EUR (€) (NL)
    • Klantbeoordelingen 8.4 / 10
  • Sinds 2005 vergelijken wij huurauto tarieven
13 december 2022

Mallorca per huurauto: een route met 7 hoogtepunten

Ontdek dat Mallorca veel meer is dan zon, zee en strand door een auto te huren.

Veel mensen associëren Mallorca met zon, zee, strand en een bruisend nachtleven, maar het eiland heeft enorm veel meer te bieden. Er zijn zoveel uitzichtpunten, prachtige wegen en verborgen juweeltjes dat het huren van een auto de beste manier is om het eiland te ontdekken.

Mallorca

De wegen van Mallorca zijn goed onderhouden en er zijn verschillende snelwegen. Maar hou er rekening mee dat het eiland bergachtig is met indrukwekkend kronkelende wegen en soms scherpe bochten. In de dorpen en stadjes zijn de straten vaak smal, dus wen goed aan de afmetingen van de auto die je huurt (en vergeet niet je spiegels in te klappen wanneer nodig). Volg onze route door het bergachtige noordwesten met 7 hoogtepunten die je niet mag missen!

Aankomst Mallorca Airport

Wist je dat het vliegveld van Mallorca de op twee na drukste van heel Spanje is? Alleen de luchthavens van Madrid en Barcelona verwerken meer passagiers per jaar. Het kan soms wel even duren voor je buiten de aankomsthal staat. In die aankomsthal zijn overigens balies van alle grote autoverhuurbedrijven. Reserveer je huurauto wel van tevoren online. Zo ben je er zeker van dat je een auto naar jouw smaak ter beschikking hebt en je kunt bovendien snel op weg.

1. Valldemossa

Op ongeveer twintig minuten rijden van de hoofdstad Palma ligt een dorpje dat het mooiste van het eiland wordt genoemd: Valldemossa. Hoog erbovenuit torent het Kartuizerklooster uit de 14e eeuw. Het is nu een museum, omgeven door de smalle straatjes van het dorp. Als je Valldemossa via de hoofdweg binnenrijdt zie je, net na de stoplichten, een parkeerplaats. Iets verderop kun je de huurauto ook parkeren, achter het Bureau voor Toerisme.

Mallorca route
Parkeer je huurauto aan de rand van het oude Valldemossa en geniet van de pittoreske straatjes te voet.

2. Deià

Als je na Valldemossa de Ma-10 volgt naar Sóller, krijg je al een voorproefje van de bochtige wegen later. Stop onderweg even in Deià, alweer zo’n oud dorpje met smalle steegjes en fantastische uitzichten over de Middellandse Zee. In het centrum is (beperkte) parkeergelegenheid.

3. Sóller

Vervolg de route over de Ma-10 in je huurauto en je komt uit in Sóller, een grotere en drukkere plaats met in het centrum de prachtige kerk Sant Bartomeu. Vijf kilometer verderop ligt de haven, met gezellige terrassen langs het water. Je kunt er natuurlijk over de weg naartoe, maar leuker is je huurauto even te laten staan en de nostalgische houten tram Ferrocarril de Sóller te nemen. Toch met de auto naar Port de Sóller? Dan is er vlak voor je de haven bereikt links van de weg een grote parkeerplaats om je gehuurde auto te stallen.

4. Sa Calobra, spectaculaire bergwegen

Ongeveer halverwege Soller-stad en de haven begint het spectaculaire deel van de Ma-10! Het is een geweldige bergweg door bossen, klimmend naar de vallei onder de Puig Major. In de schaduw van die berg, met 1445 meter de hoogste top van Mallorca, vind je de stuwmeren van Gorg Blau en Cúber. Het zijn ideale plekken om een ontspannen tijd door te brengen en de weerspiegelingen in het water te bewonderen, omringd door bergen.

Mallorca road
Een beetje bestuurder van een huurauto op Mallorca vind dit soort wegen een heerlijke uitdaging.

5. Pollença

Je moet ook weer terug over die bochtige weg, maar voor wie houdt van flink wat sturen in een huurauto is dat bepaald geen straf. De route van de Ma-10 door het gebergte Serra de Tramuntana eindigt in Pollença, de meest noordelijke stad van het eiland. In het oude centrum wordt iedere week de Mercat del Diumenge (zondagsmarkt) gehouden. Ga niet te laat op pad, want de markt breekt al om 14.00 uur op. De kraampjes slingeren vanaf Plaça Major naar het plein onderaan de Calvari-trappen. Neem de 365 trappen naar de kleine kapel en geniet van het uitzicht over het stadje. Het lijkt een lange weg naar de top van de heuvel, maar de treden zijn vrij laag en de klim kost weinig moeite. Als je vanuit Alcúdia naar Pollença rijdt, ligt er vlak na de rotonde links een braakliggend terrein, waar je je huurauto gratis kunt parkeren.

6. Cap de Formentor

Pollença is de toegangspoort tot de wilde Cap de Formentor, bekend om de indrukwekkende uitzichten. Het bekendste punt, Mirador Es Colomer, is niet moeilijk te vinden: laat je huurauto achter bij de grote parkeerplaats aan weerszijden van de weg en loop naar het uitzichtpunt voor een geweldige blik op de kliffenkust. Veel mensen huren een auto om nog een stuk verder te rijden naar het noordelijkste puntje van Mallorca en bij de vuurtoren Far de Formentor te genieten van de zonsondergang. Het kan hier wel vrij druk zijn, ook op de weer zeer bochtige weg (Ma-2210) ernaartoe.

7. Alcúdia

Mallorca Alcúdia
Tóch een strand bezoeken met je huurauto: de fraaie baai van Alcúdia.

Na al dit inspannende heen en weer gedraai op de wegen ben je vast toe aan even lekker uitblazen op een fijn strand met een drankje in de hand. Nou, dat komt mooi uit, want niet ver van dat noordelijkste punt van Mallorca ligt de Baai van Alcúdia die bekendstaat om het prachtige, brede en zacht glooiende zandstrand.

Via de snelwegen Ma-13 en Ma-19 rij je van deze badplaats met je huurauto in minder dan een uur terug naar het vliegveld van Mallorca.

Tip: let op fietsers

Mallorca is een populaire vakantiebestemming en het is niet moeilijk te begrijpen waarom: de overvloed aan stranden en resorts, beschutte baaien, kalksteengrotten, sfeervolle stadjes en eeuwenoude architectuur. Natuurlijk zijn er georganiseerde excursies naar de grootste bezienswaardigheden, maar je leert het eiland pas echt ontdekken als je een auto huurt en op verkenning gaat. Kijk wel altijd uit voor fietsers. Sommige straten zijn zo smal dat het moeilijk is om te passeren. Wees vooral voorzichtig in de bergen, want soms komen fietsers met hoge snelheid naar beneden. Wees een verstandige bestuurder van je huurauto: neem de tijd en rij niet te snel.

  1. Home
  2. Mallorca per huurauto: een route met 7 hoogtepunten