EUR (€) (NL)
    • Klantbeoordelingen 8.4 / 10
  • Sinds 2005 vergelijken wij huurauto tarieven
26 september 2023

Een auto huren helemaal zonder eigen risico

Niets betalen bij schade of diefstal huurauto

Bij het zoeken naar een huurauto kun je in ons filtersysteem diverse opties aanvinken. Twee daarvan zijn “Dekking eigen risico” en “Zonder eigen risico”. Maar wat is het verschil daartussen en welke moet je kiezen? En wat is precies dat eigen risico? We leggen het je hieronder uit.

Auto huren zonder eigen risico

Eigen risico bij het huren van een auto

In de huurprijs van auto’s die je via ons kunt boeken, zitten altijd drie basisverzekeringen: de schadeverzekering, de diefstalverzekering en de WA-verzekering. Dat geeft op het eerste gezicht een gerust gevoel. Alleen, bij schade of diefstal van de huurauto geldt er wel een eigen risico. Dat is het maximumbedrag dat je zelf moet betalen.

Bijvoorbeeld: de schade aan de gehuurde auto bedraagt 200 euro en het eigen risico is 400 euro. Je zult de kosten voor schadeherstel dan helemaal zelf moeten betalen. Bij datzelfde eigen risico en een schadepost van 600 euro, hoef je ‘slechts’ 400 euro te betalen, de rest is gedekt door de verzekering.

We noemen hierboven bedragen die aan de lage kant zijn; het eigen risico is onder meer afhankelijk van autoklasse en de lokale verhuurder en kan uiteenlopen van honderden tot duizenden euro’s. Hoe hoog het eigen risico precies is voor een specifieke huurauto, kun je zien door te klikken op de link “Huurvoorwaarden”. Die moet je altijd eerst goed doorlezen, voordat je de huurauto definitief reserveert.

Het is heel vervelend als je na een geslaagde vakantie extra geld moet betalen, omdat er schade is aan je huurauto. Veel mensen kiezen er daarom voor dat eigen risico af te kopen. Maar wat is nu de beste manier om dat te doen?

Huurauto: verschil “dekking eigen risico” en “zonder eigen risico”

Bij “dekking eigen risico” moet je de kosten die je worden aangerekend voor schade aan de huurauto eerst zelf voorschieten. Maar de kosten zijn gedekt, dus die kun je bij ons declareren en wij betalen het bedrag dan zo snel mogelijk aan je terug.

Bij “zonder eigen risico” hoef je nooit te betalen voor kosten die vallen onder de schade- of diefstalverzekering. Je hoeft dus ook niets voor te schieten, want de lokale verhuurder heeft dat eigen risico voor je afgedekt.

Nou, zul je denken, dan is de keuze makkelijk: “zonder eigen risico”. Toch kiezen de meeste van onze klanten voor “dekking eigen risico”, omdat de prijs voor huurauto’s zonder eigen risico veel hoger ligt. Indirect betaal je dus wel degelijk iets.

Welke risicodekking bij het huren van een auto?

Welke keuze je maakt is helemaal aan jou. Je kunt op deze website makkelijk de verschillende mogelijkheden en prijzen met elkaar vergelijken. We hebben niet voor niets een uitgebreid filtersysteem, zodat je precies de huurauto kunt vinden die past bij jouw voorkeuren, je reisplannen en je budget.

Sommige andere websites waar je huurauto’s met elkaar kunt vergelijken bieden die keuzevrijheid niet. Daar kun je uitsluitend huurauto’s vinden met afgedekt of zonder eigen risico. Wij vinden dat jij dat helemaal zelf moet weten en willen je niks opdringen. Wel maken we het makkelijk om te kiezen voor het huren van een auto zonder zorgen met de optie Worry-Free.

Een auto huren zonder eigen risico = geen borg?

Nee, veel mensen halen de begrippen door elkaar, maar ‘eigen risico’ en ‘borg’ zijn twee verschillende dingen. Het eigen risico geldt voor kosten die onder de schade- en diefstalverzekeringen vallen. Die hoef je dus nooit zelf te betalen als je kiest voor een huurauto zonder eigen risico.

Maar de verhuurder wil wat meer waarborg voor de dure auto die hij je meegeeft. Al was het alleen maar om zeker te zijn dat je de huurauto weer inlevert met genoeg brandstof. Ook als je tijdens de huurperiode een verkeersboete oploopt, zal de verhuurder die van de borg aftrekken.

Wel is de borg bij een huurauto zonder eigen risico veel lager. Dat is voor sommige mensen aantrekkelijk, omdat in dat geval de bestedingsruimte van je creditcard veel minder beperkt wordt.

Huurauto zonder eigen risico is dus Worry-Free?

Wij bieden je graag een zorgeloze autohuur aan en daarom hebben wij het Worry-Free label geïntroduceerd. Maar auto’s met dat label moeten aan meer voorwaarden voldoen. Behalve geen of een afgedekt eigen risico hebben auto’s met het Worry-Free label een gunstig brandstofbeleid, mag je er een onbeperkt aantal kilometers mee rijden en zijn deze auto’s altijd afkomstig van gerenommeerde bedrijven met een hoge score op klanttevredenheid.

Als je de optie “Zonder eigen risico” aanvinkt, zullen de meeste huurauto’s die je ziet het Worry-Free label hebben, maar niet allemaal. Een huurauto zonder eigen risico kan bijvoorbeeld een beperking hebben op het aantal kilometers dat je ‘vrij’ mag rijden.

Moet je kiezen voor Worry-Free of “zonder eigen risico”?

Het een sluit het ander niet uit, maar als je kiest voor “Zonder eigen risico” lijkt ons de kans groot dat je een auto wilt huren zonder zorgen, zonder extra kosten, zonder dat je nog ergens over hoeft na te denken. Dan is een huurauto met het Worry-Free label dus helemaal geknipt voor jou! Het is onze meest gekozen filtercombinatie:

  • Zonder eigen risico / Dekking eigen risico

  • Onbeperkte kilometers

  • Gunstig brandstofbeleid

  • Klanttevredenheid 7+

Vink daarvoor het hokje aan: “Toon alleen: Worry-Free”. Als je daarnaast een huurauto wilt zonder eigen risico, klik je ook op die optie. Dan zie je alleen huurauto’s waarmee je helemaal zorgeloos kunt rondrijden.

Als je een huurauto hebt gereserveerd met het Worry-Free label sta je sterk in je schoenen bij de balie van de lokale verhuurder. De medewerkers van het verhuurbedrijf proberen je vaak extra’s te verkopen. Maar met het Worry-Free label weet je dat alles al geregeld is en je niets extra nodig hebt. Je kunt de ‘aanbiedingen’ van de lokale verhuurder dus heel beslist afwimpelen.

  1. Home
  2. Een auto huren helemaal zonder eigen risico