EUR (€) (NL)
    • Klantbeoordelingen 8.4 / 10
  • Sinds 2005 vergelijken wij huurauto tarieven
27 mei 2024

Vluchtnummer doorgeven bij autohuur is verstandig

Aanbieder huurauto weet wanneer je aankomt

Als je bij ons een huurauto op een vliegveld reserveert, vragen we je naar de tijd dat je de auto wilt ophalen en het nummer van de vlucht waarmee je aankomt. Het is geen verplichting om dat nummer in te vullen, maar het biedt veel voordelen om dat wel te doen. Op die manier zorg je ervoor dat het ophalen van je gereserveerde huurauto soepel verloopt, ook als je vlucht vertraging heeft.

Autoverhuurders houden auto’s niet lang vast

Eerst even wat uitleg over hoe bedrijven die auto’s verhuren werken. Zeker op vliegvelden hebben verhuurders een enorme vloot van huurauto’s. Voortdurend worden er auto’s gehaald en teruggebracht en daar moet natuurlijk ruimte voor zijn op de parkeerplaats of in de garage. Alleen is die ruimte beperkt en doet het bedrijf er alles aan om die zo efficiënt mogelijk te benutten. Een huurauto mag niet te lang een plaats bezet houden. Vooral op grote luchthavens luistert dit nauw, omdat er elk uur honderden huurauto’s gehaald en gebracht worden.

Voorkom ‘no-show’ bij vertraging vlucht

Normaal gesproken wijzigt een autoverhuurder een boeking al gauw in ‘no-show’ als de klant niet komt opdagen op de afgesproken tijd. De betreffende auto is dan meteen weer beschikbaar om te verhuren. Dat ligt anders als de verhuurder weet dat de klant later zal komen opdagen, omdat de vlucht vertraagd is. Daarom is het belangrijk je vluchtnummer door te geven bij het reserveren van een huurauto. De verhuurder krijgt automatisch een melding als een vlucht van een klant vertraging heeft en zal de gehuurde auto dan langer vasthouden. Niet onbeperkt overigens, bij een vertraging van meer dan twee uur kun je het beste zelf contact opnemen met de verhuurder. Als een vertraging ontstaat – of oploopt – terwijl je al in het vliegtuig zit, kun je uiteraard niet bellen. In dat geval zit er niets anders op dan te wachten tot het vliegtuig is geland en meteen daarna contact op te nemen met de lokale verhuurder.

Vluchtnummer ook belangrijk bij Meet & Greet

Sommige autoverhuurders met een vestiging buiten de luchthaven wachten je op in de Aankomsthal om je naar de huurauto te brengen die vaak vlakbij geparkeerd staat. Dit heet Meet & Greet en is een hele fijne en persoonlijke service, waarmee je snel op weg bent in je gehuurde auto. Maar een medewerker van het verhuurbedrijf wil natuurlijk niet onnodig lang staan wachten. Als het bedrijf je vluchtnummer weet, kan de verhuurder de aankomsttijd in de gaten houden en precies bepalen op welk moment hij naar het vliegveld moet.

Tip: neem de tijd tussen landing en ophalen huurauto

Bij het boeken van een huurauto geef je een tijd door waarop je de gereserveerde auto zult ophalen. Neem daarvoor voldoende marge vanaf de verwachte aankomsttijd van je vlucht. Op die manier hoef je niet te stressen als je vlucht een lichte vertraging heeft en hoe vaak komt dat niet voor? Zeker op grotere luchthavens raden we je aan minimaal een uur te rekenen tussen landingstijd en het ophalen van je huurauto.

Geen vluchtnummer bekend bij boeking huurauto

Als je bij het reserveren van je huurauto nog geen vlucht hebt geboekt, heb je uiteraard geen vluchtnummer. Dat is geen probleem, want je kunt dat nummer altijd later toevoegen aan je reservering. Ook de ophaaltijd kun je in ons systeem wijzigen, tot 48 uur van tevoren.

Geen vluchtnummer doorgegeven bij huren auto

Als je geen vluchtnummer hebt doorgegeven en later dan afgesproken je huurauto zult ophalen, moet je zelf contact opnemen met het lokale verhuurbedrijf. Dat is ook het geval als je een auto hebt gehuurd bij een treinstation of stadskantoor, want dan heb je uiteraard geen vluchtnummer. De contactgegevens van het plaatselijke verhuurbedrijf staan op de voucher die we je per e-mail hebben gestuurd.

  1. Home
  2. Vluchtnummer doorgeven bij autohuur is verstandig