Autohuur Azoren

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Azoren zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Azoren

  1. Home
  2. Autohuur Portugal
  3. Azoren

EasyTerra Autohuur Azoren is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.3 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 30
Ijntze De Leeuw Ilha Verde Rent a Car Ponta Delgada Airport
“Goede service”

“Goede service. Ik had per ongeluk verkeerde datum geboekt. Na mailtje werd boeking direct gewijzigd. Goed, duidelijk en vlot afgehandeld.”

04-09-2017 13:29
Vakantieganger Uit Nederland Ilha Verde Rent a Car Ponta Delgada Airport
“eerlijke en heldere informatie vooraf”

“eerlijke en heldere informatie vooraf; komen na wat ze toegezegd hebben. Vriendelijke service; geen druk om extra verzekering af te nemen.”

30-08-2017 18:59
Martin Hogeveen Ilha Verde Rent a Car Ponta Delgada Airport
“overzichtelijke site”

“overzichtelijke site, duidelijke prijsstelling en ook duidelijk wat wel en niet is verzekert.”

25-07-2017 15:04

Locatie informatie voor Azoren

Introductie

De Azoren zijn een vulkanische eilandengroep in de Atlantische Oceaan. Het is een uitgestrekte archipel van meer dan 600 kilometer lang. De hele zee tussen deze eilanden is een speciale economische zone en beslaat maar liefst 1,1 miljoen km².
De eilanden hebben elk hun eigen karakter, maar zijn alle rotsachtig met schitterende baaien en fraaie lagunes.

Bevolking

Op de negen bewoonde eilanden van de Azoren wonen bijna 250.000 mensen. Meer dan de helft woont op het hoofdeiland São Miguel.

Ligging

De Azoren liggen in de Atlantische Oceaan, zo’n 1500 kilometer ten westen van het Portugese vasteland en ruim 3300 kilometer van de kust van Noord-Amerika. De vulkaan Pico op het gelijknamige eiland is met 2351 meter niet alleen het hoogste punt van de Azoren, maar van heel Portugal.

Economie

De veehouderij (voor melk- en vleesproductie) speelt een belangrijke rol in de locale economie. Toch is er op de tamelijk onvruchtbare Azoren ook enige landbouw: er worden druiven, ananas en bananen verbouwd. Minder belangrijk is de verbouw van thee en suikerbieten.
De commerciële visserij richt zich voornamelijk op tonijn, die voor een groot deel wordt ingeblikt voor de export.
Vroeger waren de bewoners van het eiland Pico actieve jagers op walvissen. Tegenwoordig is het opsporen van walvissen (en dolfijnen) een toeristische attractie. Toerisme is een onmisbare bron van inkomsten voor de Azoren.

Vliegvelden

Elk van de negen bewoonde eilanden heeft een vliegveld, maar de belangrijkste luchthaven is João Paulo II bij de hoofdstad Ponta Delgada op het hoofdeiland São Miguel. Er zijn verbindingen met Europa en Noord-Amerika.

Openbaar Vervoer

Alle eilanden, behalve Corvo, hebben busvervoer. Op São Miguel, Terceira en Pico rijden de bussen frequent en op tijd, maar op de kleinere eilanden rijdt er slechts twee of drie keer per dag een bus en niet in het weekend.
Voor vervoer tussen de eilanden kunt u kiezen tussen vliegen of vervoer per veerboot (varen alleen tussen de centraal gelegen eilanden).

Verkeer- en Parkeersituatie

Om de grotere eilanden São Miguel en Terceira te verkennen is een huurauto een ideaal middel van vervoer. Hou er wel rekening mee dat de wegen smal, steil en bochtig zijn.

Hotels

Er is een ruim aanbod van accommodaties op de Azoren in alle prijsklassen. Van eenvoudige campings tot (op de grotere eilanden) luxe hotels. Overnacht ook eens in een zogeheten ‘quintas’ (meestal het huis van een rijke herenboer).

Externe Bronnen

Voor meer informatie over de Azoren raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Alle steden in Azoren

EasyTerra Autohuur Azoren vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven in de volgende steden: