EUR (€) (NL)
    • Klantbeoordelingen 8.4 / 10
  • Sinds 2005 vergelijken wij huurauto tarieven
27 juli 2023

Huur een auto en ga eilandhoppen!

Zie meer van de Balearen en hop van eiland naar eiland

Ha, lekker op vakantie naar Mallorca! Of toch Ibiza? Je zou Menorca ook wel eens willen bezoeken. Of dat kleine Formentera. Lastige keuzes… Maar waarom zou je je beperken tot maar één eiland van de Balearen? Stap op een veerboot en ga eilandhoppen! Neem daarbij een huurauto mee, want dan ben je lekker flexibel en kun je meer zien en beleven in minder tijd.

Zie meer van de Balearen en hop van eiland naar eiland

1, 2, 3 of 4 eilanden bezoeken met een huurauto?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is welke eilanden van de Balearen je wilt bezoeken. Twee, drie of alle vier? Houd er verder rekening mee dat een huurauto op een ander eiland inleveren dan waar je ‘m hebt opgehaald, behoorlijk prijzig kan zijn. Veel goedkoper is het om de huurauto weer in te leveren op dezelfde locatie.

Huur bijvoorbeeld een auto op de luchthaven van Mallorca, maak een mooie rit naar het noorden van het eiland en neem de veerboot naar Menorca. Na een trip over dat eiland ga je weer terug naar Mallorca en maakt de oversteek naar Ibiza. Vervolgens keer je terug naar Palma de Mallorca om daar op het vliegveld je gehuurde auto weer in te leveren.

Natuurlijk moet je meer betalen als je een oversteek maakt met een veerboot en een auto meeneemt. Verder staan niet alle autoverhuurders toe dat je de huurauto naar een ander eiland brengt. Een andere mogelijkheid is daarom je huurauto op het ene eiland weer in te leveren, zonder auto op de veerboot te stappen en bij aankomst op het andere eiland een huurauto op te halen. Maar welke mogelijkheid moet je nu kiezen? Tja, dat is niet zo een-twee-drie uit te leggen en hangt ook af van jouw wensen, welke eilanden je wilt bezoeken en welke autoverhuurder jouw voorkeur heeft. Neem daarom contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We komen er samen uit en jij gaat een geweldige vakantie tegemoet!

Dienstregelingen veerboten

Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden om eilanden te combineren. De dienstregelingen van veerboten tussen de eilanden kunnen je helpen bij het plannen van je roadtrip met een huurauto. De grootste veerdienst tussen de eilanden is Baleària, maar er zijn ook veerboten van Transmed en verder varen er tussen Mallorca en Menorca ook boten van Menorca Lines. Daarom kun je het beste een website als FerryGoGo raadplegen. Let bij het vergelijken van prijzen goed op: is het meenemen van je huurauto in de prijs inbegrepen of geldt er een toeslag?

Op welke eilanden rondrijden met een huurauto?

Je wilt natuurlijk weten welke eilanden het interessantst zijn om met een huurauto te verkennen. Dat ligt uiteraard voor iedereen anders, maar we proberen hier een korte karakterschets van elk eiland te geven.

Mallorca

Als je een auto huurt op Mallorca, begint je reis op het grootste en tegelijkertijd meest diverse eiland van de Balearen. Een ruige bergketen langs de noordwestkust, een relatief vlak binnenland dat in het oosten overgaat in een heuvelachtig gebied. Over het hele eiland lopen goed onderhouden asfaltwegen.

Menorca

Over dit heuvelachtige eiland loopt één centrale weg en alle andere wegen zijn aftakkingen naar de kust. Het is een mooi, groen en rustig eiland met vele zandstranden. Prettig is dat je met je huurauto per veerboot in de westelijke havenstad Ciutadella kunt aankomen en van de oostelijke haven Mahón (in Catalaans Maó) weer kan vertrekken (of andersom).
Menorca Fornells
Als je met een huurauto naar het hoogste punt van Menorca rijdt, heb je uitzicht op de prachtige baai van Fornells aan de noordkust.

Ibiza

Het staat bekend als feesteiland, maar als je met een huurauto Ibiza wilt verkennen is dat vast niet het eerste waar je naar op zoek bent. Ook dit eiland is zeer heuvelachtig en je kunt prachtige tochten maken over goed geasfalteerde wegen. Naar meer afgelegen gebieden leiden stille, kronkelige gravelwegen waar je vaak wordt beloond met fantastische uitzichten op de kust en de zee.

Formentera

Het kleinste van het viertal, maar dit eiland wint de laatste jaren enorm aan populariteit, vooral door de aantrekkelijke zandstranden en de mooie onderwaterwereld die je al snorkelend kunt bewonderen. Het is een vrij vlak eiland op enkele kliffen na.

Eilandhoppen met een huurauto: Mallorca-Menorca-Ibiza

We noemden al even een mogelijke combinatie van eilanden. Hier geven we je wat meer gedetailleerde informatie. Zie dit vooral als een indicatie van de mogelijkheden, je moet natuurlijk helemaal zelf je roadtrip over de Balearen samenstellen, naar jouw wensen, interesses en budget.

Bergen Mallorca
Dit soort wegen in de bergen van Mallorca zijn een heerlijke uitdaging voor de bestuurder van een huurauto.

Je landt op Palma de Mallorca Airport, haalt daar je gereserveerde huurauto af en begint aan je vakantie met een fantastische route door het bergachtige noordwesten van het eiland. In een apart blog hebben we de 7 hoogtepunten van deze route beschreven. Aan het einde van die route kom je met je huurauto aan in Alcúdia. Je kunt er uitblazen op het prachtige brede zandstrand of meteen op de veerboot stappen naar Menorca. 

Je komt dan aan in Ciutadella, de voormalige hoofdstad van het eiland en een mooi oud stadje, met onder meer een indrukwekkende kathedraal uit de 14e eeuw. Naast mooie zandstranden heeft Menorca een prachtig groen binnenland, dat voor het grootste deel beschermd natuurgebied is. Aan de noordkust rijzen grillige rotsformaties uit de zee op. Terwijl je in je gehuurde auto rondrijdt, zie je overal op Menorca stenen overblijfselen uit de prehistorie. Aan de oostkant van het eiland ligt de natuurlijke haven van Mahón (overigens, wist je dat dit de geboorteplaats is van mayonaise?), waar je met de huurauto op de veerboot kunt rijden om terug te varen naar Alcúdia. Geen zin om weer naar Mallorca te gaan? Je kunt vanuit Mahon met de veerboot ook meteen naar Ibiza!

Maar wij gaan ervan uit dat je de veerboot naar Alcúdia pakt. Eenmaal terug op Mallorca wil je natuurlijk een andere route volgen. Stuur je huurauto vanaf de haven naar het zuidoosten en volg vanaf het pittoreske plaatsje Artà de route langs de oostelijke kust. Je rijdt door een prachtig heuvellandschap en komt door knusse, typisch Spaanse, dorpjes. Niet zoveel tijd? Dan kun je vanaf Artà ook de snelweg Ma-15 naar Palma nemen, waar je de huurauto de veerboot oprijdt voor de oversteek naar Ibiza.

Veel mensen bezoeken Ibiza voor het uitgebreide nachtleven. Maar weinigen nemen de tijd om het traditionele platteland van dit prachtige eiland te verkennen. Des te meer reden om een auto te huren en zo Ibiza te bekijken! Het eiland heeft een grillige kuststrook en vooral in het zuidwesten en noorden vind je schitterende kleine baaien en strandjes.

Ibiza wegen huurauto
Huur een auto op Ibiza en geniet van spectaculaire uitzichten

Voor de verborgen pareltjes van Ibiza rijd je veelal over gravelwegen. En soms zijn de mooiste plekjes alleen lopend bereikbaar en moet je de huurauto dus even stilzetten voor een prachtige wandeling. Lees in onze blog waar je de bijzondere attracties van Ibiza vindt.

Vanaf Ibiza-Stad kun je een uitstapje maken naar het vierde eiland van de Balearen, Formentera. Dat is in een halfuurtje per veerboot bereikbaar. Let op: alleen op de grotere veerboten kun je je huurauto meenemen, niet op de kleinere fast ferries. Formentera staat vooral bekend om de hagelwitte stranden en het kristalheldere water. Ook zijn er verschillende grotten, zoals Cova Rosa aan de westkust en bij Cap de Barbaria, het zuidelijkste puntje van Formentera.

In ongeveer 3½ uur brengt de veerboot je van Ibiza-Stad terug naar Palma de Mallorca. Het is daarna een kwartiertje rijden naar de luchthaven van Mallorca om je huurauto in te leveren. Maar je kunt natuurlijk ook eerst nog genieten van de hoofdstad en met je gehuurde auto tripjes in de omgeving maken.

Overtuigd? Maak plannen voor eilandhoppen met een huurauto!

De voorpret begint al bij het plannen van je vakantie en in het geval van eilandhoppen, in combinatie met het huren van een auto, moet je helemaal een goede planning maken. Als je twijfelt of je op deze eilanden een huurauto nodig hebt, zeggen wij volmondig: ja! Tenminste, als je de eilanden echt wil ontdekken en de mooiste plekjes zien. Het hebben van eigen vervoer geeft je veel meer vrijheid en flexibiliteit, want sommige plekken op de eilanden zijn moeilijk of zelfs helemaal niet bereikbaar met openbaar vervoer.

Ga dus aan de slag en stippel een route uit. Als je eenmaal een idee hebt van waar je naartoe wilt en wanneer, kunnen wij je helpen bij de autohuur. Één auto voor alle eilanden of op elk eiland apart een auto huren? Dat zijn best lastige keuzes. Neem contact met ons op en wij bieden je een oplossing voor een perfecte vakantie. Gegarandeerd!

Eilandhoppen per vliegtuig

De meeste mensen kiezen voor de veerboot als ze van het ene naar het andere eiland willen reizen. Maar dat hoeft niet, want er zijn dagelijks meer dan 30 vluchten tussen Mallorca, Menorca en Ibiza. Uiteraard kun je je huurauto dan niet meenemen. Wel kun je op elk eiland dat je bezoekt apart een auto huren, waarbij je meteen van het vliegveld wegrijdt. Vergt wel een goede planning, maar op deze manier kun je heel gemakkelijk bijvoorbeeld Menorca en Ibiza combineren zonder lange tijd door te hoeven brengen op een veerboot. Vrijblijvend advies nodig? Neem contact met ons op!

  1. Home
  2. Zie meer van de Balearen en hop van eiland naar eiland met een huurauto