Autohuur Innsbruck

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Innsbruck zodat u dat niet hoeft te doen.

Om gebruik te kunnen maken van onze site, dient u cookies te ondersteunen.

Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Innsbruck

EasyTerra Autohuur Innsbruck is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.2 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 109
Avis Innsbruck Airport
“Bij aankomst in Innsbruck (Luchthaven) …”

“Bij aankomst in Innsbruck (Luchthaven) wel lang moeten wachten maar ons geduld werd beloond door een zeer vriendelijke medewerker van Avis die ons voor gelijke prijs een opwaardering naar een zeer fraaie Skoda aanbood. Prijs uitstekend! (Wel tijdig boeken begreep ik aan de balie, niet op dag zelf want dan krijgt verhuurder het te laat binnen)”

21-04-2017 09:47
Europcar Innsbruck Airport
“Goed geregeld,”

“Vlot geholpen,Prima auto, dicht bij luchthaven.”

15-03-2017 07:13
Europcar Innsbruck Airport
“easyterra”

“prima site, scherpe aanbiedingen, geen tegenvallers, prima service”

14-02-2017 07:27

Locatie informatie voor Innsbruck

Autoverhuur Innsbruck
Autoverhuur Innsbruck

Introductie

Innsbruck is de hoofdstad van de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Het is vooral bekend om de wintersportmogelijkheden. De stad heeft een aantrekkelijk en sfeervol stadscentrum, met vele historische gebouwen. In 1964 en 1976 organiseerde Innsbruck de Olympische Winterspelen.

Bevolking

Het officiële inwonertal van Innsbruck bedraagt bijna 120.000, maar in werkelijkheid wonen er 20.000 mensen meer in deze stad. Dat komt doordat er onderscheid wordt gemaakt in iemands ‘hoofdwoonplaats’ en ‘nevenwoonplaats’. Studenten geven vaak hun ouderlijk huis op als ‘hoofdwoonplaats’ en worden daardoor niet meegeteld, terwijl ze wel degelijk in Innsbruck leven.

Ligging

Innsbruck ligt in de vallei van de rivier de Inn, waar die samenkomt met het dal van de Wipp. De stad wordt omringd door hoge bergen, zoals de Hafelekar (2334 m) ten noorden, en de Patscherkofel (2246 m) and Serles (2718 m) ten zuiden. Verder naar het zuiden, zo’n 30 kilometer, ligt de Brennerpas.

Economie

Toerisme is waar het om draait in Innsbruck. Het hoogtepunt wordt gevormd door de wintermaanden als honderdduizenden mensen afkomen op de aantrekkelijke skipistes in de omgeving. Daarnaast is er werkgelegenheid in de publieke sector: Innsbruck is de hoofdstad van Tirol.

Verder is Innsbruck een belangrijk onderwijscentrum: aan de universiteit studeren zo’n 23.000 mensen.

Vliegvelden

De Innsbruck Kranebitten Airport is een van de belangrijkste regionale vliegvelden in het Alpengebied. De luchthaven ligt drie kilometer ten zuidwesten van de stad, direct langs de snelweg A12. Het vliegveld verwerkt 650.000 passagiers per jaar, het grootste deel daarvan in de wintermaanden.

Openbaar Vervoer

Het openbaar vervoer in Innsbruck bestaat voornamelijk uit buslijnen. Let erop dat sommige buslijnen voor een groot deel hetzelfde traject volgen, maar verschillende eindbestemmingen kunnen hebben. De eindbestemming staat altijd duidelijk aangegeven, zowel voorop als in de bus.

Een speciale toeristenbus (TS) voert langs de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals Schloß Ambras, Bergisel en Alpenzoo.

Twee tramlijnen verbinden Innsbruck met plaatsen buiten de stad: een naar het bergdorpje Igls en de andere naar plaatsjes in de Stubaital vallei. Verder is er nog de zogeheten S-Bahn, die iedere dertig minuten rijdt tussen Telfs/Pfaffenhofen, Innsbruck en Hall.

Verkeer- en Parkeersituatie

Innsbruck en omgeving zijn uitstekend per auto te verkennen, hoewel het in de wintermaanden wel erg druk kan zijn in de stad. Parkeren kunt u het beste in een van de ondergrondse parkeergarages, maar de tarieven zijn vrij hoog.

Hotels

Als belangrijke toeristenplaats heeft Innsbruck geen gebrek aan hotels. Toch kan het in de wintermaanden moeilijk zijn een kamer te vinden. Het is daarom aan te raden uw accommodatie ruim van tevoren te boeken. In de zomermaanden is het geen probleem een kamer te vinden, en liggen de prijzen lager.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Innsbruck raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan: