EUR (€) (NL)
    • Klantbeoordelingen 8.4 / 10
  • Sinds 2005 vergelijken wij huurauto tarieven
21 mei 2024

Een busje huren voor 7 personen (of 9 personen)

Ruimte en flexibiliteit als je een busje huurt

Met het hele gezin eropuit en opa en oma gaan ook mee. Gezellig! Alleen heb je daar meestal twee auto’s voor nodig, want anders wordt het wel heel krap. Ongezellig! Waarom niet een auto huren waar 7 personen in passen? Dat is pas gezellig op stap gaan! Een personenbusje is ook een uitkomst als je met vrienden naar een voetbalwedstrijd of een concert gaat. En wat dacht je van een 7-zitter huren voor de vakantie? Niet alleen zit iedereen dan lekker ruim, in een personenbusje kun je ook heel veel bagage kwijt. Overigens zijn er ook grotere busjes te huur, tot 9 zitplaatsen. En weet je wat het mooiste is? Met je gewone rijbewijs B mag je zo’n minibusje besturen.

Een 7-zitter of een 9-zitter huren?

Welk busje je kiest om te huren is natuurlijk in eerste instantie afhankelijk van het aantal mensen dat meereist. Maar laat je daar niet alleen door leiden. Als je met een groep van zeven vrienden naar een concert gaat, is een 7-zitter huren voldoende. Maar als je met zeven mensen op vakantie gaat, kan dat net te krap blijken voor alle bagage. Het aardige van een personenbusje is dat de achterste rij zitplaatsen flexibel is. Je kunt een of meer stoelen neerklappen, waardoor er (nog) meer ruimte voor bagage ontstaat. Ideaal voor bijvoorbeeld uitgebreide sportuitrusting of als je veel kampeerspullen bij je hebt. Met zeven mensen op stap en veel bagage? Kies er dan voor om een 9-zitter personenbusje te huren.

Personenbusje huren met extra bestuurder

Als je een 7-zitter of 9-zitter huurt, hoeft maar één persoon een rijbewijs te hebben. Maar het is wel zo fijn als je het besturen van het gehuurde busje kunt afwisselen. Op lange ritten is dat bovendien veiliger. Een extra bestuurder is heel gemakkelijk te regelen. Soms is een tweede bestuurder al inbegrepen in de prijs voor het huurbusje, soms is het een extra optie. Als je in ons filtersysteem de optie ‘Inclusief tweede bestuurder’ aanvinkt, zie je alleen personenbusjes te huur waarbij je daarvoor niets extra hoeft te betalen. Als je die optie niet hebt aangevinkt, kun je een extra bestuurder bij de reservering toevoegen. In dat geval moet je de kosten ter plekke betalen.

Houd er wel rekening mee dat alleen de creditcard van de hoofdbestuurder (degene op wiens naam het busje is gehuurd) wordt geaccepteerd voor de borg. Let er ook op dat de extra bestuurder zich registreert bij het ophalen van het gehuurde personenbusje. Dat is belangrijk voor de verzekering. Soms ziet een verhuurder over het hoofd dat er een tweede bestuurder is en vergeet die te registreren. Let daar dus zelf op.

Nog meer bestuurders van het huurbusje

Als je met veel mensen op stap bent, kan het best zijn dat niet twee, maar drie of vier mensen een rijbewijs hebben en achter het stuur willen kruipen. Dat kun je niet online van tevoren regelen, maar wel ter plekke aan de balie van de autoverhuurder. Je betaalt daar enkele euro’s extra per dag voor. Verzeker je er wel van dat alle bestuurders voldoen aan de regels die de verhuurder stelt, bijvoorbeeld dat elke bestuurder 1 of 2 jaar in het bezit moet zijn van een rijbewijs. Ook moeten alle bestuurders van het gehuurde busje zich kunnen legitimeren met een geldig paspoort of ander identiteitsbewijs.

