Autohuur Playa Americas

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Playa Americas zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Playa Americas

  1. Home
  2. Autohuur Spanje
  3. Autohuur Tenerife
  4. Playa Americas
EasyTerra Autohuur Playa Americas is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Playa Americas

Introductie

Playa de las Américas is een speciaal voor toeristen gebouwde plaats op Tenerife. De stranden bij deze toeristenplaats zijn opgehoogd met geel zand uit Afrika, om het zwarte, vulkanische zand te bedekken. Playa de las Américas kent een uitbundig nachtleven, met talloze bars, restaurants, nachtclubs en discotheken.

Bevolking

Eigenlijk heeft Playa de Las Américas zelf nauwelijks permanente inwoners, het is puur voor toeristen gebouwd. De gemeente Arona, waarvan het een onderdeel is, heeft ongeveer 60.000 inwoners.

Ligging

Playa de las Américas ligt in het zuidwesten van Tenerife, een van de Canarische Eilanden die voor de westkust van Marokko in de Atlantische Oceaan liggen. Ten oosten van Tenerife ligt het eiland Gran Canaria met de hoofdstad van de Canarische Eilanden, Las Palmas. Ten westen van Tenerife ligt het eiland La Palma.

Economie

Aangezien Playa de las Américas speciaal voor toeristen is gebouwd, is het niet moeilijk te raden wat de voornaamste bron van inkomsten is. Dat geldt overigens voor heel Tenerife. Jaarlijks bezoeken 4,5 miljoen mensen het eiland, vooral de stranden in het zuiden: Playa de las Américas en het eraan vastgegroeide Los Cristianos.

Vliegvelden

Het belangrijkste vliegveld van het eiland, Tenerife South Reina Sofia Airport, ligt het dichtst bij Playa de las Américas. De luchthaven ligt 18 kilometer ten westen van het toeristenressort en is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar via de TF-1, de hoofdweg over Tenerife.

Openbaar Vervoer

De groene bussen van de Transportes Interurbanos de Tenerife S.A. (TITSA) doen alle plaatsen op Tenerife aan. Het zijn moderne bussen met airconditioning en de tarieven zijn laag. De rit kan wel lang duren, omdat er veel haltes zijn. Er is een snelle busverbinding tussen Playa de las Américas en de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife in het noorden.

Verkeer- en Parkeersituatie

Parkeren kan een probleem zijn in Playa de las Américas. Dubbel parkeren is overigens heel gebruikelijk. Daardoor kan het voorkomen dat u niet kunt wegrijden, maar als u even toetert komt de andere bestuurder opdagen om zijn auto te verplaatsen. U mag niet parkeren langs een stoeprand met een doorgetrokken gele streep, hoewel de lokale bevolking dit verbod vaak negeert. Veel hotels bieden gratis parkeergelegenheid voor uw huurauto.

Hotels

Playa de las Américas bestaat, naast de uitgaansgelegenheden en winkels, uitsluitend uit hotels, vakantieressorts en appartementencomplexen. Toch raden wij u aan om uw accommodatie ruim van tevoren te boeken, want het is de populairste badplaats van Tenerife die het hele jaar door toeristen trekt.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Playa de las Américas raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Spanje, maar in een andere stad dan Playa Americas, klikt u dan door naar de Auto huren Spanje pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Spanje u een auto huren wilt.