Waar moet ik op letten?

De standaard inbegrepen schade- en diefstalverzekeringen bieden een goede dekking bij schade of diefstal van uw huurauto. Let wel goed op uw eigen risico.

Schadeverzekering (CDW)

Alle getoonde tarieven zijn inclusief een verzekering tegen schade. Is uw huurauto bijvoorbeeld niet meer te herstellen, dan biedt de CDW-verzekering u dekking voor het grootste gedeelte van de kosten. Het resterende deel is uw eigen risico.

Diefstalverzekering (TP)

Alle getoonde tarieven zijn inclusief een verzekering tegen diefstal.

Net als bij de schadeverzekering is er wel een eigen risico van toepassing.

Eigen risico

De standaard inbegrepen schade- en diefstalverzekeringen bieden een goede dekking bij schade of diefstal van uw huurauto. Meestal heeft u nog wel een eigen risico. De hoogte van dit eigen risico staat vermeld in de voorwaarden van de geselecteerde auto.

Met eigen risico, dekking of zonder?

Aan alle drie mogelijkheden kleven voor- en nadelen. We zetten de drie varianten voor u op een rijtje zodat u de juiste keuze kunt maken.

Met eigen risico

U houdt een eigen risico en u moet ter plekke een borgsom betalen met een geldige creditcard op uw eigen naam. Als er sprake is van schade, houdt de verhuurder – een deel van – deze borg in.

 • Eigen risico niet gedekt
 • U moet ter plekke een borgsom betalen (creditcard op eigen naam)
 • In het geval van schade bent u (een deel van) de borg kwijt en dus erg duur uit

Dekking eigen risico

Bij deze variant betaalt u eerst een borgsom. De verhuurder zal in het geval van schade of diefstal een bedrag hierop inhouden. U kunt dit ingehouden bedrag vervolgens via ons weer terug claimen.

 • Goedkoper dan lokale verzekering
 • U moet ter plekke een borgsom betalen (creditcard op eigen naam)
 • Uiteindelijk geen eigen risico: u krijgt de borgsom terug

Zonder eigen risico

U kiest via ons voor een auto zonder eigen risico. U hoeft dan in veel gevallen geen (of in ieder geval een veel lagere) borg ter plekke te betalen.

 • Duur
 • Geen of een (veel) lagere borg benodigd
 • Prima verzekering, weinig gedoe
Meest gekozen: De meeste klanten (71%) kiezen voor dekking eigen risico. Dit vinden wij persoonlijk ook de beste keuze, met name vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Uitgebreide dekking

Beide varianten (dekking & zonder eigen risico) kennen een uitgebreide variant waarbij schade aan ramen, banden onderkant en dak ook binnen de dekking valt. Dit noemen we "uitgebreide dekking".

 • Glas
 • Wielen
 • Dak
 • Onderkant

Eigen risico afkopen bij afhalen huurauto

Zonder eigen risico en dekking eigen risico is niet altijd via onze site te boeken. Maar het eigen risico kan ook lokaal worden afgekocht tijdens het ophalen van uw huurauto. Het is een prima verzekeringsvorm, maar ook de duurste en de hoogte van het bedrag is vooraf niet bekend.

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen die van toepassing zijn op het eigen risico.

Waarom zou ik bij jullie een dekking voor het eigen risico nemen, en niet ter plekke bij de verhuurder? Ten eerste zijn de aanvullende verzekeringen ter plekke vaak (veel) duurder. Bovendien kunt u onze producten van tevoren betalen en is er geen onduidelijkheid over de totaalkosten. De verhuurder van het lokale verhuurbedrijf zegt dat ik naast het dekking eigen risico product ook nog een aanvullende verzekering bij hen af moet nemen. Klopt dit?

De medewerkers van het lokale verhuurbedrijf willen u graag allerlei extra verzekeringen verkopen, want daar kunnen ze flink aan verdienen. Laat u niet overhalen allerlei zaken te verzekeren die ook al binnen onze dekking vallen, ook al is de betreffende medewerker nog zo standvastig!

Zorg wel voor voldoende limiet op uw creditcard om de borg mee te kunnen voldoen. Ook moet u in sommige gevallen uw pincode invoeren: weet u uw creditcard-pincode nog wel?

Het kan zijn dat de verhuurder u aanvullende verzekeringen aanbiedt die wél toegevoegde waarde bieden. U besluit zelf of wel of geen extra verzekeringen wilt.

Dekking eigen risico: hoe dien ik een claim in?

Als u schade heeft of als uw huurauto gestolen is, moet u de volgende documenten tonen:

 • Huurcontract
 • Schaderapport van het autoverhuurbedrijf
 • Politierapport of een schriftelijke kennisgeving van de politie bij een eenzijdig ongeval
 • Een bewijs van betaling en/of een kopie van het creditcardafschrift

Er wordt alleen overgegaan tot restitutie wanneer alle documenten worden getoond en wanneer opzet en nalatigheid uitgesloten kunnen worden.

De exacte procedure staat beschreven in de voorwaarden die u bij het boeken van een huurauto dient te accepteren. Deze staan ook nogmaals op de voucher die u na de reservering ontvangt.