Huur een personenbusje voor groepsreizen

Een busje huren is een uitkomst voor allerlei soorten groepsreizen. Gezellig met de meiden op stap of de uitwedstrijd van je favoriete club bijwonen? Huur een busje! Een weekendje weg met een stel vrienden of met de hele familie naar een pretpark? Een huurbusje is de oplossing! Een verjaardagsuitje met de vriendjes van je kind? Huur een personenbusje en je vervoert alle kinderen gemakkelijk en veilig. Een busje met 7, 8 of 9 zitplaatsen biedt voldoende ruimte voor passagiers en bagage en is veel gemakkelijker dan het openbaar vervoer.

Voordelen huren 7-zitter of 9-zitter

Als je een ‘gewone’ auto huurt voor de vakantie is altijd de vraag hoeveel bagage er in past. In de praktijk valt de beschikbare ruimte vaak nogal tegen. Dat probleem heb je niet als je een personenbusje huurt, want daarin zit meer dan voldoende ruimte voor koffers en andere bagage. Voor nog meer ruimte klap je simpelweg een of meerdere stoelen neer. Zo kan een ‘gewone’ auto voor vijf personen nogal krap zijn (vooral op langere reizen), maar biedt een 7-zitter alle comfort en ruimte. Veel ruimte voor bagage en comfortabele zitplaatsen maken het huren van een personenbusje ideaal voor zowel lange als korte reizen.

Het huren van één busje voor 7 of 9 personen is niet alleen gezelliger, maar ook gemakkelijker dan rijden met twee of meer auto’s. Je hebt maar één chauffeur nodig, al is het op langere reizen aan te raden een tweede bestuurder te hebben. Bovendien komt iedereen tegelijkertijd aan op de bestemming en je hoeft maar voor één auto een parkeerplaats te zoeken. Je vermijdt de stress dat verschillende bestuurders een parkeerplaats moeten vinden en vervolgens op zoek moeten naar elkaar. 

Huurbusjes hebben aan de zijkant een schuifdeur die toegang geeft tot de achterstoelen. Daardoor is het in- en uitstappen veel gemakkelijker dan bij normale auto's. Dat is vooral handig voor mensen met beperkte mobiliteit. Verder zit de bestuurder in een busje hoger dan in een normale auto, waardoor die een uitstekend zicht op de weg heeft.

En, niet onbelangrijk: je bespaart tijd en geld door een busje te huren voor 7 of meer personen. Denk eens aan de kosten als je voor zoveel mensen trein- of buskaartjes moet kopen. Daarnaast kun je met je gehuurde personenbusje zelf bepalen hoe laat je vertrekt en op welke plekken je onderweg stopt. Het huren van een 7-zitter of 9-zitter is niet alleen voordeliger, maar ook veel flexibeler dan welke andere optie ook.

Personenbusje met 7, 8 of 9 zitplaatsen huren

Huur een personenbusje zodat je de extra ruimte krijgt die je nodig hebt. In ons zoeksysteem kun je heel gemakkelijk zoeken naar busjes om te huren. Je kunt de zoekresultaten filteren op ‘Voertuigtype’ en in dit geval is dat dus ‘Personenbusje’. Vervolgens kun je ook filteren op het aantal zitplaatsen. Je kunt dat exact opgeven door het minimumaantal plaatsen gelijk te maken aan het maximumaantal, bijvoorbeeld 7, maar je kunt ook wat flexibeler zoeken door te kiezen voor minimaal 7 en maximaal 9 zitplaatsen.

Wil je helemaal zorgeloos een busje huren? Kies dan voor personenbusjes met ons Worry-Free label. Je mag dan een onbeperkt aantal kilometers rijden en het eigen risico is afgedekt. Bovendien komen deze huurbusjes van aanbieders die minimaal een 7 scoren op klanttevredenheid.

  1. Home
  2. Een busje huren voor 7 personen (of 9 personen)