EUR (€) (NL)
    • Klantbeoordelingen 8.4 / 10
  • Sinds 2005 vergelijken wij huurauto tarieven
10 juli 2024

Camper huren in Las Vegas, een gok die altijd goed uitpakt

Las Vegas ligt perfect voor een roadtrip met een camper

Las Vegas is toch die Amerikaanse stad die bol staat van de gokpaleizen en midden in de woestijn ligt? Zeker, maar Las Vegas is ook een prima startpunt voor een geweldige roadtrip door de overweldigende natuur van de zuidwestelijke Verenigde Staten.

Een camper onderweg in het Amerikaanse zuidwesten
Een camper (of Recreational Vehicle) onderweg in het Amerikaanse zuidwesten - Foto van Megan Barber op Unsplash

Binnen een dag rijden bereik je talloze nationale parken en natuurreservaten. In die indrukwekkende natuur kun je vaak ook actief bezig zijn: hiken, bergbeklimmen, mountainbiken, raften en kajakken, om maar enkele buitensporten te noemen. Omdat je niet zomaar weer terug bent in Las Vegas is het huren van een camper dé manier om mooie, lange reizen te maken door Nevada of aangrenzende staten, zoals Californië en Arizona. ‘s Avonds kijk je op een stoeltje buiten de camper naar de donkere sterrenhemel, die minstens zo indrukwekkend is als de omringende natuur.

Twijfel je nog of je een camper zult huren in Las Vegas? Lees dan verder, want we leggen je uit wat de mogelijkheden zijn, wat er te zien is, waar je op moet letten bij het huren van een kampeerauto in Las Vegas, waar je met een gehuurde camper mag overnachten en wat het verschil is met de huur van een gewone personenauto. Tot slot vertellen we je waar je een camper kunt huren voor een roadtrip vanuit Las Vegas.

Waarop letten bij huren van een camper

In principe is er niet veel verschil tussen het huren van een personenauto of een camper, behalve dat het ophalen van een camper meer tijd in beslag neemt. Bij het afhalen van de camper moet je die grondig inspecteren, zowel van buiten als van binnen. Door de afmetingen kost dat uiteraard meer tijd. Loop rond de camper en vergelijk eventueel al aanwezige deuken en krassen met het zogeheten check-outformulier. Staat een schade er niet op? Laat die dan alsnog optekenen. Controleer ook de koplampen, ramen, ruitenwissers en bandenspanning. Maak gedetailleerde foto’s zodat je altijd bewijs hebt van de staat van de kampeerauto toen je ‘m ophaalde.

Als je een camper huurt in Las Vegas, heb je er vast ook een inventaris en linnengoed bij gehuurd (of is die inclusief). Check ook die grondig: zijn er genoeg borden, glazen, bestek en handdoeken?

Bij het huren van een camper krijg je uitgebreide uitleg over de uitrusting en waar wat zit. Luister aandachtig en let goed op wat de verhuurder aanwijst en beschrijft. Zeker bij de grotere kampeerauto’s komt er veel informatie op je af. Het is dan prettig als je met z’n tweeën bent en eventuele kinderen niet voor afleiding zorgen. Zorg dat je volledig gericht bent op de uitleg over de camper die je in Las Vegas hebt gehuurd, zeker als het de eerste keer is. Het is helemaal geen gek idee om de uitleg van de verhuurder op te nemen, zodat je die op een later moment terug kunt kijken.

Welk type camper huren in Las Vegas

Kampeerauto’s zijn er in allerlei soorten en maten: van relatief kleine campervans tot motorhomes en complete huisjes op wielen. Die laatste zijn geschikt voor wel 7 personen en dat is meteen een van de belangrijkste criteria bij de keuze van een camper om te huren: hoeveel mensen gaan er mee? Verder is van belang hoeveel binnenruimte je wilt hebben. Bij roadtrips vanuit Las Vegas zul je waarschijnlijk veel buiten zijn en dan is veel binnenruimte mogelijk van niet zo’n groot belang, maar dat is uiteraard heel persoonlijk. Een ander belangrijk criterium: hoeveel luxe wil je meteen bij de hand hebben? Hoe meer luxe faciliteiten en accessoires, hoe hoger de prijs, maar ook vaak hoe groter de kampeerauto.

In Las Vegas kun je de volgende types kampeerauto’s huren:

  • Campervan: een soort veredelde bestelbus die is omgetoverd tot een mobiele slaapplaats. Vooral populair bij (meestal jonge) stelletjes die niet veel bagage hebben.

  • Truck camper: dit is een omgebouwde bestaande auto, een pick-up truck, waarop het woongedeelte op de laadbak is geplaatst en het slaapgedeelte boven de cabine.

