• Klantbeoordelingen 8.4 / 10
  • Sinds 2005 vergelijken wij huurauto tarieven

Auto huren Groot-Brittannië

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Groot-Brittannië zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
- dagen
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • Al 500.000+ boekingen Meer dan een half miljoen mensen gingen je voor 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
  • 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Groot-Brittannië

EasyTerra Autohuur Groot-Brittannië is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuurbedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Mini klasse Groot-Brittannië

Zoals de naam al aangeeft gaat het in de miniklasse om de kleinste huurauto’s. Ze zijn het meest geschikt voor een of twee personen en hebben meestal maar twee deuren.

De bagageruimte is beperkt, maar deze auto kun je wel kwijt op de kleinste parkeerplekjes! Deze auto’s zijn niet alleen goedkoop om te huren, maar ook erg zuinig in brandstof- of energieverbruik. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Groot-Brittannië) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Hertz.

Economy klasse Groot-Brittannië

Een economy huurauto is compact, maar iets groter dan een auto uit de miniklasse. Alleen al daardoor bieden auto’s in deze klasse meer comfort.

Ze zijn vooral geschikt voor twee personen en kleine gezinnen. Kiezen voor een huurauto uit de economy-klasse is, zoals de naam al aangeeft, een economische keuze, oftewel budgetvriendelijk. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Groot-Brittannië) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Green Motion.

Compact klasse Groot-Brittannië

Huurauto’s in de compact-klasse zijn populair en het is goed te begrijpen waarom. Deze auto’s bieden voldoende ruimte aan 4 personen, inclusief hun bagage, en zijn toch klein genoeg om moeiteloos in drukke steden te rijden.

Als je kleine kinderen hebt, kies dan voor een 4-deurs, want dat maakt het plaatsen van kinderzitjes een stuk eenvoudiger. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Groot-Brittannië) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Budget.

Intermediate klasse Groot-Brittannië

Middenklasse huurauto's zijn een uitstekende keuze als je meer ruimte nodig hebt dan een compacte auto. Ze zijn perfect voor een gezin of groepje van maximaal 5 personen met genoeg plaats voor bagage.

Hoewel een huurauto in deze middenklasse dus iets meer ruimte biedt, is het verbruik van brandstof of energie vergelijkbaar met een auto uit de compact-klasse. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Groot-Brittannië) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Budget.

Standaard klasse Groot-Brittannië

Anders dan de naam doet vermoeden, zijn huurauto’s in de standaardklasse vrij grote wagens met meer dan genoeg ruimte voor 5 passagiers en bagage. Ze zijn ideaal voor lange(re) afstanden, bijvoorbeeld tijdens een rondreis, ook al omdat huurauto’s uit de standaardklasse vaak meer accessoires hebben op het gebied van

comfort. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Groot-Brittannië) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Europcar.

Fullsize klasse Groot-Brittannië

Huur je een auto in de fullsize-klasse, dan heb je niet alleen de beschikking over een wagen met veel ruimte, maar ook een luxe inrichting en accessoires. Gecombineerd met de krachtige motoren zijn het auto’s die reizen over lange afstanden heel aangenaam

maken. Wel is het aanbod van huurauto’s in de fullsize-klasse vaak beperkt, dus reserveer op tijd. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Groot-Brittannië) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Dollar Rent a Car.

Luxe auto huren Groot-Brittannië

Zin om eens in stijl rond te rijden? Kies voor een huurauto uit het topsegment van de high-end merken, zoals Mercedes, BMW, Audi en Volvo.

Met natuurlijk luxe kenmerken: strak uiterlijk, luxueus interieur, comfortabele stoelen en een krachtige motor. Daar betaal je uiteraard voor, maar via onze zoekmogelijkheden vind je de beste prijs voor een luxe huurauto. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Groot-Brittannië) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Budget.

Stationwagon huren Groot-Brittannië

Het huren van een stationwagon is ideaal voor een groep met veel bagage of sportuitrusting. Dit type huurauto wordt ook wel break, touring, combi of stationcar genoemd en is zeer populair onder mensen die van sporten en het buitenleven houden.

Door de grote bagageruimte is een stationwagon een perfecte auto om te huren voor de vakantie. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Groot-Brittannië) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Green Motion.

Busje huren Groot-Brittannië

Huur een busje op je vakantiebestemming als je met een groep of groot gezin reist. Ook als je veel sport- of kampeeruitrusting op pad wil, is een huurbusje ideaal.

Deze busjes bieden meestal meer dan voldoende bagageruimte. Soms kan er zelfs extra ruimte voor spullen worden gecreëerd door een of meerdere stoelen op te offeren. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Groot-Brittannië) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Athol Car Hire.

SUV huren Groot-Brittannië

Bijna niemand noemt de SUV nog bij zijn volledige naam: Sports Utility Vehicle. Het is een bijzonder populair type om te huren, want het is een ideale reisauto.

Bovendien zit je wat hoger, waardoor je een goed zicht op de weg en je omgeving hebt. Kies wel een SUV die past bij je reisbehoeften, want onder die afkorting vallen zowel kleine, middelgrote als grote huurauto’s. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Groot-Brittannië) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Europcar.

Elektrische auto huren Groot-Brittannië

Elektrische auto’s, ook wel bekend als EV’s, worden steeds populairder en veel aanbieders van huurauto’s hebben diverse modellen in verschillende klassen beschikbaar. Denk wel goed na over wat je met een elektrische huurauto wil doen.

Bijvoorbeeld: kijk van tevoren naar de locatie van laadstations, want niet overal ter wereld is er zo’n dicht netwerk als in Nederland. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Groot-Brittannië) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Dollar Rent a Car.
Autotype
Mini
Economy
Compact
Intermediate
Standard
Fullsize
Luxury
Stationwagon
Personenbusje
SUV
Elektrisch

Wat onze klanten zeggen

Klanten beoordelen ons met een 8.4/10 uit 5793 beoordelingen

Groot-Brittannië veelgestelde vragen

Onderstaand zijn de meest gestelde vragen voor Groot-Brittannië. Staat je vraag er niet bij kijk dan even op de veelgestelde vragen pagina.

Is EasyTerra Autohuur de goedkoopste? Ja, wij hebben laagste prijsgarantie en doordat we aanbieders vergelijken kunnen we je altijd de scherpste tarieven aanbieden. Wat heb ik nodig als ik mijn huurauto ophaal? De voucher, je paspoort, rijbewijs en creditcard. Het is erg belangrijk dat je een rijbewijs en creditcard bij je hebt die beide op naam van de hoofdbestuurder staan. Wees erop voorbereid dat het lokale verhuurbedrijf een bepaald bedrag op je creditcard zal blokkeren voor onder andere de borg. Hiervoor heb je de pincode van je creditcard nodig. Indien je rijbewijs onleesbaar is (bijvoorbeeld in het Chinees) dan moet je ook een vertaling hiervan bij je hebben. Alleen je originele paspoort en rijbewijs zijn geldig, dus geen kopieën. Welke verzekeringen zijn van toepassing op mijn huurauto? In de meeste gevallen zijn de tarieven inclusief WA-verzekering en brandverzekering. Ook de allriskverzekering en de diefstalverzekering zijn in de meeste gevallen inbegrepen in onze tarieven. Wat is het Worry-Free label? Dit label geeft aan dat de huurauto voldoet aan de volgende eisen: Ongelimiteerde kilometers, zonder eigen risico (of terugbetaling eigen risico), een gunstig brandstofbeleid en een verhuurbedrijf met goede klantervaringen. Met een auto die aan deze vier eisen voldoet, wordt de selectie een stuk eenvoudiger. Kan ik in Groot-Brittannië een auto huren zonder creditcard? In principe heb je altijd een creditcard nodig bij het huren van een auto via EasyTerra.

Zodra je de huurauto ophaalt, betaal je een borg. Om deze borg te kunnen betalen heb je een creditcard nodig die op naam staat van de hoofdbestuurder. De verhuurder reserveert vervolgens het borgbedrag op jouw creditcard, zodat ze in het geval van schade of andere extra kosten dit kunnen verhalen.

Als je de huurauto weer terugbrengt, wordt deze gecontroleerd op eventuele schade of andere mankementen. Is er niets aan de hand? Dan wordt het bedrag dat gereserveerd werd op jouw creditcard weer vrijgegeven. Lees meer over borg op onze pagina: Borg bij autohuur
Kan ik een auto zonder eigen risico huren in Groot-Brittannië? Ja, er zijn in Groot-Brittannië auto’s beschikbaar ‘zonder eigen risico’. Gebruik het filter op de resultatenpagina om het aanbod te filteren. Als alternatief zijn er ook veel auto’s beschikbaar met ‘dekking eigen risico’, wat bijna op hetzelfde neerkomt, maar dan voordeliger. Kijk voor het verschil tussen ‘zonder eigen risico’ en ‘dekking eigen risico’ op onze pagina: Verzekeringen & eigen risico . Hoe oud moet ik zijn om een auto te huren in Groot-Brittannië? Wil je een auto huren in Groot-Brittannië dan moet je minimaal 21 jaar oud zijn. Je moet ten minste 1 jaar lang je rijbewijs hebben. Het is mogelijk dat bestuurders jonger dan 27 jaar een toeslag moeten betalen in Groot-Brittannië. De hoogte van deze toeslag ligt tussen en per dag. Ook is het mogelijk dat je een toeslag moet betalen als je ouder bent dan 75 jaar. De hoogte van deze toeslag varieert tussen en per dag. Bij EasyTerra krijg je automatisch een melding mochten er leeftijdtoeslagen van toepassing zijn. Wat is de goedkoopste autoverhuurder in Groot-Brittannië? De prijzen schommelen constant, dus het beste kan je een zoekopdracht doen via onze website om te actuele prijzen te bekijken. Over het algemeen kan je het goedkoopst een auto huren in Groot-Brittannië bij deze verhuurders:

SurPrice car rentals
vanaf € 11 /dag
Green Motion
vanaf € 13 /dag
Drivalia
vanaf € 14 /dag

Wij raden aan om niet alleen op basis van prijs een huurauto te selecteren. Maak een afgewogen keuze tussen prijs en kwaliteit. Lees daarom goed de beoordelingen van verhuurders op onze site. Minder goed beoordeelde verhuurders kunnen bijvoorbeeld lange wachttijden hebben of minder goede service leveren.
Wat is de beste autoverhuurder in Groot-Brittannië? De best beoordeelde verhuurder is Alamo. 8729 klanten hebben een gemiddelde beoordeling gegeven van 8.8. Op de tweede plaats staat Enterprise. 1948 klanten hebben een gemiddelde beoordeling gegeven van 8.6. Op de derde plaats staat FireFly Car Rental. 3847 klanten hebben een gemiddelde beoordeling gegeven van 8.5. Kan ik een busje huren in Groot-Brittannië? Ja, je kan een busje huren in Groot-Brittannië. Er zijn personenbusjes voor 7 tot 9 personen beschikbaar. Recente zoekopdrachten leverden prijzen op voor personenvervoer:

Volkswagen Transporter Green Motion
vanaf € 56 /dag
Mercedes-Benz Vito Green Motion
vanaf € 58 /dag
Ford Transit Drivalia
vanaf € 66 /dag
Ford Tourneo Alamo
vanaf € 69 /dag
Nissan NV200 Athol Car Hire
vanaf € 98 /dag
VW Transporter Green Motion
vanaf € 100 /dag
Mercedes-Benz Viano Athol Car Hire
vanaf € 113 /dag
Hyundai Imax Athol Car Hire
vanaf € 130 /dag
Hyundai i800s Green Motion
vanaf € 138 /dag
Citroen SpaceTourer McNicoll Vehicle Rental
vanaf € 1.071 /dag

Doe een zoekopdracht voor jouw periode en filter op 'Personenbusje' om de actuele aanbiedingen te bekijken.
Kan ik een elektrische auto huren in Groot-Brittannië? Ja, het is mogelijk om een elektrisch auto te huren in Groot-Brittannië. Recente aanbiedingen voor elektrische auto(s) die we hebben gezien:

Volkswagen e-UP Green Motion
vanaf € 15 /dag
Fiat 500e Drivalia
vanaf € 19 /dag
Kia e-Niro Green Motion
vanaf € 20 /dag
Kia E Niro Green Motion
vanaf € 21 /dag
Vauxhall Corsa-e Drivalia
vanaf € 22 /dag
Opel Corsa Dollar Rent a Car
vanaf € 22 /dag
Polestar 2 Hertz
vanaf € 22 /dag
OPEL CORSA-E Dollar Rent a Car
vanaf € 23 /dag
Peugeot e-208 Green Motion
vanaf € 26 /dag
MG Europcar
vanaf € 27 /dag
Great Wall Funky Cat Europcar
vanaf € 30 /dag
MG 4 Europcar
vanaf € 30 /dag
Volkswagen e-Up! Green Motion
vanaf € 31 /dag
Tesla Model 3 Hertz
vanaf € 35 /dag
MG MG5 Drivalia
vanaf € 36 /dag

Doe een zoekopdracht voor jouw periode en filter op Elektrische auto’s om alle aanbiedingen te bekijken. Naast elektrische auto’s zijn er ook hybride auto(s) beschikbaar. Zoals:

Toyota Yaris Green Motion
vanaf € 25 /dag
Kia Niro Green Motion
vanaf € 29 /dag
Toyota Prius Green Motion
vanaf € 30 /dag
Range Rover Evoque THE OUT
vanaf € 102 /dag
Land Rover Discovery Sport THE OUT
vanaf € 120 /dag
Jaguar F-Pace THE OUT
vanaf € 136 /dag
Lexus NX Budget
vanaf € 175 /dag
Land Rover Range Rover THE OUT
vanaf € 207 /dag
Wat kost een huurauto in Groot-Brittannië? De prijzen voor huurauto’s wisselen sterk. Met name in het hoogseizoen liggen de prijzen soms beduidend hoger dan in het laagseizoen. Wil je de actuele prijzen in Groot-Brittannië bekijken? Doe dan een zoekopdracht voor de datums waarop jij op vakantie gaat. Maar om je alvast een indicatie te geven, onderstaande huurauto’s en bijbehorende prijzen per dag hebben we onlangs voorbij zien komen:

Fiat 500
of gelijkwaardig
Mini
vanaf € 11 /dag
Ford Fiesta
of gelijkwaardig
Economy
vanaf € 12 /dag
Volkswagen Golf
of gelijkwaardig
Compact
vanaf € 12 /dag
Peugeot 3008
of gelijkwaardig
Intermediate
vanaf € 18 /dag
Skoda Octavia
of gelijkwaardig
Standard
vanaf € 14 /dag
Polestar 2
of gelijkwaardig
Fullsize
vanaf € 32 /dag
Volkswagen Arteon
of gelijkwaardig
Luxury
vanaf € 34 /dag
Skoda Octavia
of gelijkwaardig
Stationwagon
vanaf € 14 /dag
Kia Stonic
of gelijkwaardig
SUV
vanaf € 17 /dag
VW Caddy
of gelijkwaardig
MPV
vanaf € 34 /dag
Volkswagen Transporter
of gelijkwaardig
Personenbusje
vanaf € 56 /dag
Welke autoverhuurders zijn er in Groot-Brittannië?
  • Alamo
  • Enterprise
  • FireFly Car Rental
  • Budget
  • Athol Car Hire
  • Keddy By Europcar
  • National Car Rental
  • Hertz
  • Avis
  • Europcar
  • Thrifty
  • Green Motion
  • Dollar Rent a Car
  • Sixt
  • Flizzr
  • Drivalia
  • SurPrice car rentals
  • InterRent
  • Easirent
  • City Inter-Rent
  • Fleet Rent a car
  • First Car
  • Apollo Car Rental
  • U-Save Auto Rental
  • Your Rent
  • Goldcar
  • City Car Rent a Car
  • McRent
  • ACE Rent A Car
Worry-Free

Auto huren zonder zorgen

Geen verborgen kosten dankzij het Worry-Free label

Waarom bij ons boeken?

  • Gratis annuleren en wijzigen
  • Echte reviews
  • Onafhankelijke prijsvergelijker
  • 24.000+ ophaallocaties wereldwijd

United Kingdom car rental

Are you looking for information in English about booking a rental car in United Kingdom?

Read more

Wanneer een huurauto boeken in Groot-Brittannië

Groot-Brittannië - Wanneer goedkoop een mini klasse auto huren?

Op deze bestemming (Groot-Brittannië) is januari de voordeligste maand om een auto uit de mini klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de mini klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Groot-Brittannië - Wanneer goedkoop een economy klasse auto huren?

Op deze bestemming (Groot-Brittannië) is januari de voordeligste maand om een auto uit de economy klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming (Groot-Brittannië) de meest populaire maand om een auto uit de economy klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Groot-Brittannië - Wanneer goedkoop een compact klasse auto huren?

Op deze bestemming (Groot-Brittannië) is januari de voordeligste maand om een auto uit de compact klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de compact klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Groot-Brittannië - Wanneer goedkoop een intermediate klasse auto huren?

Op deze bestemming (Groot-Brittannië) is januari de voordeligste maand om een auto uit de intermediate klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de intermediate klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Groot-Brittannië - Wanneer goedkoop een standaard klasse auto huren?

Op deze bestemming (Groot-Brittannië) is november de voordeligste maand om een auto uit de standaard klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de standaard klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Groot-Brittannië - Wanneer goedkoop een fullsize klasse auto huren?

Op deze bestemming (Groot-Brittannië) is november de voordeligste maand om een auto uit de fullsize klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de fullsize klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Groot-Brittannië - Wanneer goedkoop een luxury klasse auto huren?

Op deze bestemming (Groot-Brittannië) is januari de voordeligste maand om een auto uit de luxury klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de luxury klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Groot-Brittannië - Wanneer goedkoop een stationwagon huren?

Op deze bestemming (Groot-Brittannië) is januari de voordeligste maand om een stationwagon te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een stationwagon te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Groot-Brittannië - Wanneer goedkoop een SUV huren?

Op deze bestemming (Groot-Brittannië) is januari de voordeligste maand om een SUV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een SUV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Groot-Brittannië - Wanneer goedkoop een MPV huren?

Op deze bestemming (Groot-Brittannië) is januari de voordeligste maand om een MPV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een MPV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Groot-Brittannië - Wanneer goedkoop een personenbus huren?

Op deze bestemming (Groot-Brittannië) is januari de voordeligste maand om een personenbus te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een personenbus te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Groot-Brittannië - Wanneer goedkoop een cabrio huren?

Op deze bestemming (Groot-Brittannië) is november de voordeligste maand om een cabrio te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Maart is op deze bestemming de meest populaire maand om een cabrio te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Autoverhuurlocaties in Groot-Brittannië

EasyTerra Autohuur vergelijkt de autohuur prijzen op onderstaande bestemmingen

Ashford Aylesbury Banbury Barnstaple Barrow-in-Furness Basildon Basingstoke Bath Bedford Birkenhead Birmingham Blackpool Bolton Bournemouth Bracknell Bradford Brighton Bristol Burnley Burton Upon Trent Bury St Edmunds Cambridge Carlisle Chelmsford Chester Chesterfield Chorley Colchester Coventry Crawley Crewe Croydon Darlington Dartford Derby Doncaster Dover Dudley Eastbourne Ellesmere Enfield Exeter Fareham Farnborough Feltham Gateshead Gillingham Gloucester Godalming Great Yarmouth Grimsby Guildford Hampton Harlington Harlow Harrogate Hemel Hempstead Hereford High Wycombe Hounslow Huddersfield Hull Humberside Huntingdon Ilford Ipswich Keighley Kingston upon Thames Lancaster Lancing Leeds Leicester Leigh-on-Sea Lewisham Lincoln Liverpool Londen Lowestoft Luton Macclesfield Maidstone Manchester Mansfield Melton Mowbray Middlesbrough Milton Keynes Mollington New Malden Newbury Newcastle Newquay North Cheam Northampton Norwich Nottingham Oldbury Oldham Oxford Penzance Peterborough Guernsey Jersey St Peter Port Castletown Aberdeen Dundee Edinburgh Fraserburgh Glasgow Hamilton Inverness Kirkwall Livingston Paisley Perth Prestwick Stirling Stranraer Sumburgh Aberystwyth Caernarfon Cardiff Colwyn Bay Fishguard Hirwaun Holyhead Llandudno Newport Pembroke Swansea Wrexham
Overige steden
Aldershot Andover Ayr Bangor Blandford Forum Brecon Bridgend Bridgwater Burton On Trent Camberley Carmarthen Chatham Cheltenham Chichester Chippenham Coleraine Corby Didcot Dorchester Douglas Durham Finchley Fort William Glossop Grangemouth Grantham Halifax Harwich Hastings Haverfordwest Helston Hinckley Kidderminster Kilmarnock King's Lynn Leatherhead Lichfield Lisburn Loughborough Merthyr Tydfil Morpeth Newcastle upon Tyne Newton Abbot Northallerton Orpington Palmers Green Ripon Romsey Rugby Scunthorpe Solihull Spalding Steòrnabhagh Stroud Thetford Torbay Torquay Trowbridge Welwyn Garden City Whitstable Winchester Woodford Worksop Yeadon
Autoverhuur Groot-Brittannië

Locatie informatie voor Groot-Brittannië

Groot-Brittannië ontdek je het beste met een huurauto. EasyTerra Autohuur heeft ruim 272 ophaallocaties in Groot-Brittannië. Zo is er altijd wel een ophaallocatie in de buurt van jouw bestemming.

