Autohuur Corsica

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Corsica zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Corsica

  1. Home
  2. Autohuur Frankrijk
  3. Corsica

EasyTerra Autohuur Corsica is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 7.9 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 150
Mister (y) Geust Europcar Ajaccio Airport
“Fijne website met een goede prijs/kwaliteit verhouding”

“Fijne website met veel filter opties die altijd een goede prijs/kwaliteit laat zien met de mogelijkheid voor diverse opties mbt. service level (verzekeringen). Aanvullende verzekeringen zijn niet zo duur als bij de aanbieders zelf. Prijsnivo vergeleken met het huuraanbod van Ryanair (50% korting) maar jullie zijn dan toch nog net goedkoper. Sommige van jullie aanbieders zijn wel twijfelachtig. Mijn advies richting de gebruikers blijf bij de bekende/grote namen. Ga zo door en blijf scherp. Toppie. !Tip het zou wel handig zijn als je bepaalde zoek acties zou kunnen opslaan onder je account en tevens via de website annuleringen te kunnen doen. Graag ook inzicht in het eigen risico bij reserveringen.”

16-12-2017 13:47
Rob Dijke Europcar Figari Airport
“Wij zijn heel positief over deautohuur …”

“Wij zijn heel positief over deautohuur bij Easy Terra. Is prima bevallen.”

22-10-2017 15:46
Hans A. Europcar Ajaccio Airport
“Ik had een auto gehuurd met afkoop …”

“Ik had een auto gehuurd met afkoop eigen risico. Hiervoor stelt EasyTerra strenge eisen aan het controleren en invullen bestaande schades. Door de autoverhuurder ter plekke werden die eisen niet opgevolgd. Daar moest ik zelf erg moeilijk voor doen. Ik moest nota bene zelf de bestaande schade opzoeken en nadien bevestigen. Vreemd. Ook bij terugbrengen moest ik een handtekening voor akkoord afdwingen. Vreemd. De auto was verder een fijne auto.”

02-10-2017 16:19

Locatie informatie voor Corsica

Introductie

In de geschiedenis is Corsica vaak de speelbal van andere machten in de regio geweest. Het is pas sinds 1768 een Frans eiland. Daarvoor werd het 500 jaar lang bestuurd door Genua, en daar weer voor had het Koninkrijk van Pisa het voor het zeggen op Corsica. Het is een schitterend eiland, met een divers landschap, waar zowel watersportliefhebbers (stranden, duiken, zeilen) als wandelaars en bergbeklimmers aan hun trekken komen.

Bevolking

Corsica heeft ruim 300.000 inwoners. Meer dan de helft woont in de steden Ajaccio en Bastia (beide ruim 75.000 inwoners).

Ligging

Corsica is ruim 180 kilometer lang en maximaal 83 kilometer breed. Het eiland ligt ten noorden van het Italiaanse eiland Sardinië. Het wordt daarvan gescheiden door de Straat van Bonifatius. Op het smalste punt liggen de twee eilanden maar 11 kilometer van elkaar. Corsica is een erg bergachtig eiland met als hoogste top de Monte Cinto (2706 m). Er zijn nog twintig andere bergtoppen van meer dan 2000 meter hoog. Het grootste deel van het binnenland is beschermd natuurgebied (Parc Naturel Régional de Corse).

Economie

Het aangename klimaat, het fraaie binnenland en de aantrekkelijke stranden maken van Corsica een toeristische topattractie. Het toerisme is voornamelijk geconcentreerd in en rond Porto Vecchio en Bonifacio in het zuiden en bij Calvi in het noordwesten. De rest van Corsica is vrijwel onaangetast door toerisme.
Corsica produceert wijnen, bijzondere kazen en uitstekende honing. Die honing is zelfs officieel geclassificeerd naar herkomst, net zoals dat bij Franse wijnen het geval is.

Vliegvelden

Corsica heeft drie vliegvelden die van betekenis zijn voor toeristen. De luchthaven van de hoofdstad Ajaccio ligt vijf kilometer ten oosten van de stad. De hoofdweg N194 voert van de luchthaven naar het stadscentrum.
Verder zijn er luchthavens bij Bastia (twintig kilometer ten zuiden van de stad, langs de hoofdweg N193) en bij Calvi (zeven kilometer ten zuiden van de stad). Dat laatste vliegveld wordt voornamelijk gebruikt door budgetmaatschappijen.

Openbaar Vervoer

Het eiland heeft goede busverbindingen tussen de belangrijkste plaatsen op Corsica, maar op sommige lijnen rijdt de bus slechts twee keer per dag. Verder heeft Corsica een spoornet; treinverbindingen zijn er met Bastia, Corte, Ajaccio, Calvi en Ponte Leccia.

Verkeer- en Parkeersituatie

Als u echt Corsica wilt ontdekken, dan kunt u het beste een auto huren. Met uw huurauto kunt u plaatsen bereiken waar weinig andere toeristen komen en genieten van de indrukwekkende natuur op het eiland. Op Corsica zijn wel hoofdwegen, maar er zijn geen autosnelwegen. Hou er verder rekening mee dat het eiland bergachtig is en de wegen er kronkelig zijn. De hoofdwegen zijn goed zijn, maar op de secundaire wegen kunt u voor verrassingen komen te staan. Verder kan het in de zomermaanden erg druk zijn in de centra van toeristenstadjes.

Hotels

In de toeristencentra is een goed aanbod van hotels en appartementen. Daarbuiten bent u aangewezen op eenvoudige pensions of kamers in privéhuizen. Ook zijn er vele campings op Corsica. Augustus is de drukste maand op het eiland. Dan zijn er twee tot drie keer zo veel toeristen als in de ook al drukke maand juli. Als u in augustus naar Corsica wilt, moet u uw kamer ruim van tevoren boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Corsica raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Alle steden in Corsica

EasyTerra Autohuur Corsica vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven in de volgende steden: