EUR (€) (NL)
    • Klantbeoordelingen 8.4 / 10
  • Sinds 2005 vergelijken wij huurauto tarieven
13 mei 2025

15 tips voor de beste vakantie op Menorca

Met een huurauto naar de mooiste bezienswaardigheden

De twee grootste eilanden van de Balearen – Mallorca en Ibiza – zijn overbekend, maar het kleinere Menorca wordt steeds populairder. Dat is niet zo gek, want veel mensen zien het als een minder ontwikkelde en dus ook minder drukke, alternatieve bestemming. Dat het eiland minder toeristisch werd ontwikkeld, is te ‘danken’ aan de vroegere dictator Franco. Menorca had zich namelijk als laatste verzet tegen zijn machtsovername en dat was Franco niet vergeten toen het toerisme in Spanje in de jaren zestig en zeventig tot bloei kwam. Er werd veel geld gepompt in de ontwikkeling van Mallorca en Ibiza, maar Menorca kreeg geen peso. Nu is dat een zegen, want het is een oase van ongerepte schoonheid, nog versterkt doordat het hele eiland sinds 1993 een UNESCO biosfeerreservaat is. Het groene Menorca combineert prachtige witte zandstranden met een ruige kustlijn, prehistorische bezienswaardigheden en mooie oude stadjes en dorpen.

Menorca is beroemd om de vele smalle inhammen met intieme strandjes.
Menorca is beroemd om de vele smalle inhammen met intieme strandjes. (Foto: https://unsplash.com/@nado14)

Van oost naar west meet Menorca nog geen vijftig kilometer en tussen de noord‑ en zuidkust ligt maximaal twintig kilometer. Heb je voor zo’n klein eiland wel een huurauto nodig? Juist wel, vooral op Menorca! Het eiland wordt namelijk min of meer in tweeën gedeeld door de hoofdweg Me-1 tussen de hoofdstad Mahón en de tweede stad Ciutadella. Van deze weg lopen kleinere wegen naar het noorden en zuiden. Wil je van de ene plek aan de noord‑ of zuidkust naar de andere, dan zul je vaak eerst terug moeten naar deze hoofdweg, behalve in het noordoosten, waar de Me-7 langs de kust loopt. Vanzelfsprekend kost dat tijd en nog veel meer als je afhankelijk bent van het openbaar vervoer. Dus wil jij alles uit je vakantie op Menorca halen? Huur een auto!

1. Mahón / Maó

De grote natuurlijke haven van Mahón, de hoofdstad van Menorca.
De grote natuurlijke haven van Mahón, de hoofdstad van Menorca. (Foto: https://unsplash.com/@herolinda94)

Mahón wordt plaatselijk meestal aangeduid als Maó, wat de Catalaanse naam van de stad is. De meeste toeristen komen aan op het vliegveld van Mahón, maar wist je dat de hoofdstad van het eiland ook rechtstreekse veerverbindingen heeft met Barcelona en Valencia op het Spaanse vasteland? Een leuke en ontspannen manier van reizen als je wilt uitblazen op Menorca na een stedentrip!

Mahón ligt aan een diepe inham, die een natuurlijke haven vormt en van oudsher het kloppend hart van de stad is. Groot-Brittannië zag het strategisch belang van de inham en nadat ze het eiland in de achttiende eeuw hadden veroverd, bouwden ze er een marinehaven. Die is er nog steeds, alleen nu voor de Spaanse marine. Het ziekenhuis dat de Britten bouwden op het eilandje Illa del Rei is fraai gerestaureerd. Een deel ervan is in gebruik als kunstgalerie.

Trappen naar de bovenstad van Mahón met de kerk van Carmen en het voormalige klooster, nu een versmarkt.
Trappen naar de bovenstad van Mahón met de kerk van Carmen en het voormalige klooster, nu een versmarkt. (Foto: https://unsplash.com/@orrell_mount)

Het historische stadscentrum ligt bovenop een klif met uitzicht op die natuurlijke haven, terwijl de meeste bars, winkels en restaurants zich op een niveau lager bevinden, bij de jachthaven. De twee niveaus zijn verbonden via verschillende trappen, de kronkelende straat Costa de ses Voltes en een handige lift bij de Mercat del Claustre. De vismarkt ernaast (Mercat des Peix) is al lang niet meer alleen het domein van visverkopers. Je kunt er ook heerlijke lokale kazen kopen of een drankje drinken, begeleid door live muziek.