Laatst gewijzigd: 15-04-2024 - Groot-Brittannië ligt in het noordwesten van Europa en bestaat uit drie landen: Engeland, Schotland en Wales. Samen met Noord-Ierland vormt Groot-Brittannië het Verenigd Koninkrijk. Elk land heeft zijn eigen gezicht. Schotland beschikt over ruige hooglanden en Wales heeft prachtige ongerepte natuur. In beide landen voelen wandelliefhebbers zich helemaal thuis. In Engeland vind je behalve bruisende steden de typisch Britse countryside met glooiende heuvels en cottages. Ook zijn er overal musea, kastelen, kathedralen en grote landhuizen. Kortom, Groot-Brittannië biedt ongekende mogelijkheden voor een heerlijke vakantie met een huurauto.

Geschiedenis van Groot-Brittannië

De Britse Eilanden waren zo’n 10.000 jaar geleden al bewoond, maar de geschreven geschiedenis begint pas bij de overheersing door de Romeinen die het gebied Brittannia doopten. De Romeinen veroverden Engeland en Wales vlak na het begin van onze jaartelling. In het zuiden van Schotland stuitten ze op sterk verzet en uiteindelijk trokken de Romeinen zich terug achter een muur: Hadrian’s Wall, die iets zuidelijk van de huidige Schotse grens liep.

Na de val van het Romeinse Rijk trokken Angelen en Saksen, volken uit het huidige Denemarken en het noorden van Duitsland, naar Engeland. Keltische stammen uit Ierland drongen het noorden binnen, waar ze in de 9e eeuw het Koninkrijk Schotland stichtten. Rond die tijd begonnen Deense Vikingen Engeland aan te vallen, maar zij werden in 1066 verdreven door de Normandische hertog Willem de Veroveraar, die zich liet kronen tot koning Willem I. Hij introduceerde Frans als officiële taal, in ieder geval voor de adel.

Die adel kwam in de 13e eeuw in opstand tegen de absolute macht van de koning. Dat leidde in 1215 tot de opstelling van de Magna Carta, waarin niet alleen de macht van de koning werd beperkt, maar ook regels werden opgenomen over rechtspraak en belastingheffing. Edward III werd koning van Engeland in 1327. Hij had het voorzien op de Franse kroon en begon een oorlog tegen Frankrijk. Dit was het begin van een periode vol conflicten tussen de twee koninkrijken die later bekend werd als de Honderdjarige Oorlog.

Het Prinsdom Wales werd in de 16e eeuw opgenomen in het Koninkrijk Engeland. Jarenlang voerden Engeland en Schotland oorlogen om controle over heel Groot-Brittannië. Hieraan kwam in 1603 een voorlopig einde na de dood van de kinderloze Engelse koningin Elizabeth I, die de Schotse koning James als haar opvolger had aangewezen. Het Engelse verzet tegen deze regeling leidde er uiteindelijk toe dat Schotland zijn onafhankelijkheid kwijtraakte. In 1707 werd het afzonderlijke Schotse parlement afgeschaft en het Koninkrijk Groot-Brittannië gesticht. Bijna een eeuw later werd Ierland toegevoegd en heette het land het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Ierland.

Ierse nationalisten verzetten zich tegen de Britse overheersing, gedeeltelijk gedreven door de tegenstelling tussen katholieken en protestanten. In 1922 verleende het VK zelfbestuur aan het grootste deel van Ierland, met uitzondering van zes noordelijke (overwegend protestantse) provincies. De Ierse Vrijstaat verbrak in 1949 alle banden met het Verenigd Koninkrijk en werd de Republiek Ierland.

Vanaf de 16e eeuw breidde het Britse Rijk zich steeds verder uit over de wereld. Begin 20e eeuw bereikte het zijn grootste oppervlakte en heersten de Britten over bijna een kwart van de wereldbevolking. Dat zou nog meer geweest zijn, ware het niet dat de Verenigde Staten van Amerika zich al in 1776 van de Britten hadden losgemaakt. Na de Tweede Wereldoorlog trok Groot-Brittannië zich uit de meeste koloniale gebieden terug.

Het Verenigd Koninkrijk (dus Groot-Brittannië en Noord-Ierland) wilde in de jaren zestig van de vorige eeuw toetreden tot wat toen de Europese Economische Gemeenschap heette. Dat stuitte twee keer op een veto van Frankrijk. In 1973 werd het VK uiteindelijk wel lid, maar het land heeft de opvolger, de Europese Unie, in 2020 weer verlaten.

Samenleving en Cultuur

Hoewel er in heel Groot-Brittannië sprake is van een ‘Britse’ cultuur, hebben de Schotten en Welshman een duidelijke eigen identiteit. Daarnaast zijn er binnen Engeland verschillen tussen de regio’s. Voeg daarbij dat ook de vele immigranten (vooral uit de voormalige koloniën) hun eigen gewoonten en gebruiken hebben en het is duidelijk dat Groot-Brittannië een smeltkroes is van diverse culturen.

