Autohuur Porto

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Porto zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Porto

  1. Home
  2. Autohuur Portugal
  3. Porto
EasyTerra Autohuur Porto is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 7.9 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 383
Frank Alamo Rent a Car Porto Airport
“Snelle afhandeling”

“Snelle afhandeling, goede prijs”

12-10-2018 03:36
Dhr. Nelissen Keddy By Europcar Porto Airport
“Al met al prima.”

“Redelijk overzichtelijke website. Prijzen zijn duidelijk. Telefonisch praktisch onbereikbaar voor een annulering, is wel keurig afgehandeld via de mail. Al met al een okay ervaring, niet meer, niet minder.”

09-10-2018 11:21
Patricia Guerin Porto Airport
“De voorwaarden betreft eigen risico zou…”

“De voorwaarden betreft eigen risico zou nog beter kunnen weergeven. In reservering is niet goed terug te vinden of er nu betaald is voor extra bestuurder. We werden goed en netjes ontvangen op het vliegveld. Wel werden er weer allerlei iverzekeringen aangeboden en werd er negatief uitgelaten over de afhandeling bij de verzekeraar van Easy Cars. Het gaf er gevoel alsof we verzekeringrn werden opgedrongen. Na wat schouderophaal vond de baliemedewerkster nog een verzekering allern voor banden en ramen. Deze verzekering was aanzienlijk lager dan wat ze in eerste instantie aanbood. Van ongeveer €120 naar €35 ...allemaal erg rommelig en niet transparant. Zodra je op het vliegveld je auto komt ophalen, krijg je al het gevoel van..."wat zullen ze allemaal weer aansmeren" Het inleveren van de auto ging prima zonder bijzonderheden. Netjes een bevestiging ontvangen voor inname en afgetankt.”

19-09-2018 08:37

Locatie informatie voor Porto

Autoverhuur Porto
Autoverhuur Porto

Introductie

Een oud Portugees spreekwoord: Coimbra zingt, Braga bidt, Lissabon vertoont en Porto werkt. Dit harde werken is te merken aan de sfeer in de stad. De bevolking van Porto is aardig en zeer nuchter.

Bevolking

Porto is de op twee na grootste stad in Portugal en telt rond de 263.000 inwoners. De bevolking van Porto staat bekend om haar harde werken.

Ligging

Porto ligt aan de noordoost kust van Portugal. De golven die aanspoelen op de kustlijn bij Porto zijn afkomstig van de Atlantische Oceaan. In deze oceaan mondt de Rivier Douro, deze rivier meandert door Porto. De oevers van de Rivier Douro zijn zeer mooi, Porto is een goede uitvalsbasis om hier naar toe te gaan.

Economie

Porto is van groot belang voor de Portugese economie. Ten eerste heeft deze stad de meeste fabrieken in Portugal. Hier wordt onder andere veel textiel verwerkt. Ook is Porto het commerciële hart van Portugal. Porto verhandelt bijvoorbeeld veel Port, het product waar Portugal internationale roem voor heeft. Het toerisme is voor Porto van kleine betekenis, al is het wel aanwezig. Het oude stadsdeel van Porto is in 1996 uitgeroepen tot de Unesco Wereld Erfgoed Lijst. Dit kwam de toeristensector ten goede.

Vliegvelden

Francisco Sa Carneiro Airport is Porto haar vliegveld. Het vliegveld bevindt zich op 20 kilometer ten noordwesten van de stad. Dit vliegveld verwerkt binnenlandse vluchten voornamelijk uit Lissabon en Faro. Daarnaast landen er veel internationale vluchten op deze luchtverkeershaven.

Openbaar Vervoer

Vanuit Porto kunt u gemakkelijk naar veel andere Portugese steden reizen, met zowel de bus als met de trein. De bus is goedkoper. Ieder half uur kunt u een bus nemen van en naar het vliegveld van Porto. In de stad Porto is de busmaatschappij STCP actief. Porto is begonnen met een ondergrondse. Het plan is dat dit netwerk u in de toekomst binnen de gehele stad vervoeren kan. De tram van Porto is van grote betekenis geweest. Momenteel is dit openbare vervoerstype aan het verdwijnen.

Verkeer- en Parkeersituatie

Porto is in verhouding tot Lissabon een gemakkelijke stad om in te rijden. Al is het ook in Porto erg lastig om met de rijstijl van de Portugezen om te gaan. Ze rijden gehaast. De auto in het centrum parkeren kan moeilijkheden geven. Het gemakkelijkste is om de auto net buiten de stadskern te parkeren en verder de stad in te lopen.

Hotels

In Porto is het niet zeer moeilijk om een hotel te vinden welke bij uw wensen aansluit. Toch is het aan te raden om een hotelkamer te boeken in het hoofdseizoen. Het hoofdseizoen duurt van ongeveer mei tot september.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Porto raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Porto

EasyTerra Autohuur Porto vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Portugal, maar in een andere stad dan Porto, klikt u dan door naar de Autohuur Portugal pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Portugal u een auto huren wilt.