De Britten waren niet de enigen die hun oog lieten vallen op Menorca, het eiland heeft veel verschillende overheersers gekend. Je leert meer over de rijke cultuur en geschiedenis in het Museu de Menorca, dat gevestigd is in een prachtig voormalig Franciscaner klooster uit de zeventiende eeuw.

2. Fortalesa de la Mola

Het Spaanse fort op het schiereiland La Mola met aan de overkant de contouren van Britse verdedigingswerken.
Het Spaanse fort op het schiereiland La Mola met aan de overkant de contouren van Britse verdedigingswerken.

De ingang van de natuurlijke haven van Mahón is vrij nauw en aan weerskanten ervan zijn forten gebouwd. Het best bewaard gebleven is het Fortalesa d’Isabel II dat de Spanjaarden in de negentiende eeuw bouwden op het schiereiland La Mola. Je kunt je huurauto gratis parkeren, vlak voor het fort. Het is een behoorlijk groot complex, de hoofdroute duurt ongeveer anderhalf uur, de volledige route nog een uur langer. Vanaf de muren heb je een fraai uitzicht over de haven, de kustlijn van het schiereiland en de Middellandse Zee. Buiten het fort staat een vuurtorentje op de uiterste oostelijke punt van Spanje.

Aan de overkant van La Mola zie je oudere forten liggen, die de Britten bouwden: de ruïne van het Castell de Sant Felip en de overblijfselen van het Fort Marlborough, dat gedeeltelijk in de rotsen is uitgehouwen. Kinderen vinden de donkere, ondergrondse gangen onder zowel het fort als het kasteel heel spannend.

3. Parque Natural de s’Albufera des Grau

Rond de lagune in het park s’Albufera des Grau zijn veel kijkhutten om vogels te spotten.
Rond de lagune in het park s’Albufera des Grau zijn veel kijkhutten om vogels te spotten.

Wil je de flora en fauna van Menorca ontdekken, ga dan naar het natuurpark s’Albufera des Grau in het noordoosten van het eiland. Het bestaat uit meer dan vijfduizend hectare wetlands, delen van de kust en een eilandje. Het dorpje Es Grau is een favoriete uitvalsbasis, maar meer informatie over het natuurgebied en de wandelroutes krijg je in het bezoekerscentrum bij de hoofdingang. De afslag naar het park staat duidelijk aangegeven langs de Me-5. Er zijn drie verschillende wandelpaden langs de lagune, die het hart van het park vormt: twee vanaf de hoofdingang en een vanuit Es Grau. Je kunt bij het bezoekerscentrum zelfs verrekijkers huren om enkele van de meer dan honderd vogelsoorten in het park te spotten. Je ziet er onder meer aalscholvers, futen en kruisbekken, alsook roofvogels waaronder vis‑ en zeearenden en slechtvalken.

Geen fervente vogelspotter? Ga dan, na een wandeling door de prachtige natuur, uitrusten bij een van de baaitjes: Cala Tamarells, Cala Rambles of Cala Morella. Ook het Illa d’en Colom voor de kust heeft twee geweldige stranden. Je kunt er komen door in Es Grau een kajak te huren en je bereikt het eiland na ongeveer dertig minuten varen.

4. Cap de Favàritx

Cap de Favàritx op Menorca.
(Foto: https://www.pexels.com/@tom-d-arby-3904203/)

De meeste vuurtorens op Menorca liggen op eenzame, geïsoleerde locaties en dat is waarom ze zo’n grote aantrekkingskracht hebben. De vuurtoren van Favàritx is daarop geen uitzondering. De betonnen schacht is beschilderd met witte en zwarte spiraalvormige strepen en torent 28 meter boven het rotsachtige landschap uit. In tegenstelling tot de rest van Menorca heeft Cap de Favàritx weinig vegetatie, de vuurtoren wordt omringd door zwarte leisteen.

Dit is ook een deel van het natuurpark s’Albufera des Grau, maar je rijdt er via een heel andere weg naartoe. De afslag naar de vuurtoren staat duidelijk aangegeven op een bruin bord langs de Me-7, tussen Mahón en Fornells. Overigens moet je de huurauto op twee kilometer afstand van de vuurtoren parkeren en de rest lopen. Maar dat is het waard, want het lichtbaken staat op een dramatische klif en biedt mooie uitzichten.

Een nabijgelegen pad leidt naar twee ongerepte en prachtige stranden: Cala Presili met helder, turquoise water en het minder bezochte strand Playa d’en Tortuga, dat vijftien minuten lopen verderop ligt en populair is bij nudisten.

5. Prehistorisch Menorca

De inham Cales Coves met in de linker rotswand enkele van de grafkamers.
De inham Cales Coves met in de linker rotswand enkele van de grafkamers. (Foto: https://unsplash.com/@miguelbaixauli)

Verspreid over het eiland vind je honderden voorbeelden van prehistorisch Menorca. Soms bestaan die voor het ongeoefende oog uit niet meer dan een stapel stenen, maar er zijn ook enkele fascinerende overblijfselen uit de tijd van de zogeheten Talaiotische cultuur. Die bloeide ruwweg van ruim drieduizend jaar geleden tot de inval door de Romeinen, 123 jaar voor het begin van onze jaartelling.

Torre d’en Galmés

Waarom de prehistorische bewoners van Menorca T-vormige structuren (taula’s) bouwden is een raadsel.
Waarom de prehistorische bewoners van Menorca T-vormige structuren (taula’s) bouwden is een raadsel. (Foto: https://unsplash.com/@mariairam)

De beroemde Torre d’en Galmés bij het stadje Alaior is een van de grootste voorbeelden van Talayotische architectuur. De afslag naar dit prehistorische dorp staat duidelijk aangegeven op de hoofdweg Me-1. Het is dan nog vier kilometer rijden naar het parkeerterrein voor deze bezienswaardigheid. Het dorp bestaat uit verschillende megalithische bouwsels, waaronder een zogeheten taula (een T-vormig stenen monument), verschillende prehistorische huizen en ondergrondse ruimten (hypogea). Dankzij de tekeningen op de informatieborden kun je je een voorstelling maken van hoe het dorp er moet hebben uitgezien.

Necròpolis de Cales Coves

Net buiten Cala en Porter ligt de Necròpolis de Cales Coves: een groot aantal grafkamers, uitgehouwen in de ruige rotsen langs de baai. De Romeinen gebruikten deze necropolis niet meer als zodanig, maar beitelden wel inscripties in de wanden, zoals in de Cova dels Jurats (Grot van de Juryleden). Overigens is dit ook een heerlijke baai om te zwemmen en vanuit Cala en Porter kun je er met een kajak naartoe varen. Kies je niet voor de kajak, dan is het naar de baai zo’n twee kilometer lopen vanaf de parkeerplaats.

Het is een wat vervreemdende ervaring om door grafkamers te lopen die uitgehouwen zijn in de rotsen bij Cala Morell.
Het is een wat vervreemdende ervaring om door grafkamers te lopen die uitgehouwen zijn in de rotsen bij Cala Morell.

Necròpolis de Son Morell Nou

Makkelijker bereikbaar is de Necròpolis de Son Morell Nou aan de noordkust, op zo’n tien kilometer rijden van Ciutadella. Je rijdt er met je huurauto vlak langs, net buiten Cala Morell. Aan die weg is slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen, ruimere parkeergelegenheid vind je bij de rotonde dichter bij het dorp. Terwijl je door de diverse grafkamers loopt, zul je je afvragen hoe deze enorme grotten duizenden jaren geleden in de rotsen zijn uitgehouwen.

6. Alaior

Alaior is een gezellig oud marktstadje, vol kronkelige straatjes met historische herenhuizen en andere monumenten als de Església de Santa Eulàlia en het stadhuis dat is ondergebracht in een majestueus paleis. Dit alles rond het gezellige centrale pleintje Plaça de la Constitució, omringd door terrasjes. Alaior ontpopt zich steeds meer als de derde stad van Menorca en belangrijk cultureel centrum. Zo is de kloostergang van het Convent de Sant Diego omgebouwd tot culturele ruimte, waar je kunt genieten van muziekuitvoeringen. Ook worden er wisselende tentoonstellingen gehouden.

Het gezellige centrale pleintje van Alaior op Menorca.
Het gezellige centrale pleintje van Alaior op Menorca.

Liefhebbers van moderne kunst gaan naar het LÔAC – Centre d’Art contemporani of de galerie Pinzellades d’Art. In het tweede weekend van augustus viert het stadje Las Fiestas de Sant Llorenç met onder meer een parade met praalwagens. Voor het kerkje Sant Pere Nou is een pleintje vol bomen, waar je heerlijk in de schaduw over de omgeving uitkijkt. Vlak bij dat kerkje is overigens een parkeerterrein waar je de huurauto gemakkelijk kwijt kunt voor een bezoek aan Alaior.

7. Pedrera de Santa Ponça

Even ten westen van Alaior ligt een steengroeve, die tot de jaren zeventig in gebruik was en daarna in verval raakte. Tja, is dat nou een bezoek waard? Wij denken van wel, want die diepe groeve is in de afgelopen vijftig jaar terugveroverd door de natuur. Tussen de loodrechte kalkstenen muren, waar je nog duidelijk de sporen ziet van het uithakken van stenen, groeien bomen, hebben struiken wortel geschoten in de muren en vogels kwetteren er vrolijk op los. Het heeft iets surrealistisch en tegelijkertijd is het mooi om te zien hoe de natuur deze ‘wond in de aarde’ weer in bezit neemt. Een absolute aanrader!

8. Monte Toro / Es Mercadal

Er zijn geen hoge bergen op het heuvelachtige Menorca, het hoogste punt ligt slechts 358 meter boven de zeespiegel: een heuvel met de wat bedrieglijke naam Monte Toro (Berg van de Stier). Toch is het een leuke heuvel om met je gehuurde auto via een kronkelend weggetje tegenop te rijden. Op de top staat een heiligdom dat volgens de overlevering werd gesticht door monniken die daar een beeld van Maria vonden, nadat een stier ze de weg had gewezen. Dat verklaart de naam van de ‘berg’. Op de top heb je een mooi uitzicht over Menorca en bij helder weer kun je Mallorca zien liggen.

In de zomer is er altijd wel ergens op Menorca een fiesta, zoals hier in Es Mercadal.
In de zomer is er altijd wel ergens op Menorca een fiesta, zoals hier in Es Mercadal. (Foto: https://unsplash.com/@jeztimms)

De afslag naar Santuari del Toro is aan de oostkant van Es Mercadal, een lieflijk plaatsje om te bezoeken. Sommige bewoners van het eiland komen speciaal hiernaartoe voor de bakkerij Can Pons, die de beste ensaïmades van het eiland verkoopt. Dit grote spiraalvormige gebak is een specialiteit van de Balearen, vaak aangevuld met ingrediënten die een zoete of hartige smaak geven. Het is geen delicatesse voor vegetariërs, want een belangrijk ingrediënt is varkensvet.

9. Ferreries: kaas maken

Kaas was en is een belangrijk product van Menorca. Er zijn aanwijzingen gevonden dat kaas er al drieduizend jaar geleden werd gemaakt en in de achttiende eeuw werd de kaas met vier speciaal voor dat doel gebouwde boten geëxporteerd. Queso Mahón heeft een licht zoute smaak, die deels te danken is aan het zeezout in het gras dat de koeien eten. De korst wordt ingewreven met boter of olie en paprikapoeder, waardoor die een oranje kleur krijgt. De naam is wat verwarrend, want de kaas wordt niet alleen rond de hoofdstad geproduceerd, maar op het hele eiland, bijvoorbeeld rond het schilderachtige dorpje Ferreries. De kaasmakerij Sa Roqueta in dat plaatsje organiseert rondleidingen die worden afgesloten met een proeverij van kaas en vleeswaren. Je kunt er zelfs deelnemen aan een workshop waarbij je je eigen kaas maakt, die na uitharding aan je wordt opgestuurd! Een intensievere manier om het hele productieproces van deze kaas te leren kennen is er niet.

10. Binibeca / Binibèquer

De zogenaamd traditionele huisjes van Binibeca op Menorca.
De zogenaamd traditionele huisjes van Binibeca op Menorca. (Foto: https://unsplash.com/@pelayoarbues)

Je vindt het in alle reisgidsen voor Menorca, maar eerlijk gezegd twijfelden wij of het plaatsje Binibeca past in het rijtje van leukste bezienswaardigheden op Menorca. Maar vooruit, een kort stukje dan. Waarom twijfelden we? Omdat dit op het eerste gezicht een authentiek dorpje is, maar schijn bedriegt: Binibeca (Catalaans: Binibèquer) is een idee van het toerismebureau en werd in de jaren zeventig gebouwd. Het oorspronkelijke fantasiedorpje – Binibèquer Vell – met zijn smalle straatjes is nog wel aardig, maar de latere uitbreiding bestaat simpelweg uit witte vakantiehuisjes. Dat oorspronkelijke deel heeft overigens niets te maken met de traditionele bouwstijl op Menorca, het lijkt eerder een Grieks dorpje.

11. Ciutadella de Menorca

Een deel van de oude stadsmuur en het grote Plaça des Born in Ciutadella, de oude hoofdstad van Menorca.
Een deel van de oude stadsmuur en het grote Plaça des Born in Ciutadella, de oude hoofdstad van Menorca. (Foto: https://unsplash.com/@aalmajano)

Tot de achttiende eeuw kon Ciutadella er prat op gaan de hoofdstad van Menorca te zijn, voordat de Britten besloten dat Mahón met zijn strategische haven voortaan die status kreeg. Ciutadella ligt aan de uiterste westkant van het eiland en heeft een bijzonder mooie oude binnenstad met prachtige historische gebouwen, fantastische winkels en gezellige cafés. In het hart van de historische stad staat de Catedral de Santa Maria. Zoals bij zoveel kathedralen in Spanje het geval is, werd ook deze gebouwd op de fundamenten van een moskee uit de dertiende eeuw. Het weidse Plaça des Born wordt omringd door statige huizen, waaronder het indrukwekkende Palacio Torresaura. Aan datzelfde plein staat het stadhuis dat wel wat op een kasteel lijkt en dat kan kloppen, want het is gebouwd op de restanten van een Moors fort. Verder mag je in de oude stad de Carrer de Ses Voltes niet missen, een smal steegje met arcades aan weerszijden en leuke winkeltjes. Het havengebied is vooral ’s avonds heel gezellig door de vele terrasjes en restaurants. Bij die haven zijn twee grote parkeerterreinen waar je de huurauto kunt stallen voor je bezoek aan Ciutadella.

Rijd met je huurauto naar Pont d’en Gil om te genieten van de zonsondergang.
Rijd met je huurauto naar Pont d’en Gil om te genieten van de zonsondergang. (Foto: https://unsplash.com/@aalmajano)

Voor een romantische zonsondergang rijd je naar de Pont d’en Gil, even buiten de stad. Dit is een natuurlijke rotsbrug, die je vanaf de parkeerplaats na vijf minuten lopen bereikt. Verder naar het noorden (zes kilometer van Ciutadella) staat de vuurtoren Far Punta Nati, waar je ook een prachtige zonsondergang kunt beleven.

12. Líthica, Pedreres de s’Hostal

Net ten oosten van Ciutadella vind je opnieuw een voormalige steengroeve, Pedreres de s’Hostal. Je hebt hier een heel andere ervaring dan in de steengroeve die we hiervoor beschreven, bij Alaior. Ten eerste is de groeve veel groter en ten tweede wordt deze actief onderhouden door een stichting met de naam Líthica, waaronder de steengroeve bekend is. Zo is er een heel leuk doolhof aangelegd met stenen uit de groeve. Verder kun je door een tuin dwalen en zijn er in de zomer geregeld concerten in het kubusvormige amfitheater tussen de steile kalkstenen wanden.

