Autohuur Tenerife

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Tenerife zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Tenerife

  1. Home
  2. Autohuur Spanje
  3. Tenerife

EasyTerra Autohuur Tenerife is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 7.7 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 169
Fam. Bijsterbosch Keddy By Europcar South Tenerife Reina Sofia Airport
“Dank voor waarschuwing om geen extra kosten te maken”

“We hebben een auto gehuurd voor op Tenerife in december 2017, huur + afkoop eigen risico (eerst schade betalen op Tenerife en dan geld terug ontvangen in Nederland). Op de website van EasyTerra werd er al gewaarschuwd om niets extra te verzekeren op Tenerife. Bij het verhuurbedrijf op het vliegveld werd inderdaad geprobeerd om meer te verkopen. 1e. een extra bestuurder. (Hebben we niet gedaan) 2e. de auto, een Clio, zou te weinig power hebben, er werd geadviseerd om een Meriva te nemen. € 8 per dag extra .(hebben we niet gedaan, de Clio beviel prima) 3e. we zouden nog een extra eigen risico-afkoop moeten nemen, zodat we op Tenerife de kosten niet eerst hoefden te betalen. € 12 per dag extra (hebben we niet gedaan, ) Gelukkig was er al op de website van jullie gewaarschuwd voor zulke dingen, daarom stonden we stevig in onze schoenen om niets extra's er bij te nemen, dank voor deze waarschuwing.”

06-01-2018 22:38
Martinus Cornelis Verzaal Hertz South Tenerife Reina Sofia Airport
“Easyterra heeft ons geholpen een goeie …”

“Easyterra heeft ons geholpen een goeie auto voor een voordelige prijs te vinden. Geen extra kosten ter plaatste alles vooraf betaald. Goede ervaring!!”

24-12-2017 10:16
Erik-jan Avis South Tenerife Reina Sofia Airport
“Prima prijs-kwaliteit verhouding”

“Prima prijs-kwaliteit verhouding. Een duidelijke uitleg dat betreffende verhuur niet direct op het vliegveld was maar 5 min met een pendelbus had wel zoeken gescheeld.”

03-12-2017 19:48

Locatie informatie voor Tenerife

Introductie

Tenerife is het grootste van de Canarische eilanden en een populaire vakantiebestemming voor Europeanen. De eilanden zijn een onderdeel van Spanje en ook de Spanjaarden zelf brengen er graag enkele dagen door, vooral tijdens de Paasvakantie. Op Tenerife ligt het hoogste punt van Spanje, de vulkaan Pico de Teide (3718 m).

Bevolking

Het aantal inwoners van Tenerife neemt vrij snel toe. In 2004 woonden er ruim 900.000 mensen op het eiland, de verwachting is dat het aantal van 1 miljoen in 2007 bereikt wordt.

Ligging

De Canarische Eilanden liggen voor de westkust van Marokko in de Atlantische Oceaan.Ten oosten van Tenerife ligt het eiland Gran Canaria met de hoofdstad van de Canarische Eilanden, Las Palmas. Ten westen van Tenerife ligt het eiland La Palma.

Economie

De belangrijkste inkomstenbron voor Tenerife is het toerisme. Jaarlijks bezoeken 4,5 miljoen mensen het eiland. Vooral het zuiden is populair, zoals de stranden Playa de las Americas en Los Cristianos. In het noorden is Puerto de La Cruz het centrum van toerisme, op slechts 35 kilometer van de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife. De economie van de hoofdstad drijft op handel, met de haven als het centrum van de import en export. Industrie speelt geen rol, met uitzondering van een grote olieraffinaderij, vlak bij Santa Cruz de Tenerife.

Vliegvelden

Tenerife heeft twee internationale vliegvelden: Reina Sofia Airport in het zuiden en Los Rodeos Airport in het noorden. Reina Sofia is het grootste en drukste vliegveld, waar vele vakantievluchten aankomen en vertrekken. Los Rodeos wordt voornamelijk gebruikt voor vluchten naar andere Canarische Eilanden en naar het Spaanse vasteland, maar er zijn ook enkele vluchten naar internationale bestemmingen.

Openbaar Vervoer

De groene bussen van de Transportes Interurbanos de Tenerife S.A. (TITSA) doen alle plaatsen op Tenerife aan. Het zijn moderne bussen met airconditioning en de tarieven zijn laag. De rit kan wel lang duren, omdat er vele haltes zijn. Er is een snelle busverbinding tussen Playa de Las Americas in het zuiden en de hoofdstad Santa Cruz in het noorden.

Verkeer- en Parkeersituatie

De wegen op Tenerife zijn uitstekend, maar in de bergen vrij smal, steil en vol haarspeldbochten. Er is een kustweg die bestaat uit twee snelwegen: autopista del sur en autopista del norte. Samen vormen ze een bijna gesloten rondweg, alleen in het bergachtige westen wordt de weg smaller. Er zijn plannen ook dat stuk te verbreden tot een snelweg, maar daartegen zijn veel protesten van natuurbeschermers. De invoegstroken zijn kort.

Het dragen van veiligheidsriemen is verplicht voor alle inzittenden, ook op de achterbank. Op sommige kruisingen mag u bij een rood verkeerslicht naar rechts afslaan. Dit wordt aangegeven door een knipperende pijl. Let wel op overstekende voetgangers!

Parkeren kan een probleem zijn op Tenerife. In de hoofdstad en in de grote toeristencentra is dubbel parkeren heel gebruikelijk. Als u daardoor niet kunt wegrijden, maak u niet druk: even toeteren en de andere bestuurder komt opdagen om zijn auto te verplaatsen. U mag niet parkeren langs een stoeprand met een doorgetrokken gele streep, hoewel de lokale bevolking dit verbod vaak negeert.
Als u lang wilt parkeren is het aan te raden uw auto te stallen in een van de vele parkeergarages. Het is niet alleen veiliger, maar uw auto staat dan ook niet in de felle zon.

Hotels

Omdat Tenerife een belangrijke toeristenbestemming is, zijn er hotels in overvloed. Maar door de populariteit van het eiland is het soms moeilijk het hotel van uw keuze te boeken. Tenerife trekt het hele jaar door toeristen. Het is daarom zeer aan te raden uw hotelkamer te reserveren.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Tenerife raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Alle steden in Tenerife

EasyTerra Autohuur Tenerife vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven in de volgende steden: