EUR (€) (NL)
    • Klantbeoordelingen 8.4 / 10
  • Sinds 2005 vergelijken wij huurauto tarieven
5 oktober 2022

Ibiza roadtrip: bijzondere attracties met je huurauto

Door een auto te huren zie je het meeste van Ibiza. Er zijn op de wereld wel meer eilanden die “La Isla Blanca” (het Witte Eiland) worden genoemd, maar vaak duidt dat op de kleur van de rotsen. Zo niet in het geval van Ibiza, waar de witgeschilderde traditionele boerderijtjes (“finca’s”) de bijnaam verklaren. Oh, en natuurlijk de witte huizen van Ibiza-stad. Ibiza kent goed openbaar vervoer, maar de meer afgelegen en bijzondere attracties kun je alleen of veel gemakkelijker per auto bereiken. We doen hieronder een aantal suggesties, zodat je meteen zin krijgt om in je huurauto te stappen!

Ibiza roadtrip

Verdronken fort, piratentoren en zonsondergang

In het zuidwesten van het eiland kun je genieten van een prachtig uitzicht op de rotseilandjes voor de kust, vooral bij zonsondergang. Maar voordat je dat doet, maak de tocht naar Sa Pedrera de Cala d'Hort, ook wel het Atlantis van Ibiza genoemd. Het is een oude steengroeve en het lijkt net of er een fort in het water is gezonken. In de natuurlijke poelen die daardoor zijn gevormd, kun je heerlijk badderen. In de omliggende rotsformaties zijn door kunstenaars figuren uitgehouwen.

Naast deze steengroeve, op de bergkam Cabo Jueu, staat de Torre des Savinar, één van de uitkijktorens langs de kust van Ibiza om in vroeger tijden piraten bijtijds te signaleren.

Aan de andere kant van die bergkam ligt Mirador des Vedrà, waar je met het zicht op de mystieke rotseilandjes Es Vedranell en Es Vedrà (zo’n 400 meter hoog) kunt genieten van de mooiste zonsondergang op Ibiza

Eerlijk is eerlijk, je kunt met een huurauto niet vlakbij deze plek komen, maar wel op de dichtstbijgelegen parkeerplaats – Mirador Parking. Vanaf de parkeerplaats splitst het pad na enige tijd: naar rechts om bij Mirador des Vedrà te komen, naar links voert het pad naar Sa Pedrera. Om van die laatste naar het uitzichtpunt te gaan, moet je dus een deel teruglopen. Let op: dit is geen gemakkelijk pad, dus draag goede wandelschoenen. 

Cova de Can Marçà

Deze grot van meer dan 100.000 jaar oud vind je aan de noordkust van Ibiza. Niet alleen piraten verscholen zich hier, ook smokkelaars vonden dit ondergrondse gangenstelsel perfect voor het verbergen van hun handelswaar. Op de muren zie je nog steeds de markeringen die ze aanbrachten om de weg te vinden. Temidden van de stalactieten en stalagmieten is er een indrukwekkende licht- en geluidsshow. Bij de openingen van de grot heb je een spectaculair uitzicht op zee. Vlakbij de grot is een grote parkeerplaats waar je je huurauto kunt neerzetten.

Santa Gertrudis

Centraal op het eiland Ibiza langs de hoofdweg EI-400 ligt het dorpje Santa Gertrudis de Fruitera en je rijdt er in je huurauto voorbij voor je er erg in hebt. Je bent hier ver verwijderd van het bruisende nachtleven waar Ibiza bekend om staat. Veel kunstenaars, beeldhouwers en muzikanten hebben zich in dit dorp gevestigd en hun werk staat tentoongesteld in de vele galerieën. Er zijn voor zo’n betrekkelijk klein dorp veel winkels met antiek en ambachtswerk, alsook boetiekjes waar typische kleding van Ibiza wordt verkocht. Verder heb je ruime keuze uit vele restaurants en bars, vaak met een gezellig terras, vooral rond het plein bij het witte kerkje uit 1796. In de zomer wordt daar op vrijdagen een avondmarkt gehouden.

Aan de rand van het dorp is voldoende parkeergelegenheid. Overigens, als je van Santa Gertrudis naar het zuiden rijdt, zie je aan de linkerkant een blauw bord met daarop “SLUIZ.” (ja, inclusief die punt) in witte letters. Neem die afslag en je komt in een wonderlijke wereld van woningdecoratie én entertainment!

Sant Joan

Sant Joan de Labritja

Even terug in de tijd toen Ibiza nog een stil eiland zonder toerisme was? Reis dan in je huurauto naar het landelijk gelegen dorpje Sant Joan de Labritja (in het Spaans: San Juan Bautista). Elke zondag komt Sant Joan tot leven met een ambachtelijke markt op het dorpsplein en rond de kerk. Er is een groot aanbod van biologische en ambachtelijk vervaardigde producten, bijvoorbeeld zelfgemaakte kruidenlikeur, fruit van het eiland zoals vijgen en amandelen, handgemaakte zeep, lederwaren, kaarsen en sieraden. Er is ook een sectie waar kunstenaars hun werk promoten en verkopen. 's Middags spelen lokale bands live op het plein.

Aan de noordkant van het dorp is een grote parkeergelegenheid voor je huurauto. Duidelijk herkenbare assistenten wijzen je naar naar vrije parkeerplaatsen.

Cala Mastella

Cala Mastella

Dit kleine, stille strand is voor mensen die houden van een prachtige, afgelegen natuurlijke baai. Zoals je mag verwachten van een strand buiten de toeristische route, is het strand gewoon dat: een strand. Geen uitgebreide voorzieningen, maar gelukkig wel een eenvoudige kiosk waar drankjes en versnaperingen verkrijgbaar zijn. De zeebodem is hier rotsachtig, dus trek je waterschoenen aan als je het water ingaat. Het strand is slechts via één weg te bereiken, ongeveer vier kilometer van het dorp Sant Carles.

Vlakbij dit strand ligt een vermaard visrestaurant, El Bigotes. Het heeft meestal slechts één gerecht op het menu: Bullit de peix, een visstoofpotje geserveerd met rijst. Helaas is het restaurant zo populair dat het vaak is volgeboekt. 

Auto huren Ibiza-Stad

Ibiza-stad

En dan natuurlijk de hoofdstad van het eiland Ibiza-stad, in het Catalaans Eivissa geheten. Hoog op een heuvel ligt het oudste deel van de stad – Dalt Vila – dat gebouwd werd met de stenen uit de groeve van Sa Pedrera. Dit UNESCO-werelderfgoed is een schatkamer van geplaveide straatjes (veel alleen te voet bereikbaar), kathedralen, kapellen en kerken. Daarnaast zijn er interessante musea, waaronder een archeologisch museum en het gelikte Museum voor Hedendaagse Kunst. Net buiten de vestingmuren is nog een erfgoedsite, Necropolis Puig des Molins, een oude begraafplaats met duizenden ondergrondse graven.

Het oudste deel van de stad is autovrij, maar vlakbij zijn parkeergelegenheden. Zo kun je je huurauto neerzetten op de grote parkeerplaats Es Pratet, net ten noorden van Dalt Vila, of net ten zuiden van de historische binnenstad, bij Plaça de la Reina Sofia. 

  1. Home
  2. Ibiza roadtrip: bijzondere attracties met je huurauto