De imponerende voormalige steengroeve bij Ciutadella op Menorca.
De imponerende voormalige steengroeve bij Ciutadella op Menorca.

De afslag naar de groeve staat duidelijk aangegeven op de Me-1, bij de rotonde. Als je er met de huurauto naartoe rijdt, kun je het beste online reserveren om zeker te zijn van een parkeerplaats. Dit geldt zeker in de zomermaanden. Zorg verder dat je voldoende water meeneemt, want je bent niet zomaar uitgekeken in deze steengroeve.

13. Duiken bij Menorca

Voor de kust van Menorca zijn verschillende duikstekken voor duikers van alle niveaus. Vooral het zeereservaat aan de noordkust is een prachtige plek om het onderwaterleven te bewonderen. Het strekt zich uit van Cap Gros tot Punta des Morter met als belangrijkste uitvalsbasis het plaatsje Fornells aan de gemakkelijk toegankelijke baai Cala Blanca.

Het voorjaar is een geweldige tijd om te duiken rond Menorca. Je hebt dan kans migrerende pijlstaartroggen te zien en als je geluk hebt zelfs een grote groep. Verder maken octopussen in april en mei nesten die ze camoufleren met stenen en schelpen. Maar het onderwaterleven rond het eiland biedt nog veel meer: kreeften, krabben, tandbaarzen, barracuda’s, brasems, zeepalingen en vele andere, vaak kleurrijke, mediterrane vissoorten.

De mooiste duiklocaties in de baaien (cala’s) en grotten langs de kust zijn alleen per boot bereikbaar en liggen op vijf tot twintig minuten varen.

14. Camí de Cavalls

De Camí de Cavalls loopt rond het hele eiland en soms vlak langs de kust, zoals hier bij Cala Morell.
De Camí de Cavalls loopt rond het hele eiland en soms vlak langs de kust, zoals hier bij Cala Morell. (Foto: https://unsplash.com/@gerardmarques_)

Tijdens je vakantie op Menorca loop je ongetwijfeld wel eens over een stukje van de Camí de Cavalls. Dat is een historisch pad dat in het verleden werd gebruikt door ruiters te paard en het hele eiland omcirkelt. De toegang tot de vele verborgen baaien en rustieke strandjes langs de kust is vaak een deel van die route, die in totaal 185 kilometer lang is. Sommige mensen gaan speciaal naar Menorca om dit hele pad door de ongerepte natuur te lopen, maar voor mensen die zo’n afstand niet zien zitten is de route in twintig delen opgesplitst.

Aan het begin van elk deel staat een groot mededelingenbord met een kaart van de route. Langs het pad staan op regelmatige afstand kleine houten paaltjes met daarop een wit hoefijzervormig bordje, zodat je niet kunt verdwalen. Ook zijn er wegwijzers naar plaatsen in de buurt. Op de officiële website van Camí de Cavalls vind je een interactieve kaart en is elke sectie in detail beschreven. Bovendien kun je van elke beschrijving een pdf downloaden en voor de route zelf een GPX-bestand.

15. Mooiste stranden op Menorca

Het populaire strand Cala Mitjana op Menorca.
Het populaire strand Cala Mitjana op Menorca. (Foto: https://unsplash.com/@fernandojimenez)

Als iets Menorca kenmerkt, dan zijn het wel de vele baaien met kristalhelder water en wit zand. Er zijn er zoveel dat het moeilijk kiezen is. Heel bekend zijn Cala Macarella en het ernaast gelegen kleinere Macarelleta, maar die zijn heel druk. In de zomermaanden worden de parkeerplaatsen bij die stranden zelfs afgesloten in een poging de drukte tegen te gaan. Aan de noordkust is Cala Pregonda een van de mooiste, maar ook drukste stranden. Waar kun je wel naartoe rijden met je huurauto en is het niet zo druk? We geven je hieronder enkele suggesties.

Cala Mitjana aan de zuidkust is ook een populair strand, maar het kleinere Cala Mitjaneta er pal naast wordt veel minder druk bezocht. Je kunt ook een flink stuk van de parkeerplaats naar het oosten lopen om op Cala de Trebalúger uit te komen. Vooral in de ochtend is dat strand vaak verlaten, later leggen er bootjes aan.