Britse populaire muziek is over de hele wereld bekend. Het voert te ver om alle artiesten te noemen, daarom beperken we ons tot enkele hele grote: The Beatles, The Rolling Stones en Elton John uit Engeland, Tom Jones en Shirley Bassey uit Wales, en Lewis Capaldi en Susan Boyle uit Schotland. Schotland staat bekend om de kilt (een rok voor mannen) en de doedelzak (een blaasinstrument). De traditionele Schotse muziek heeft zijn oorsprong in de Keltische tijd, net als de volksmuziek in Wales.

De invloed van Britse literatuur, theater en televisie is wijdverbreid en Britse sporten worden wereldwijd beoefend. Op de eerste plaats voetbal, maar ook golf, rugby en cricket. De eeuwenoude geschiedenis is in het hele land duidelijk aanwezig: van prehistorische steencirkels tot kastelen, landhuizen en paleizen.

Het hedendaagse Engels stamt af van de taal die de Saksen spraken, met invloeden uit onder meer Keltisch, Frans en Latijn. Zo’n 95% van de inwoners van Groot-Brittannië heeft Engels als moedertaal, waaronder veel immigranten. In Engeland is Pools de tweede taal door het grote aantal arbeidsmigranten uit Polen. Van de Keltische talen wordt alleen het Welsh (Cymraeg) nog op vrij grote schaal gesproken. Zo’n 20% van de bevolking in Wales is die taal machtig. Het Schots-Gaelisch (Gàidhlig) wordt alleen nog gesproken door een handjevol mensen in de Schotse Hooglanden en op enkele eilanden. In het uiterste zuidwesten van Engeland (Cornwall) werd vroeger Cornish gesproken en dat zie je nog terug in de soms moeilijk uit te spreken plaatsnamen.

Staatsinrichting en Bestuur

Groot-Brittannië bestaat uit drie landen (Engeland, Schotland en Wales), met Noord-Ierland erbij heet het land het Verenigd Koninkrijk. Engeland is het enige land dat geen eigen parlement heeft, het wordt dus bestuurd door het nationale parlement van het Verenigd Koninkrijk in Londen.

Het Verenigd Koninkrijk is een constitutionele monarchie met een van de oudste parlementaire democratieën ter wereld (alleen het parlement van IJsland is ouder). Het nationale parlement heeft twee kamers, het Lagerhuis (House of Commons) met 650 gekozen leden en het Hogerhuis (House of Lords) met een wisselend aantal benoemde leden, rond de 800. Dat Hogerhuis betekent politiek overigens maar weinig. De leden van het Lagerhuis worden gekozen via een districtenstelsel: de kandidaat met de meeste stemmen in een district krijgt de zetel.

Schotland en Wales hebben eigen parlementen in de respectievelijke hoofdsteden Edinburgh en Cardiff, maar Schotland heeft een veel grotere autonomie dan Wales. Zo heft Schotland eigen belastingen en heeft het andere wetgeving dan Engeland en Wales. Dat heeft te maken met de historie: Groot-Brittannië werd gevormd door het Koninkrijk Engeland (dat Wales had ingelijfd) en het Koninkrijk Schotland.

Economie

Een van de belangrijkste economische omwentelingen, de industriële revolutie, begon in Engeland in de 18e eeuw. Dat gaf het Verenigd Koninkrijk aanvankelijk een enorme voorsprong op andere landen, maar in de tweede helft van de 20e eeuw bleek de Britse industrie verouderd. De harde sanering van die oude (meest zware) industrieën was een pijnlijk proces.

Binnen Groot-Brittannië speelt Engeland de grootste rol in de economie. Grote sectoren zijn chemie, farmaceutica en technische industrieën als de lucht- en ruimtevaart, wapenindustrie en de ontwikkeling van software. Hoewel minder groot dan in het verleden, is autoproductie nog steeds van belang voor de economie. Vooral luxe merken als Jaquar, Bentley en Rolls-Royce spreken tot de verbeelding. Londen is het op een na grootste financiële centrum ter wereld, na New York. Verder heeft Engeland vooraanstaande universiteiten, waaronder in Oxford en Cambridge. Die laatste universiteit heeft een groot onderzoekscentrum voor wetenschap en technologie.

Schotland speelt een belangrijke rol in de energiesector, met olie- en gaswinning op de Noordzee en de verwerking ervan op het vasteland. BP en Shell zijn twee van de grootste oliebedrijven ter wereld. Overigens hebben die hun hoofdkantoor in Londen.

Wales speelt een ondergeschikte rol in de totale economische output van Groot-Brittannië. Er zijn enkele bedrijven (soms in buitenlandse handen) die zich bezighouden met de productie van onder meer elektronica, auto-onderdelen, voedingsmiddelen en optische apparatuur. Wales heeft een enorm aantal stuwmeren. Ongeveer de helft van de elektriciteit die daardoor wordt opgewekt heeft Wales zelf nodig, de andere helft wordt geleverd aan Engeland.

In alle drie de landen van Groot-Brittannië speelt toerisme een steeds grotere economische rol. Waar Engeland vooral aantrekkelijk is voor citytrips, trekken Schotland en Wales mensen die houden van ruige natuur.