  • Motorhome Class C: dit zijn de echte campers en die zijn in verschillende maten te huur. De lengte kun je zien aan een aanduiding als C19 of C32. Dat is een lengtemaat in feet: 1 foot is ruim 30,48 centimeter. Een C19 is een camper met een lengte van bijna 5 meter en 80 centimeter. Een C32 is maar liefst 9,75 meter lang.

  • Touringcar camper Class A: de naam zegt het al, dit zijn grote campers met het formaat van een bus en lengtes tot bijna 11 meter.

Bij de twee laatste categorieën is een deel soms uitschuifbaar voor meer leefruimte tijdens het kamperen.

In Amerika heb je voor het besturen van al deze bovenstaande campertypes niet meer nodig dan je gewone rijbewijs B!

Camper gehuurd in Las Vegas? Eerst één nacht in een hotel!

Als je na een lange (intercontinentale) vlucht in Amerika aankomt, mag je niet meteen na aankomst in een gehuurde camper stappen en wegrijden. De wet schrijft voor dat je minimaal één nacht in een hotel moet verblijven. Sommige mensen vinden dat betutteling, maar het is ook weer niet zo’n heel gekke regeling. Rijden met een grote camper is nu eenmaal iets anders dan rijden in een personenauto. Een ervaren rijder went binnen twee minuten aan een huurauto, maar wennen aan het rijden in een gehuurde camper duurt vaak wat langer. Je hebt, zeker in de eerste uren, al je concentratie nodig en dan scheelt het als je uitgerust bent.

Houd rekening met deze regel als je in Las Vegas een camper wilt huren: calculeer minimaal één hotelovernachting in, voordat de huurperiode ingaat. Bedrijven die campers verhuren controleren je paspoort en zullen in de meeste gevallen weigeren je een camper mee te geven als je op dezelfde dag bent aangekomen op een intercontinentale vlucht. Dat geldt niet alleen voor rechtstreekse vluchten naar Las Vegas, maar ook voor vluchten na een tussenstop.

Met een camper overnachten in de buurt van Las Vegas

In het Engels wordt een camper ook wel Recreational Vehicle genoemd. De afkorting (RV) kom je veel tegen als het gaat om faciliteiten voor campers, onder meer als je wilt zoeken naar plaatsen om met je huurcamper te overnachten. Om die plekken te vinden kun je via Google zoeken naar bijvoorbeeld ‘RV parks in California’. Er bestaat ook een handige site om parkeerplaatsen voor campers te zoeken in de Verenigde Staten: The Dyrt.

Borden met no overnight parking, no camping of closed to camping laten aan duidelijkheid niets te wensen over. Op veel plaatsen waar die borden niet staan mag je in Amerika de gehuurde camper gewoon neerzetten om te overnachten, onder meer in de nationale parken en ander land dat eigendom is van de overheid. Dat heet dispersed camping of ook wel boondocking. Om precies te zien waar dat wel en niet is toegestaan heeft de Amerikaanse Forest Service gedetailleerde kaarten.

Rijden in een gehuurde camper

Het rijden in een camper is anders dan rijden in een personenauto, maar het is makkelijker dan je misschien denkt, vooral in Amerika. De wegen zijn er relatief breed en doorgaans niet erg druk, behalve in de buurt van grote steden. Ze zijn dus zeer geschikt voor het rijden met een camper en je kunt heerlijk ontspannen genieten van het landschap om je heen. Bovendien zijn de nationale parken van Amerika ingesteld op bezoekers die rondreizen met een camper. En een RV campground vinden, binnen of buiten die parken, is nauwelijks een probleem, want er zijn er heel veel.

Wel raden we je aan om de eerste dag dat je een camper in Las Vegas hebt gehuurd nog geen grote afstand af te leggen. Verder is het zaak om klein te beginnen. Als je nog nooit eerder in een camper hebt gereden, kun je beter niet meteen het grootste model huren.

Met een camper rijd je niet zo snel als met een auto, je bent al gauw zo’n twintig procent trager. Dat betekent dat je langer onderweg bent. Houd daar bij je planning rekening mee. Verder verbruikt een camper veel meer brandstof dan een personenauto. Houd de brandstofmeter dus goed in de gaten en tank op tijd, want zeker in de meer afgelegen gebieden zijn pompstations schaars.

Kings Canyon National Park
Kings Canyon National Park ligt hoger en is dus koeler dan Las Vegas. (Foto: Vitto Sommella op Unsplash)

Houd er rekening mee dat de zomers in Nevada extreem heet kunnen zijn, vaak boven de 40 graden Celsius (110°F). De Death Valley is nog heter en kent uitschieters tot boven 50 graden Celsius. Veel verhuurders van campers verbieden dan ook dat je daar gaat rijden in de maanden juli en augustus. Buiten die heetste maanden, in het voor- en najaar, is het met een kampeerauto heerlijk rijden in de omgeving van Las Vegas. Uiteraard liggen de temperaturen in de hogere bergen van de Sierra Nevada beduidend lager dan in de Mojave Desert. In alle seizoenen schijnt de zon in en rond Las Vegas in overvloed, maar in de bergen valt meer neerslag.

