Autohuur Funchal

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Funchal zodat jij dat niet hoeft te doen.

Waarom bij ons reserveren?
 • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
 • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
 • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Het Worry-Free label
 • Geen zorgen over het eigen risico
 • Ongelimiteerde kilometers
 • Een verhuurder met een goede beoordeling
 • Vol-vol brandstofbeleid

Autohuur Funchal

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Funchal zodat jij dat niet hoeft te doen.

Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Funchal

 1. Home
 2. Autohuur Portugal
 3. Autohuur Madeira
 4. Funchal
EasyTerra Autohuur Funchal is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 7.7 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 136
Marnix Eefting Alamo Rent a Car Madeira Airport
“Gemakkelijk boeken, goedkoop en betrouwbaar”

“Overzichtelijke site waardoor je een goede keuze kan maken. Alles was goed met de verhuurder ter plaatse geregeld. Dit was niet de eerste keer dat ik via Easy Terra een auto heb gehuurd en dat zal ik hoogstwaarschijnlijk nog wel vaker doen.”

18-03-2019 21:46
Adriaan Nuijten Alamo Rent a Car Madeira Airport
“Helder en handig”

“Helder en handig. Echter onduidelijk dat de dekking van de schade achteraf gebeurt; als je ‘worry free’ kiest zal de verhuurder ter plekke toch verlaging vh eigen risico aanbieden. In de kleine lettertjes staat wel dat je achteraf terugbetaling van het schadebedrag kunt aanvragen.”

11-02-2019 11:08
Eric Van Beurden Budget Madeira Airport
“No Worries -- and be happy”

“Voor de zomervakantie weer auto gehuurd via EasyTerra. Aangezien we niet uit zijn op onprettige ervaringen bij het terugbrengen van de auto kiezen we weer voor het No Worries pakket. We kregen een nagelnieuwe Clio met 45 km op de teller. Prima wagen en flink mee gecrossed op Madeira. Uiteraard met de veel te lage voorspoiler een stoeprandje gepakt. Kras van 5 cm in de lak. Bij terugbrengen wist de dame gelijk waar te kijken en 145 Euro eigen risico verdween van mijn creditcard. Bij thuiskomst direct de Easy Terra No Worries Super Cover geactiveerd, documenten opsturen met bewijs van betaling en binnen twee weken was het geld retour. Nooit meer stressen bij het terugbrengen van de huurauto. Ik kan iedereen No Worries aanraden.”

06-10-2018 20:27

Locatie informatie voor Funchal

Autoverhuur Funchal
Autoverhuur Funchal

Introductie

Funchal is de hoofdstad van Madeira, een Portugese eilandengroep van vulkanische oorsprong voor de kust van Noordwest-Afrika. Het grootste eiland heet ook Madeira, het enige andere bewoonde eiland – Porto Santo – is veel kleiner. Verder bestaat de archipel uit kleine onbewoonde eilandjes, vaak niet meer dan een rots.

De naam Funchal betekent ‘venkel’ dat in grote hoeveelheden op het eiland groeit. Het centrum van de stad is de Sé kathedraal, gebouwd tussen 1493 en 1517. Ook vindt u er schitterend aangelegde tuinen, zoals de Botanische Tuin (Jardim Botânico), een Orchideeëntuin (Jardim Orquídea) en de tuinen van het voormalige Monte Palace hotel.

Madeira is beroemd om de wijn die er gemaakt wordt. In de 18e eeuw was Amerika de belangrijkste afnemer. Bij de ondertekening van de ‘Declaration of Independence’ van Amerika in 1776 werd met een glas madeira getoast.

Bevolking

De stad heeft zo’n 140.000 inwoners en is daarmee veruit de grootste stad op Madeira. In de hele Madeira archipel wonen 270.000 mensen.

Ligging

Funchal ligt aan de zuidkust van Madeira tussen Santa Cruz en Câmara de Lobos. Andere stadjes op Madeira zijn Faial (21 km naar het noorden), Santana (25 km naar het noorden) en Machico (17 km noordwest). Ten noorden van de stad ligt de Pico Ruivo de Santana (1862 m).
Het eiland ligt dichter bij Marokko (600 kilometer naar het oosten) dan bij het moederland Portugal (1100 kilometer naar het noordwesten).

Economie

Madeira bestaat van de landbouw en dan met name de verbouw van suikerriet, wijndruiven en bananen. Ook worden er tropische vruchten geteeld, die deels op het eiland zelf worden ingeblikt en geëxporteerd. Verder is geborduurde textiel een belangrijk exportproduct. Visserij speelt een bescheiden rol in de economie.
Het toerisme is de laatste jaren sterk in opkomst.
Madeira is een autonome regio van Portugal, wat betekent dat het eigen wetten en belastingen heeft. Alleen voor de buitenlandse politiek en defensie valt de archipel onder het moederland.

Vliegvelden

Madeira International Airport ligt bij Santa Cruz op ongeveer 30 autominuten van de hoofdstad. De landingsbaan was vroeger erg kort, maar met steun van de Europese Unie is die sterk verbeterd. Er zijn dagelijkse vluchten naar Lissabon en enkele andere Europese hoofdsteden. De vlucht van Lissabon naar Madeira duurt ongeveer anderhalf uur.
Ook Porto Santo heeft een vliegveld. De vlucht van Madeira naar Porto Santo duurt slechts 15 minuten.

Openbaar Vervoer

De meeste buslijnen hebben haltes bij de jachthaven aan de Avenida do Mar e das Comunidades Madeirenses. Er zijn uitstekende verbindingen met de rest van het eiland.
Tussen Madeira en Porto Santo vaart een veerboot. De reis duurt ongeveer 2½ uur.

Verkeer- en Parkeersituatie

Er is slechts één ‘snelweg’ op het eiland, van Santa Cruz via het vliegveld en Funchal naar Câmara de Lobos. Ten noorden van Funchal loopt deze weg door tunnels in de bergen.
Een huurauto is een uitstekende manier om het eiland te verkennen. Hou er wel rekening mee dat de wegen smal en kronkelig zijn en er bovendien een harde wind kan waaien. Verder zijn er buiten de stadjes vrijwel geen tankstations.

Funchal heeft enkele parkeergelegenheden rond het centrum, onder meer bij de jachthaven en langs de Via à Cota 40.

Hotels

In het centrum van Funchal zijn enkele hotels, maar de meeste toeristenhotels en -resorts liggen ten westen van de stad in de zogeheten hotelwijk. Verder zijn Câmara de Lobos en Ribeira Brava toeristencentra. Beide plaatsen liggen ten westen van Funchal. Er is een groot verschil tussen de prijzen in het hoogseizoen en daarbuiten, vaak betaalt u in het hoogseizoen twee keer zo veel als in het laagseizoen. Het hoogseizoen zijn de zomermaanden en de tijd rond Kerst en Nieuwjaar. U moet dan zeer zeker uw kamer reserveren.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Funchal raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Funchal

EasyTerra Autohuur Funchal vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Portugal, maar in een andere stad dan Funchal, klikt u dan door naar de Auto huren Portugal pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Portugal u een auto huren wilt.