Autohuur Porto

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Porto zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Porto

  1. Home
  2. Autohuur Portugal
  3. Porto

EasyTerra Autohuur Porto is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 7.8 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 268
Auk Dijkstra Hertz Porto Airport
“Zeer tevreden!”

“Goede communicatie, snelle service (ook bij boeking op het laatste moment), duidelijke uitleg rond verzekeringen. Overzichtelijke website met goede zoekfunctie.”

18-11-2017 15:19
Geert Van Enckevort Keddy By Europcar Porto Airport
“goed”

“goed, en eerlijke prijs / advies”

29-07-2017 07:44
Heer Van Der Voort Budget Porto Airport
“Prima bevallen”

“Afgelopen maand 10 dagen auto gehuurd bij Easy Terra. Afgezien van het feit dat men ter plaatse nog van alles aan de man wil brengen (diesel ipv benzine, gps, verzekeringen etc.), netjes behandeld en verder niet op ingegaan. Nette auto en ook het afleveren verliep verder soepeltjes.”

22-07-2017 08:24

Locatie informatie voor Porto

Autoverhuur Porto
Autoverhuur Porto

Introductie

Een oud Portugees spreekwoord: Coimbra zingt, Braga bidt, Lissabon vertoont en Porto werkt. Dit harde werken is te merken aan de sfeer in de stad. De bevolking van Porto is aardig en zeer nuchter.

Bevolking

Porto is de op twee na grootste stad in Portugal en telt rond de 263.000 inwoners. De bevolking van Porto staat bekend om haar harde werken.

Ligging

Porto ligt aan de noordoost kust van Portugal. De golven die aanspoelen op de kustlijn bij Porto zijn afkomstig van de Atlantische Oceaan. In deze oceaan mondt de Rivier Douro, deze rivier meandert door Porto. De oevers van de Rivier Douro zijn zeer mooi, Porto is een goede uitvalsbasis om hier naar toe te gaan.

Economie

Porto is van groot belang voor de Portugese economie. Ten eerste heeft deze stad de meeste fabrieken in Portugal. Hier wordt onder andere veel textiel verwerkt. Ook is Porto het commerciële hart van Portugal. Porto verhandelt bijvoorbeeld veel Port, het product waar Portugal internationale roem voor heeft. Het toerisme is voor Porto van kleine betekenis, al is het wel aanwezig. Het oude stadsdeel van Porto is in 1996 uitgeroepen tot de Unesco Wereld Erfgoed Lijst. Dit kwam de toeristensector ten goede.

Vliegvelden

Francisco Sa Carneiro Airport is Porto haar vliegveld. Het vliegveld bevindt zich op 20 kilometer ten noordwesten van de stad. Dit vliegveld verwerkt binnenlandse vluchten voornamelijk uit Lissabon en Faro. Daarnaast landen er veel internationale vluchten op deze luchtverkeershaven.

Openbaar Vervoer

Vanuit Porto kunt u gemakkelijk naar veel andere Portugese steden reizen, met zowel de bus als met de trein. De bus is goedkoper. Ieder half uur kunt u een bus nemen van en naar het vliegveld van Porto. In de stad Porto is de busmaatschappij STCP actief. Porto is begonnen met een ondergrondse. Het plan is dat dit netwerk u in de toekomst binnen de gehele stad vervoeren kan. De tram van Porto is van grote betekenis geweest. Momenteel is dit openbare vervoerstype aan het verdwijnen.

Verkeer- en Parkeersituatie

Porto is in verhouding tot Lissabon een gemakkelijke stad om in te rijden. Al is het ook in Porto erg lastig om met de rijstijl van de Portugezen om te gaan. Ze rijden gehaast. De auto in het centrum parkeren kan moeilijkheden geven. Het gemakkelijkste is om de auto net buiten de stadskern te parkeren en verder de stad in te lopen.

Hotels

In Porto is het niet zeer moeilijk om een hotel te vinden welke bij uw wensen aansluit. Toch is het aan te raden om een hotelkamer te boeken in het hoofdseizoen. Het hoofdseizoen duurt van ongeveer mei tot september.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Porto raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Porto

EasyTerra Autohuur Porto vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Treinstations

Als u op zoek bent naar een huurauto in Portugal, maar in een andere stad dan Porto, klikt u dan door naar de Autohuur Portugal pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Portugal u een auto huren wilt.