Geografie en Klimaat

Groot-Brittannië is één van de Britse Eilanden in het noordwesten van Europa. De eilanden die bij de drie verschillende landen (Engeland, Schotland en Wales) horen, worden ook gerekend tot Groot-Brittannië. De landschappen zijn nogal divers. Engeland is in het oosten vrij vlak met meer naar het midden glooiende heuvels en in het noordwesten bergen. Ten zuidwesten van Carlisle is Scafell Pike (978m) in het Lake District het hoogste punt van Engeland. Wales en Schotland zijn voor het grootste deel bergachtig. Het hoogste punt in Wales is Snowdon Mountain (1085m) bij Caernarfon, in Schotland is dat Ben Nevis (1344m) bij Fort William. De Schotse Hooglanden kenmerken zich verder door de langgerekte en diepe meren (lochs).

Groot-Brittannië grenst in het oosten aan de Noordzee, in het zuiden aan Het Kanaal, in het westen aan de Ierse Zee en in het in het zuid‑ en noordwesten aan de Atlantische Oceaan. Ten noordwesten liggen de Shetland Eilanden die bij Schotland horen. Ten noorden van Schotland liggen de Faeröer, een autonome Deense eilandengroep.

Van het uiterste zuidwestelijke puntje van Engeland (bij Penzance) tot het noordoostelijke John o’ Groats in Schotland is hemelsbreed een afstand van bijna duizend kilometer. (Als je de kortste afstand tussen de twee plaatsen met een huurauto wil afleggen ben je 1350 kilometer onderweg.) Logisch dus dat er geen sprake is van een eenduidig klimaat. Dat zuidwesten doet – zeker in de zomer – een beetje subtropisch aan. In de rest van Groot-Brittannië valt vrij veel neerslag, maar meer in het noorden en noordwesten (vooral in Schotland) dan in het zuidoosten. In bergachtige gebieden valt ook veel neerslag, ‘s winters in de vorm van sneeuw. Verder liggen de temperaturen in Schotland beduidend lager dan in zuidelijk Engeland.

Verkeer en Infrastructuur Groot-Brittannië

Het wegennet van Groot-Brittannië wordt goed onderhouden, maar het aantal kilometers snelwegen is fors lager dan in andere grote Europese landen. Londen is duidelijk het centrum van het wegennet. Vanaf de rondweg van de Britse hoofdstad, de M25, is er een radiaal netwerk van motorways. Ook andere dichtbevolkte gebieden, zoals rond de steden Birmingham, Manchester, Liverpool en Leeds-Sheffield, hebben grotere netwerken van autosnelwegen. Schotland en Wales hebben aanzienlijk minder kilometers snelweg en in het noorden van Schotland zijn zelfs helemaal geen autosnelwegen.

Maar als je in Groot-Brittannië een auto hebt gehuurd, wil je vast vooral door de prachtige Engelse countryside rijden, of door de bergen en langs indrukwekkende meren. Om daar te komen kun je over A-wegen rijden, zogeheten dual carriageways. Die hebben wel twee rijstroken in beide richtingen, maar geen ongelijkvloerse kruisingen. B‑ en C‑wegen zijn voor regionaal of lokaal verkeer en hebben maar één rijbaan voor elke richting.

In Groot-Brittannië rijdt men aan de linkerkant van de weg. Afstanden en snelheidslimieten staan aangegeven in mijlen (miles). Binnen de bebouwde kom geldt een maximum snelheid van 30 mijl per uur (mph), buiten de bebouwde kom 60 mph. Op zowel A-wegen als snelwegen mag je met je huurauto niet harder rijden dan 70 mph.

Vliegvelden

Er zijn vele luchthavens in Groot-Brittannië, alleen de Engelse hoofdstad Londen heeft al zes (internationale) vliegvelden. De belangrijkste en drukste is Heathrow Airport aan de westkant van de stad. De tweede luchthaven is Gatwick, dat 46 kilometer ten zuiden van het centrum ligt. Nog verder weg, maar dan aan de noordkant, ligt de derde luchthaven Stansted Airport. Heel dicht bij het centrum ligt een vliegveld met de toepasselijke naam London-City. De belangrijkste luchthaven voor budgetmaatschappijen is Luton Airport ten noorden van de stad, minder belangrijk is Southend Airport op 64 kilometer ten oosten van Londen.

Andere belangrijke luchthavens voor toeristen in Engeland zijn Manchester Airport en Bristol Airport. In Schotland zijn de luchthavens van Edinburgh en Glasgow de grootste, maar vanuit Aberdeen Airport en Inverness Airport ben je met een huurauto sneller in de Schotse Hooglanden. De meeste bezoekers die rechtstreeks naar Wales vliegen gebruiken Cardiff Airport, maar voor Snowdonia in het noorden is John Lennon Airport bij het Engelse Liverpool heel gunstig gelegen.

Alle internationale luchthavens in Groot-Brittannië hebben een uitgebreid aanbod van auto’s te huur. We raden je wel aan om een huurauto van tevoren online te reserveren. Het aanbod is weliswaar groot, maar de vraag ook. Bovendien weet je dan dat er een auto voor je klaarstaat die helemaal voldoet aan jouw wensen en reisplannen.