Cala del Pilar tussen de rode rotsen aan de noordkust van Menorca.
Cala del Pilar tussen de rode rotsen aan de noordkust van Menorca. (Foto: https://unsplash.com/@aalmajano)

Aan de noordkust wordt het prachtige Cala del Pilar niet druk bezocht, omdat het een pittig stukje lopen is vanaf de parkeerplaats. Na die wandeling van dertig minuten word je beloond met een rustig strand tussen rode rotsen. Het blijft er zo rustig, omdat auto’s niet meer worden toegelaten als de (kleine) parkeerplaats vol is. Rijd er dus vroeg naartoe. Let op: de weg naar dit strand staat op de Me-1 aangegeven als Camí del Pilar. Een ander mooi strand aan de noordkust is Cala Pregonda. Je kunt je huurauto langs de weg ernaartoe parkeren, waarna je via de Camí de Cavalls naar dat strand loopt. Daarbij kom je overigens eerst langs twee andere stranden: het rotsige Platja de s’Alairó en Platja de Binimel-là.

Geen strand, maar wel een mooie plek om te snorkelen: Cala Rafalet, vlak bij Mahón. (Foto: https://unsplash.com/@miguelbaixauli)
Geen strand, maar wel een mooie plek om te snorkelen: Cala Rafalet, vlak bij Mahón. (Foto: https://unsplash.com/@miguelbaixauli)

Tot slot een inham waar je niet op een strand kunt luieren, maar waar je wel heerlijk kunt snorkelen en als je wilt zelfs rotsklimmen: Cala Rafalet. Bij die baai kun je verder schildpadden observeren. Het ligt net ten noorden van het plaatsje S’Algar, waar je je gehuurde auto kunt parkeren. Het begin van het pad naar de baai ligt achter het muurtje langs die parkeerplaats.

Eilandhoppen op de Balearen

Als je je niet wilt beperken tot Menorca, kun je gaan eilandhoppen op de Balearen. Neem bijvoorbeeld de veerboot naar Alcúdia op Mallorca en maak daar een prachtige tocht door het bergachtige noordwesten of ontdek andere mooie plekjes en bezienswaardigheden op dat eiland. Het beste kun je daarvoor je gehuurde auto in Menorca inleveren en apart een auto huren op Mallorca. Lees meer over het combineren van eilanden en het huren van auto’s in onze blog over eilandhoppen.

Waarom een auto huren op Menorca

Hoewel je niet echt een roadtrip kunt maken op Menorca, raden we je toch aan voor je vakantie op dat eiland een auto te huren. Je kunt zóveel meer doen als je eigen vervoer hebt en niet afhankelijk bent van de bustijden. Bovendien is het de makkelijkste manier om de minder toeristische plekken van Menorca te bereiken. We hopen dat we je met de bovenstaande tips hebben geïnspireerd, maar we hebben nog één laatste tip: wacht niet te lang met het reserveren van een huurauto op Menorca. Je hebt veel meer kans op een goede deal als je de auto ruim van tevoren online boekt. Bovendien heb je dan nog ruime keuze, zeker als je van plan bent in de zomermaanden een auto te huren op Menorca.

Nee, dit is geen archeologische site, maar het pad naar Cala Binidalí dat door dit poortje loopt.
Nee, dit is geen archeologische site, maar het pad naar Cala Binidalí dat door dit poortje loopt. (Foto: https://unsplash.com/@silviadovega)

Je wilt natuurlijk ook de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit. En dat hebben wij al voor je in kaart gebracht, want je kunt bij ons filteren op de waardering die onze klanten aan een lokale autoverhuurder hebben gegeven. Dat zijn échte reviews van échte klanten. Of je kiest simpelweg voor een huurauto met ons Worry-Free label, want alleen bedrijven die minimaal een 7 hebben gescoord op klantenbeoordeling komen daarvoor in aanmerking. Bovendien huur je dan een auto met afgedekt eigen risico, een gunstige brandstofregeling en een onbeperkt aantal kilometers.

  1. Home
  2. 15 tips voor de beste vakantie op Menorca