisjes. Het museum ligt langs de weg naar het populaire strand Grote Knip en is dus gemakkelijk bereikbaar per huurauto.

Huur een auto en bezoek natuurgebieden op Curaçao

Voor natuurliefhebbers is een bezoek aan het Christoffelpark een must. Geniet van het adembenemende landschap, de zeldzame planten en dieren, en natuurlijk de iconische Christoffelberg (372m) vanwaar je een fantastisch uitzicht over Curaçao hebt. Je kunt met een huurauto door het park rijden, maar je ervaart de natuur pas echt als je een van de acht wandelroutes volgt.

Op nog geen 2 kilometer van het Christoffelpark vind je de ingang van een ander nationaal park: Shete Boka. De zee beukt er spectaculair op de rotsen, inhammen en grotten, waardoor het water als een fontein omhoog spuit. Je kunt met een huurauto naar de diverse inhammen rijden, maar om er vlakbij te komen, moet je kleine stukjes lopen.

Grote golven beuken op de rotskust van Nationaal Park Shete Boka
Grote golven beuken op de rotskust van Nationaal Park Shete Boka

De grotten van Hato (bij het vliegveld) zijn heel bekend en absoluut de moeite waard om te bezoeken. Maar ook elders op het eiland zijn (druipsteen)grotten te bewonderen, onder meer bij Tera Kora. In de buurt van dit dorpje zijn routes uitgezet naar verschillende grotten.

Met een beetje geluk zie je vanuit je huurauto flamingo’s als je langs de zoutpannen bij Jan Kok en Sint-Willibrordus rijdt. De kans daarop is het grootst vroeg in de ochtend.

Marijke’s Nature Trail, aan de westkant van het eiland, is een heel bekende (en dus vaak drukke) wandelroute. Niet ver daarvandaan, maar aan de oostkust, is de veel rustiger Turtuga Trail met prachtige vergezichten over de inham Boka Ascension. Geniet na een wandeling door dit gebied van heerlijke lokale gerechten in het nabijgelegen landhuis Dokterstuin!

Met een huurauto naar duikplekken op Curaçao

Het nabijgelegen Bonaire wordt vaak gezien als hét duikersparadijs, maar Curaçao doet daar toch echt niet veel voor onder. Het eiland biedt een enorme verscheidenheid aan onderwaterervaringen. Van kleurrijke koraalriffen tot scheepswrakken, van muren tot pinakels, en van grotten tot drop-offs. Plus een enorme rijkdom aan verbluffend mooi gekleurde tropische vissen. Duikers van alle niveaus komen in de wateren rond Curaçao aan hun trekken.

Er zijn speciale duikkaarten waarop de locaties staan aangegeven, maar als je in een huurauto langs de kust rijdt, zul je ontdekken dat de meeste duikplekken duidelijk op bruine borden staan vermeld. Voor het vervoer van je duikspullen is het wel prettig om een pick-up te huren op Curaçao. Die vind je bij ons onder de autoklasse ‘Standard’. Al je duikspullen in de open laadbak en je bent klaar om naar de volgende prachtige duikplek te rijden!

De betoverende onderwaterwereld van Curaçao
De betoverende onderwaterwereld van Curaçao

Marine Park is een prachtig natuurgebied onder water. Het loopt van Jan Thiel tot de uiterste oostpunt van Curaçao, een lengte van ruim twintig kilometer. Er komen meer dan 65 verschillende soorten koraal voor en het aantal vissoorten ligt boven de 350! De toplocatie voor duiken in dit park, Oostpunt, is helaas niet met een huurauto bereikbaar, alleen per boot.

Waar je wel met je gehuurde auto naartoe kunt rijden is het strand Playa Santa Cruz, maar ook daar moet je met een bootje naar de Blue Room, een betoverende grot waarin door het gefilterde zonlicht alles blauw kleurt, ook onder water.

Ben je op vakantie met duikers en niet-duikers? Rijd dan met je huurauto naar Playa Kalki bij Westpunt. Het is een van de mooiste duikplekken van Curaçao en heeft niet voor niets de bijnaam Alice in Wonderland. Duikers en snorkelaars vergapen zich aan de paddenstoelvormige koraalformaties en kleurrijke vissen, de ‘achterblijvers’ genieten op het intieme zandstrand.

Playa Porto Marie is ook perfect voor een gemengde groep van duikers, snorkelaars en zonaanbidders. Op het lange, witte strand vind je alle faciliteiten, onder water wacht een verrassing van niet minder dan twee koraalriffen vlak achter elkaar.

Geen bagage mee te slepen? Huur een cabrio op Curaçao!

Wil je met een huurauto alleen dagtochten maken vanuit een vaste standplaats? Denk dan eens aan het huren van een cabrio op Curaçao. Heerlijk met de wind door je haren over het schitterende tropische eiland rijden! Voor een reis waarbij je op verschillende plaatsen overnacht is een cabrio – door het gebrek aan bagageruimte – minder geschikt.

Ontdek het Caribisch paradijs Curaçao met een huurauto

Je ziet ze als je op Curaçao onderweg bent: de officiële bushaltes. Vaak niet meer dan een breder stukje weg waar het bordje ‘bushalte’ duidelijk maakt waar het precies om gaat. Niet fijn om daar in de brandende zon te moeten wachten op een bus. Huur dus een auto om rond te reizen op Curaçao. Je bent heerlijk flexibel. Als je onderweg een bordje ziet naar een bezienswaardigheid, kun je ter plekke besluiten daar naartoe te rijden. En je kunt stoppen bij dat leuke eettentje of bij een winkeltje om proviand in te slaan. Daarover gesproken: met een huurauto heb je geen gesleep met tassen vol etenswaren, zwemspullen, snorkeluitrusting en wat al niet meer. De koelbox in de achterbak houdt de drankjes bovendien lekker koud. Voor de beste vakantie-ervaring op dit Caribische eiland huur je een auto op Curaçao!

  1. Home
  2. Curaçao: klein eiland, grootse trips met huurauto