Camper huren voor een one-way vanuit Las Vegas

De mooiste natuurgebieden liggen op flink wat kilometers rijden vanaf Las Vegas. Dat is dan ook de reden dat je een camper hebt gehuurd, zodat je op de mooiste plekken kunt overnachten. Als je door Death Valley en Yosemite National Park bent gereden, is het wel zo handig om door te rijden naar San Francisco en daar je gehuurde camper in te leveren. Het mooie is: de meeste bedrijven die campers verhuren doen daar helemaal niet moeilijk over. Wel wordt er vaak een toeslag berekent voor deze zogeheten one-way huur van een kampeerauto.

Met een one-way huur van een camper kun je veel meer zien tijdens je roadtrip door het zuidwesten van Amerika. Je hoeft niet terug te rijden naar je beginpunt, waardoor je veel flexibeler bent, verder kunt rijden en meer diverse landschappen en natuurgebieden kunt ontdekken. 

De meeste verhuurders van campers in Las Vegas hebben ook kantoren in populaire eindbestemmingen van one-ways, zoals San Francisco, Los Angeles, Phoenix en Denver. Als je in een andere stad je gehuurde camper wilt inleveren zul je wellicht even moeten zoeken naar een verhuurder die de combinatie van jouw keuze aanbiedt.

Roadtrip met gehuurde camper vanuit Las Vegas

Als je voor het eerst in een camper rijdt, wil je misschien niet meteen een heel lang stuk afleggen. Dat hoeft ook niet, want de RV Campgrounds in het Valley of Fire State Park liggen op slechts 70 kilometer rijden van Las Vegas.

De volgende dag kun je met de gehuurde camper verder rijden naar een van de grootste attracties van Amerika: de Grand Canyon. Er zijn vele plekken om je camper neer te zetten; een van de beste is Mather Campground, waar je ruime plekken met veel privacy hebt. Ook ligt deze camping dicht bij de beroemde Rim Trail, een van de schilderachtigste wandelpaden.

Een prachtige weg om te rijden met je huurcamper is de Deer Creek Road langs Mount Charleston, op nog geen uurtje rijden ten westen van Las Vegas. Verder naar het westen kom je in Death Valley, dat ondanks de angstaanjagende naam een geweldige ervaring biedt, vooral in het vroege voorjaar. Dan kan er op de hoogste delen sneeuw liggen, terwijl de temperatuur in het laagste deel heel aangenaam is. Met heel veel geluk zie je de zogeheten superbloom als de hele vallei opeens vol goudgele wilde bloemen staat.

Met een in Las Vegas gehuurde camper wil je vast verder rijden en daarvoor zijn heel veel mogelijkheden in het oosten van Californië: de nationale parken Sequoia & Kings Canyon en de onbetwiste topper Yosemite. Weet overigens dat in de zomermaanden en sommige weekends slechts een beperkt aantal bezoekers wordt toegelaten.

Great Basin National Park
Ook dit kun je zien als je een camper huurt in Nevada: Great Basin National Park

Dacht je dat Nevada alleen uit woestijn bestaat? Nee hoor, rijd met je gehuurde kampeerauto maar eens naar het Great Basin National Park, op ongeveer 5 uur rijden ten noorden van Las Vegas. Geniet van de wildernis en wandel tussen eeuwenoude dennenbomen en langs kristalheldere bergmeertjes. ‘s Nachts bewonder je de donkerste nachtelijke sterrenhemel, terwijl je comfortabel voor je gehuurde camper zit.

Huur een camper in Las Vegas

Las Vegas is het perfecte startpunt voor het verkennen van enkele van de mooiste natuurlijke bezienswaardigheden van Amerika. Een camper is daarbij het ideale vervoermiddel. Met een kampeerauto ben je heerlijk flexibel en hoef je geen geld uit te geven aan hotelovernachtingen en ook niet op zoek naar restaurants. Je hebt alles bij de hand en kunt gaan of staan waar je wilt, bijvoorbeeld voor een fijne picknick onderweg. Bovendien kun je met een campervan of motorhome op de mooiste plekken midden in de natuur staan. Een hotel kan dat nooit evenaren.

Zin gekregen om vanuit Las Vegas eropuit te trekken met een camper? Je kunt een camper huren in Las Vegas via een van de onderstaande links:

Campers Amerika (Nederlands)

Escape Campervans Las Vegas (Engels)

Cruise America (Engels)

  1. Home
  2. Camper huren in Las Vegas, een gok die altijd goed uitpakt