Autohuur Willemstad

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Willemstad zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Willemstad

  1. Home
  2. Autohuur Curaçao
  3. Willemstad

EasyTerra Autohuur Willemstad is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.6 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 163
Erla Kandziora Alamo Rent a Car Curaçao Airport
“curacaohuur alamo”

“bij aankomst ruim half uur moeten wachten totdat de auto er was. Auto was bijna nieuw en functioneerde prima. Bij t inleveren deed degene die de auto controleerde moeilijk omdat er in de kofferbak en voorin bij de matten een hoeveelheid zand lag. Uiteindelijk niet hoeven te betalen voor schoonmaken maar ik vond t vervelend dat er zo moeilijk werd gedaan na 3 weken autohuur. De reservering met easyterra verliep vlot.”

15-03-2018 08:38
Borst Alamo Rent a Car Curaçao Airport
“Prima service!”

“Prima service!”

13-03-2018 15:34
Patrick Boeckx Alamo Rent a Car Curaçao Airport
“Vriendelijke en goede service met een plus !”

“Vriendelijke en meewerkende mensen aan de balie. We hebben ook een voorval gehad met een gestolen wagen en dit is prima door hun opgelost. Geen gemor geen gedoe. Prima service. Niets op aan te merken.”

07-03-2018 14:26

Locatie informatie voor Willemstad

Autoverhuur Willemstad
Autoverhuur Willemstad

Introductie

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao, dat een autonoom land is binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Het oude centrum bestaat vrijwel geheel uit koloniale, Hollandse huizen die in vrolijke kleuren zijn geschilderd. Het stadscentrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Bevolking

De stad heeft 140.000 inwoners en is daarmee veruit de grootste stad van de Antillen.

Ligging

Willemstad ligt in het zuidoosten van Curaçao, aan een natuurlijke haven, het Schottegat genaamd. Die haven staat via de Sint Annabaai in verbinding met de Caribische Zee. Ten oosten van die baai ligt het stadsdeel Punda, aan de westkant ligt Otrobanda.

Economie

Willemstad haalt z’n inkomsten voornamelijk uit de handel via de haven, olieraffinage, financiële dienstverlening en vooral toerisme. De meeste toeristen komen uit Nederland, de Verenigde Staten en Venezuela. De haven van Willemstad wordt veel aangedaan door cruiseschepen.

Vliegvelden

Het vliegveld van Curaçao – Hato International Airport – ligt elf kilometer ten noordwesten van Willemstad, pal aan de noordkust van het eiland. De luchthaven is eenvoudig met een huurauto bereikbaar. Van Willemstad volgt u eerst de Weg naar Westpunt en vervolgens de Weg naar Hato. De route staat duidelijk op verkeersborden aangegeven.

Openbaar Vervoer

Er zijn twee vormen van openbaar busvervoer op Curaçao. Er zijn grote gele of blauwe bussen die ‘konvooi’ worden genoemd en alleen stoppen bij officiële haltes. Daarnaast zijn er minibusjes die simpelweg ‘bus’ heten (dat staat ook op de kentekenplaat). Die bussen kunt u overal aanhouden en u kunt de chauffeur ook overal laten stoppen. De stadsbussen rijden hun route 1x per uur, bussen naar plaatsen buiten Willemstad rijden minder frequent. Op zondag is er een zeer beperkte busdienst.

Verkeer- en Parkeersituatie

In Willemstad kan het een probleem zijn een parkeerplaats te vinden voor uw huurauto. Op het grote gratis parkeerterrein Waaigat is altijd wel een plaatsje, maar dit terrein is ’s avonds en ’s nachts minder veilig. In de oude wijk Punda en bij het Wilhelminaplein zijn twee bewaakte parkeerplaatsen. Ook in de straten rond deze parkeerplaatsen moet u betalen. Overal elders op Curaçao is parkeren gratis.

Hotels

Er is een goed aanbod van accommodaties in Willemstad. Verder zijn er hotels en vakantieressorts bij Cabana Beach (ten oosten van Willemstad) en de Piscaderabaai (ten westen van de stad). Het eiland trekt het hele jaar door vakantiegangers. Het is daarom aan te raden uw hotelkamer ruim van tevoren te boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Willemstad raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Willemstad

EasyTerra Autohuur Willemstad vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Als u op zoek bent naar een huurauto in Curaçao, maar in een andere stad dan Willemstad, klikt u dan door naar de Autohuur Curaçao pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Curaçao u een auto huren wilt.