EUR (€) (NL)
    • Klantbeoordelingen 8.4 / 10
  • Sinds 2005 vergelijken wij huurauto tarieven
Hulp nodig?
+49 89 541955600
Openingstijden
7 juli 2022

Autohuur en leeftijd - alles op een rij

Ook als je jong bent, staat het huren van een auto vaak hoog op je wensenlijst. En terecht! Alles over leeftijd en voorwaarden rondom het huren van een auto, zetten we hier voor je op een rij. We hopen hiermee al je vragen over dit onderwerp te beantwoorden.

Autohuur en leeftijd

Minimumleeftijd autohuur

De gangbare leeftijd om een auto te kunnen huren is vanaf 25 jaar. Vaak is het daarnaast een vereiste dat je minimaal 1 en soms 2 jaar of zelden nog langer je rijbewijs hebt. Verder zijn er nog verschillen in voorwaarden per bestemming of type auto. Klik je op de huurauto van je keuze, dan vind je daar de specifieke voorwaarden. 

Nog geen 25 jaar en toch een auto huren

Wat te doen als je nog geen 25 jaar bent? Over het algemeen is het mogelijk om de leeftijd van 25 jaar te verlagen naar 21 jaar, bij sommige verhuurders kun je zelfs al vanaf je 18e een auto huren. Vooraf regel en betaal je dan de leeftijdsverlaging van je huursom. Je kunt in het zoekveld filteren om te zien of deze optie van toepassing is op jouw bestemming. Dat gaat zo: 

Al bij de eerste stap van het boekingsproces kom je de leeftijds opgave tegen. De volgende stap brengt je bij onze selectie huurauto’s. Aan de gele plusjes kun je vervolgens zien dat er, bij een jonge leeftijd, een toeslag is inbegrepen. Die betaal je op de plaats van bestemming. Kijk ook nog even goed naar de huurvoorwaarden. Vaak is het een vereiste dat je je rijbewijs 1 of 2 jaar in je bezit hebt. 

Mocht deze mogelijkheid niet van toepassing zijn op de betreffende huurauto, dan is het vaak alsnog mogelijk om je leeftijdsgrens te verlagen. Je betaalt dan op de plaats van bestemming een toeslag. Die is op deze manier meestal wel duurder. Of dit bij de huurauto van jouw keuze mogelijk is en voor welke kosten, vind je in de huurvoorwaarden. Soms zie je hierover niets vermeld. In dat geval is deze optie niet mogelijk bij de lokale autoverhuurder of bij jouw type huurauto. 

Extra bestuurder van de huurauto

Voor een of meer extra bestuurders zijn er dezelfde leeftijdsvoorwaarden als voor de hoofdbestuurder. Dat geldt dus ook voor het verlagen van de leeftijd. Bedenk dat je in dat geval zowel toeslag voor de extra bestuurder betaalt, als ook voor het verlagen van de leeftijd. 

Let op! Je leeftijd vanaf het moment van ondertekening van het huurcontract is het uitgangspunt. Bij het ophalen van de auto moet je dus de minimum leeftijd al hebben. 

Maximum leeftijd bij het huren van een auto

Afhankelijk van de bestemming, bestaat er ook een maximumleeftijd. Hoe goed de rijkunsten (nog altijd) zijn, dit is helaas niet aan ons om te bepalen. Deze bepaling is een kwestie van geldende verzekeringsvoorwaarden van de plaatselijke aanbieder. In de huurvoorwaarden is te vinden of er inderdaad een maximumleeftijd op je bestemming geldt. 

Verhogen maximumleeftijd bestuurder huurauto

Net als bij de minimumleeftijd, is het op sommige bestemmingen ook mogelijk om de maximale leeftijd te verhogen. Ook hier wordt dan een extra toeslag voor gevraagd, die je op de plek van bestemming afrekent. De hoogte ervan en andere voorwaarden zijn terug te lezen in de huurvoorwaarden. 

Verschillen in leeftijdseisen bestuurder huurauto

Omdat wij als EasyTerra met verschillende autoverhuurders samenwerken, hebben we ook te maken met verschillende voorwaarden. De minimum- of maximumleeftijd of het aantal jaren rijervaring dat door de diverse branches wordt aangehouden, wordt weer bepaald door hun verzekeraars. Dit proces van voorwaarden en regels ligt dus buiten ons. We hebben om die reden ons hieraan te houden. We willen benadrukken dat dit los staat van ons vertrouwen in onze klanten. 

We hopen dat deze informatie verhelderend is en je op weg helpt. We hopen vooral ook dat je, ongeacht je leeftijd, een huurauto vindt, die jou tijdens je vakantie op mooie plaatsen brengt!  

  1. Home
  2. Autoverhuur; minimum en maximum leeftijd