Autohuur Catania

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Catania zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Catania

  1. Home
  2. Autohuur Italië
  3. Autohuur Sicilië
  4. Catania
EasyTerra Autohuur Catania is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 7.7 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 311
Martin Europcar Catania Airport
“Alles duidelijk en goed geregeld”

“Alles duidelijk en goed geregeld. Alleen kreeg ik bij aankomst toch nog extra kosten bij EuropCar voorgeschoteld voor verzekeringen. Ze waren achteraf gezien waarschijnlijk niet verplicht, maar zo werden ze wel gepresenteerd.”

23-03-2019 06:58
Jeroen Kappert SIXT Rent a Car Catania Airport
“Er waren problemen met de type auto bij…”

“Er waren problemen met de type auto bij de verhuurder ter plaatse en er werden meerkosten gerekend. Dit is later prima opgelost door EasyTerra!”

19-03-2019 07:21
René Win Rent Catania Airport
“Tevreden.”

“Simpel geboekt en alles duidelijk, ook bij de luchthaven klopte alles, geen problemen of schade gehad , helpt ook bij goede review, top !”

13-11-2018 06:49

Locatie informatie voor Catania

Autoverhuur Catania
Autoverhuur Catania

Introductie

Gelegen aan de voet van de Etna ligt de stad Catania. Een stad die chaotisch overkomt en op het eerste gezicht onaantrekkelijk lijkt, maar welke verassingen in petto heeft. Het zal misschien voor u geen verassing zijn dat er veel misdaad is in de stad, gezien de stad zich op het eiland Sicilië, bekend van de maffia, bevindt.

Bevolking

Catania is betreft het aantal inwoners de op negen na grootste stad van Italië. De stad heeft rond de 300.000 inwoners en is hiermee de op twee na grootste stad van Sicilië.

Ligging

Catania ligt aan de oost kust van het zuid Italiaanse eiland Sicilië. Catania ligt aan de Ionische Zee. Vanuit de stad kunt u de ruim 3000 meter hoge Etna zien liggen. Veel mensen kiezen Catania dan ook als uitvalbasis voor een bezoek aan de Etna.

Economie

Catania heeft een commerciële haven, grenzend aan de Ionische Zee. Catania bezit de meeste professionele en amateur theaters per vierkante kilometer in geheel Italië. Ook heeft deze stad sinds de jaren 90 een zeer bruisend uitgaansleven, welke belangrijk is voor de economie. Naast dit alles is de toeristensector van groot belang. Veel toeristen bezoeken Catania omdat ze vanuit hier de Etna willen ontdekken. Daarnaast biedt de stad zelf ook veel interessante bezienswaardigheden. Ten slotte is er ook veel criminaliteit in de stad. Dit is te verwachten in een stad gelegen op het thuiseiland van de Maffia.

Vliegvelden

Catania Airport, ook wel bekend onder de naam Fontanarossa, ligt 7 kilometer ten zuidwesten van de stad. Dit vliegveld verwerkt nationale en internationale vluchten. Internationale vluchten maken altijd een stopover in Rome of Milaan. Al zijn er in het zomerseizoen uitzonderingen en vliegen er maatschappijen rechtstreeks van bijvoorbeeld Londen naar Catania.

Openbaar Vervoer

U kunt vanuit Catania met de bus naar bijvoorbeeld Palermo (de grootste stad op Sicilië) en zelfs naar Rome. Ook zijn er stad- en streekbussen. Deze bussen vertrekken meestal vanaf het treinstation. Vanaf het treinstation kunt u ook de trein nemen naar de andere steden op Sicilië.

Verkeer- en Parkeersituatie

De bereikbaarheid van de stad is eenvoudig, eenmaal bij Catania aangekomen veranderd de situatie. Catania haar gecompliceerde één richting systeem in combinatie met de smalle straatjes maakt het tot een moeilijke stad om in te rijden. Geregeld staat het verkeer vast en het is moeilijk om uw auto te parkeren. Het is dus aan te raden de auto aan de rand van de stad te laten staan en per voet of met het openbaar vervoer verder de stad in te trekken.

Hotels

Er zijn geen bijzonderheden betreft het vinden van een hotel in Catania. Wel is het ook hier aan te raden van te voren een hotelkamer te bespreken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Catania raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Catania

EasyTerra Autohuur Catania vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Italië, maar in een andere stad dan Catania, klikt u dan door naar de Auto huren Italië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Italië u een auto huren wilt.