EUR (€) (NL)
    • Klantbeoordelingen 8.4 / 10
  • Sinds 2005 vergelijken wij huurauto tarieven
17 augustus 2021

Het noorden van Gran Canaria verkennen met een huurauto

Sam Van den Haute is de blogger achter Checkoutsam.be en Checkoutsam.nl. Hij verkende onlangs het verrassend diverse noorden van Gran Canaria in een huurauto van EasyTerra. Wil je zelf een roadtrip ondernemen naar de mooiste schatten van dit eiland? In dit artikel kom je al zijn tips te weten!

Gran Canaria staat bij de meeste mensen bekend als een ietwat verouderde vakantiebestemming waar de zon vrijwel altijd schijnt. Helaas blijven de meeste toeristen meestal alleen in het zonnige zuiden en genieten daar van de aangename temperaturen en luxueuze resorts.

Wat velen niet weten, is dat dit eiland bijzonder rijk is aan prachtige bezienswaardigheden. Dat gaat van fenomenale hikes tot pittoreske dorpjes. Er is dus voor ieder wel wat wils! Ik neem je mee op mijn roadtrip door het noorden van Gran Canaria en vertel je welke plekjes je zeker niet mag overslaan.

Agaete

Eén van de mooiste plekjes op het eiland is volgens mij Agaete. Het ligt helemaal in het noorden en is alleen makkelijk te bereiken met je eigen vervoer. Het stadje zelf is eigenlijk piepklein (wel heel gezellig!), maar het is vooral de omgeving errond die prachtig is.

Breng zeker een bezoekje aan Las Salinas de Agaete, een soort van ‘natuurlijke’ zwembaden waar je rustig in de zee kunt dobberen zonder overspoeld te worden door hoge golven. Van hieruit genieten je dan ook het meest van de fenomenale uitzichten op de dramatische kliffen en de azuurblauwe zee. Ook vanaf het strandje vlakbij de aanmeerplaats van de ferryschepen, krijg je trouwens bijzondere vergezichten.

Verder raad ik ook aan om in Agaete een visrestaurant binnen te stappen en daar te genieten van dagverse lekkernijen. Zo’n lekkere vis vind je nergens anders op dit eiland!

GC 200 van Agaete naar Mirador el Balcon

Vanaf Agaete begint ook de kronkelende GC 200 route. Die neemt je mee langs enkele van de mooiste uitzichten in Gran Canaria. Telkens wanneer je auto achter een nieuwe bocht verdwijnt, krijg je een volledig nieuw sprookjeslandschap.

Er zijn hier niet echt vaste bezienswaardigheden die je gezien moet hebben, dus ik raad aan om gewoon op je gemakje langs deze weg te rijden. Kijk zo veel rond als je wilt, maar hou je handen ook stevig aan het stuur! De kronkelende en draaiende banen zijn breed genoeg, maar je blijft natuurlijk altijd beter voorzichtig…

Op sommige plekken zijn er kleine inhammen waar je je wagen even kunt parkeren. Zo gauw je zo’n plaatsje ziet, raad ik aan om daar gebruik van te maken. Zo kan je extra lang genieten van de schoonheid van Moeder Natuur én ook enkele kiekjes nemen.

Blijf zeker verder rijden tot de ‘Mirador del Balcon’. Dit uitkijkpunt is namelijk de kerst op de taart van je mini-roadtrip. Hier kun je je wagen eenvoudig even kwijt en ook echt genieten van één van de allermooiste uitzichten in Gran Canaria.

Teror

Teror staat bij de Canario’s bekend als één van de gezelligste en meest onvervalste dorpjes van het eiland. Je hoeft hier heus geen uren doorbrengen, maar het is wel de perfecte pitstop om even te lunchen en rond te neuzen!

Dit authentieke bergdorpje heeft een klein centrum. Je komt al snel uit bij de Calle Real de La Plaza. Dit autoloze baantje wordt omringd door kleurrijke huisjes en leidt je naar de imposante Basiliek van de Virgen del Pino. Wandel zeker even binnen om te genieten van de gouden overdaad.

Salinas del Bufadero

Een minder bekende bezienswaardigheid in het noorden van Gran Canaria zijn de Salinas del Bufadero. Toen ik het bezocht, zag ik dan ook alleen maar locals.

Deze highlight bevindt zich langs een drukke baan en je kunt er zonder een huurauto dan ook echt niet heen. Vanop de verharde modderparking is het een steil eind naar beneden wandelen, maar de relaxte vibe en mooie panorama’s zijn al die moeite meer dan waard!

Op dit ruige strand vind je geen zand of keien, maar alleen pikzwarte laagjes gestolde lava. Daarop zijn mooie natuurlijke zwembaden ingericht zodat je ongestoord kunt genieten van de uitzichten en het zilte water.

Vroeger werd deze locatie ook gebruikt om zout te ontginnen. Daardoor vind je hier ook enkele zoutpannen (en van daar is ook de naam ‘salinas’ afkomstig).

Charco Azul

Niet ver van het eerder genoemde Agaete kun je één van de weinige watervallen van Gran Canaria bezoeken. De Charco Azul bereik je na een eenvoudige hike (+/- 30 minuten) door de prachtige en ongerepte natuur.

Parkeer je wagen bij de Barranco El Risco en stap dan helemaal naar boven. Net wanneer je denkt dat je verkeerd bent gelopen, zie je enkele wegaanwijzers die je terug naar de juiste richting begeleiden. Vanaf dit punt wandel je door enkele van de mooiste landschappen in Gran Canaria, met als hoogtepunt natuurlijk het bereiken van de waterval. Neem gerust je zwemkledij mee, want na al die inspanning is een verfrissende duik natuurlijk hemels!

Zo! Ik hoop dat ik je kon overtuigen om Gran Canaria ook eens buiten de resorts te ontdekken. Voor nog meer tips, raad ik aan om ook de artikels over bezienswaardigheden in Gran Canaria of tips bij het huren van een auto in Gran Canaria te raadplegen.

  1. Home
  2. Het noorden van Gran Canaria verkennen met een huurauto