Autohuur Cancun

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Cancun zodat jij dat niet hoeft te doen.

Ga zorgeloos op reis met EasyTerra. Bespaar tot wel 60% op de prijs van alle bekende autoverhuurders in Cancun.

  • Kosteloos annuleren
  • Laagsteprijsgarantie
  • 8000+ ophaallocaties
Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Cancun

  1. Home
  2. Autohuur Mexico
  3. Autohuur Cancun
EasyTerra Autohuur Cancun is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.3 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 64
Peter Van Der Spoel Europcar Cancun International Airport
“Alles top geregeld.”

“Duidelijk website. Deskundig, vriendelijk en behulpzaam personeel. 24/7 bereikbaar. Worry free optie is ook echt zorgeloos. Aanrader.”

11-09-2019 07:36
Creativecynt Europcar Cancun International Airport
“Alles goed geregeld met de huurauto”

“Alles goed geregeld met de huurauto. Helaas was het niet helemaal duidelijk op welke locatie we hem precies moesten afhalen. Ik denk echter dat dit meer kwam door de verhuur maatschappij dan door easyterra. Het voelt veilig als je de worry free pakt! Ik zou opnieuw boeken!”

11-07-2019 05:00
Jip Janssen Thrifty Cancun International Airport
“Alles keurig geregeld”

“Alles keurig geregeld, vriendelijke mensen.”

16-05-2019 06:49

Locatie informatie voor Cancun

Autoverhuur Cancun
Autoverhuur Cancun

Introductie

Cancún is een badplaats in Mexico en een ideale plek voor wie van zon, zee en strand houdt. Oorspronkelijk was Cancún een langwerpig eiland – nauwelijks meer dan een zandbank – voor de kust. Er leefden slechts enkele vissers. In de jaren zestig werd het eiland aangewezen als de ideale plek om te ontwikkelen tot toeristencentrum vanwege de schitterende witte stranden en de koraalriffen voor de kust. Het eilandje werd met een dam verbonden met het vasteland waar een internationaal vliegveld werd gebouwd. De stad heeft zich uitgebreid tot op dat vasteland: een moderne, geplande stad die vooral Amerikaanse toeristen trekt. De kuststrook naar het zuiden – naar Playa del Carmen – is inmiddels ook volgebouwd met hotels.

Bevolking

De stad heeft een enorme groei doorgemaakt. Woonden er in het begin van de jaren 60 nog maar enkele honderden families in het gebied, nu heeft Cancún meer dan een half miljoen inwoners.

Ligging

Cancún ligt in het zuidoosten van Mexico op het schiereiland Yucatán. Het Canal de Yucatán vormt de verbinding tussen de Golf van Mexico en de Caraïbische Zee, aan de overkant ligt Cuba. Er zijn eigenlijk twee Cancúns: het langwerpige smalle eilandje voor de kust is het toeristencentrum met hotels, restaurants en winkelcentra, op het vasteland ligt de echte stad. De regio wordt soms getroffen door orkanen, zoals op 22 oktober 2005 toen de orkaan Wilma enorme schade aanrichtte.

Economie

Als gepland toeristencentrum is het niet verbazingwekkend dat toerisme de belangrijkste (zo niet de enige) bron van inkomsten is in Cancún. De stad trekt jaarlijks drie miljoen bezoekers, voor het merendeel Amerikanen. De lokale ondernemers klagen overigens dat de laatste jaren toeristen steeds meer in de hotels blijven en nauwelijks meer hun geld uitgeven in lokale winkels en restaurants.

Vliegvelden

Het vliegveld Aeropuerto Internacional de Cancún ligt 16 kilometer ten zuidwesten van de stad en 10 kilometer van de zuidelijkste punt van de Zona Hotelera. Er zijn lijn- en charterverbindingen met vele steden in Noord-Amerika en Europa en ook met de Cubaanse hoofdstad Havana. Verder zijn er binnenlandse vluchten naar o.m. Mexico-Stad, Guadalajara en Veracruz.

Openbaar Vervoer

Er zijn twee, elkaar beconcurrerende, busmaatschappijen in Cancún: Autocar en Publicar. In de Zona Hotelera rijden continu goedkope bussen heen en weer over de hoofdstraat (Blvd. Kukulcan). De meeste van deze bussen rijden tot in het centrum van Cancún (El Centro). Van het centrale ADO busstation op de hoek van de Avenida Tulum en de Avenida Uxmal vertrekken ook lijnen naar plaatsen elders op het schiereiland Yucatán: de ruïnes van Tulum, Chetumal, Cobá, Valladolid, de oude Mayastad Chichén Itzá, en de hoofdstad van Yucatán, Mérida.
Er is een gratis brochure met alle buslijnen in en om Cancún. Deze brochure is verkrijgbaar op de luchthaven en in de meeste hotels.

Er zijn ook minibusjes (‘collectivo’) die van de parkeerplaats bij ‘La Comercial Mexicana’ in downtown Cancún naar Playa del Carmen en Tulum rijden.

Verkeer- en Parkeersituatie

Aangezien Cancún een moderne stad is toegesneden op Amerikaanse toeristen, is het autorijden er niet moeilijk. De stad op het vasteland kan een beetje verwarrend zijn omdat de diverse wijken (Super Manzanas, afgekort tot Sm) in het rond gebouwd zijn, meestal rond een plein of park. De hoofdwegen volgen de cirkelvorm van de manzanas.

In Mexico wordt vrij hard gereden en soms op een (voor ons) onverantwoorde wijze ingehaald. Let ook op verkeersdrempels die zelfs op snelwegen kunnen voorkomen, vooral bij het naderen van een dorp.

De Mexicaanse politie is berucht om het aanhouden van toeristen voor een kleine of vermeende verkeersovertreding. Het komt geregeld voor dat ze het rijbewijs van een aangehouden toerist in de ene hand houden en met de andere hand om ‘een kleine gunst’ vragen. Parkeer nooit bij een bord met een rode streep door een zwarte ‘E’. Dit betekent dat u er niet mag parkeren.

Hotels

Cancún heeft veel hotels die grotendeels in de Zona Hotelera zijn te vinden. Dat is een lange strook direct aan het strand met veel Amerikaans aandoende hoogbouwhotels en resorts. Aan de andere kant van het eiland (de lagunekant) is het wat rustiger, maar voor wie meer Mexicaans getinte accommodaties zoekt is downtown Cancún een betere optie. Weliswaar zit u dan niet direct aan het strand maar de meeste hotels hebben een zwembad. Reserveren van uw hotelkamer is het hele jaar door noodzakelijk.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Cancún raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Cancun

EasyTerra Autohuur Cancun vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Mexico, maar in een andere stad dan Cancun, klikt u dan door naar de Auto huren Mexico pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Mexico u een auto huren wilt.