Openbaar Vervoer

Britten reizen graag met de trein en ook voor toeristen kan het een goede keuze zijn voor bepaalde bestemmingen. Naast de reguliere treindiensten zijn er enkele hogesnelheidstreinen. Die gaan overigens niet zo hard als in bijvoorbeeld Frankrijk en Spanje. In Groot-Brittannië rijden de snelste treinen ‘slechts’ 200 kilometer per uur, alleen de Eurostar naar the continent (onder meer naar Parijs, Brussel en Amsterdam) kan harder. Toch kan zo’n hogesnelheidstrein in Groot-Brittannië een uitkomst zijn. Denk je eens in: eerst enkele dagen doorbrengen in Londen, dan met de hogesnelheidstrein naar Edinburgh om op het treinstation daar een auto te huren en Schotland te gaan verkennen. Heerlijke combinatie van stad en natuur!

In alle grote steden is goed openbaar stadsvervoer, meest in de vorm van buslijnen, maar ook metrosystemen, zoals de London Underground.

Omdat Groot-Brittannië een eiland is, zijn er veel veerverbindingen met omringende landen. Een van de bekendste veerhavens is Dover, waar ferry’s verbindingen onderhouden met Calais en Dunkurque in Frankrijk. Ook vanuit Portsmouth varen veerboten naar Frankrijk en verder naar de Kanaaleilanden Jersey en Guernsey. Liverpool heeft een veerverbinding met de Ierse hoofdstad Dublin. Tussen Newcastle en IJmuiden in Nederland vaart ook een ferry.

Eten en Drinken

Britten staan bekend om hun ontbijt. Een echt stevig English breakfast bestaat uit gebakken worstjes, bacon, eieren, witte bonen in tomatensaus, gegrilde tomaat, gebakken champignons en toast met marmelade. Bij het ontbijt wordt koffie of thee met een scheutje melk gedronken.

Een andere, typisch Engelse maaltijd is de high tea. Voor de Britse adel was dit een belangrijk moment van de dag. Tegenwoordig is de high tea alleen nog in zwang bij speciale gelegenheden. Rond vier uur ’s middags wordt er thee gedronken waarbij vele kleine hapjes geserveerd worden.

Andere traditionele gerechten zijn Irish Stew (geleend van de buren is dit een stoofschotel met rundvlees, aardappel en wortel), Fish ‘n Chips (traditioneel geserveerd in een oude krant), Sheperd’s Pie (ovenschotel van lamsgehakt, afgedekt met aardappelpuree) en Cottage Pie (hetzelfde, maar dan met rundergehakt). Indiaas eten wordt tegenwoordig bijna als Brits beschouwd. Na een lange reis smachten veel Engelsen naar een pittige curry ‘van thuis’.

Verder zijn de Britse pubs wereldberoemd. Een pub is niet weg te denken uit het leven van een Brit. Je kunt er drinken en een hapje eten, maar het is vooral een sociale ontmoetingsplek. In de pubs wordt veel bier gedronken en je kunt er kiezen uit diverse soorten.

Roadtrips met een huurauto in Groot-Brittannië

Groot-Brittannië is enorm afwisselend en om zo veel mogelijk te zien van de verschillende landschappen, culturen en steden kun je het beste een auto huren. Op die manier kun je gemakkelijk de kliffen van de Jurassic Coast combineren met de pittoreske dorpjes van de Cotswolds en actieve sportbeoefening in het Lake District of de Yorkshire Dales. Je kunt ook mooie tochten maken als je met je huurauto naar de Schotse Hooglanden rijdt of naar Snowdonia in Wales. Wist je dat Engeland, Schotland en Wales samen vijftien nationale parken hebben en zo’n zeventig Areas of Outstanding Natural Beauty? In Schotland heten die anders (National Scenic Areas), maar het gaat om hetzelfde: prachtige landschappen om met je gehuurde auto doorheen te rijden.

Accommodatie

Groot-Brittannië biedt een grote verscheidenheid aan hotels die op een sterrenschaal zijn beoordeeld, van 5-sterrenluxe (en meer!) tot eenvoudige, maar goede hotels met 1 ster. Het land is vooral bekend om de vaak oergezellige Bed & Breakfasts. Het verschil met een pension is dat een kamer in een B&B vaak inclusief uitgebreid Engels ontbijt is en in een pension niet. Als je een auto hebt gehuurd kun kiezen voor een vakantiehuis als basis voor dagtochten in de omgeving met je huurauto. Er zijn veel websites die vakantiehuisjes te huur aanbieden in Groot-Brittannië.

Op een van de vele campings verspreid over het land kun je een eigen tentje opslaan of een tent of caravan huren. In Schotland is wild kamperen een wettelijk recht, maar alleen ver weg van wegen en bewoonde huizen. Ook in Snowdonia in het noorden van Wales is wildkamperen toegestaan, maar het is daar niet in de wet vastgelegd.

Tijdzone

Groot-Brittannië hanteert de standaardtijd UTC, die de Britten uiteraard Greenwich Mean Time (GMT) blijven noemen. In de zomer wordt de klok een uur vooruitgezet.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Groot-Brittannië raden wij je, naast zoeken met Google, de volgende bronnen aan:

Praktische informatie

  • Valuta
    British pound
  • Rijrichting
    Links
  • Max snelheid in de stad
    48 km/h
  • Max snelheid snelweg
    96 km/h
  • Taal
    Engels
  • Populaire autoklasse
    Compact
  1. Home
  2. Autohuur Groot-Brittannië