EUR (€) (NL)
  • Klantbeoordelingen 8.4 / 10
 • Sinds 2005 vergelijken wij huurauto tarieven
21 september 2023

Welke autoverhuurder moet je kiezen?

De goedkoopste auto huren of niet?

Als je op zoek bent naar een auto om te huren, is de prijs een belangrijke factor. Het is niet voor niets dat wij huurauto’s standaard rangschikken op prijs, want wij begrijpen ook wel dat je het liefst zo min mogelijk betaalt. Maar je kunt het resultaat van je zoekopdracht ook rangschikken op ‘Prijs/Kwaliteit’. Die mogelijkheid geven we, omdat je niet uitsluitend naar de prijs moet kijken, maar ook naar de reputatie van de autoverhuurder.

Welke autoverhuurder moet je kiezen?

Beoordeling aanbieders van huurauto’s

Niet alle vergelijkingssites van huurauto’s laten zien door welke lokale verhuurmaatschappij de auto wordt aangeboden. Wij wel. En we doen meer: als je via ons een auto hebt gehuurd, stellen we je na afloop van de huurperiode enkele vragen over je ervaringen. We willen graag weten of het personeel ter plaatse vriendelijk en hulpvaardig was, of de auto die je kreeg in goede staat was en of je lang moest wachten bij de balie. Ook vragen we je om een cijfer te geven voor de verhouding prijs/kwaliteit.

Die vragen stellen we aan iedereen die via ons een auto heeft geboekt en daardoor hebben we in de loop der jaren een schat aan recensies opgebouwd: echte reviews van echte klanten. En weet je wat nog mooier is? Dit zijn geen algemene beoordelingen over een merk, nee, dit zijn beoordelingen over die bepaalde aanbieder op die bepaalde locatie. Dat is belangrijk, want in de autoverhuur bestaan veel franchises, wat betekent dat lokale ondernemers onder de vlag van een wereldwijd merk opereren. Daardoor kan het gebeuren dat een bepaald merk op locatie A uitstekend scoort, maar op locatie B veel minder.

Bij de huurauto’s die je via ons kunt boeken, zie je een logo met daarnaast een cijfer wat het gemiddelde van de beoordelingen aangeeft. Als je daarop klikt, zie je een pop-up met die gemiddelde waardering, uitgesplitst naar personeel, wachttijd, staat van de auto en prijs/kwaliteit. Daaronder staan de meest recente beoordelingen.

Geldt bij autohuur ook goedkoop = duurkoop?

Sommige budgetverhuurders bieden uitstekende service en kwaliteit, dus wij willen zeker niet beweren dat goedkoop altijd duurkoop is bij het huren van een auto. Maar bij het zoeken naar een huurauto moet je, naast de beoordeling van de verhuurder, extra letten op een aantal andere zaken:

 • Eigen risico
  Bij huurauto’s zijn altijd de verplichte verzekeringen standaard bij de prijs inbegrepen: schadeverzekering, diefstalverzekering en WA-verzekering. Maar het eigen risico kan enorm verschillen tussen de aanbieders. Hoe hoog dat eigen risico is, zie je in de voorwaarden. Overigens kun je dit eigen risico afdekken, maar er zijn enkele verhuurders waarbij het al afgedekt is (en dus bij de prijs is inbegrepen).

 • Borgsom
  Als alles probleemloos verloopt tijdens de huurperiode, krijg je de borgsom terug bij het inleveren van de huurauto. Alleen gaat die borgsom wel af van de bestedingsruimte op je creditcard. Hoe hoog die borgsom is, zie je in de voorwaarden. Bij een (relatief) hoge borgsom geven we je bij de zoekresultaten een waarschuwing: Let op: hoge borg. Als de borgsom relatief laag is, melden we dat ook, dan zie je: Zorgeloos op reis met een lage borg.

 • (On)beperkte kilometers
  Met de meeste huurauto’s die we aanbieden mag je zoveel kilometers rijden als je wilt, maar dat geldt niet voor alle auto’s. Zie je bij een huurauto niet staan “onbeperkte kilometers”, dan geldt er een kilometerlimiet. Hoe hoog die is, verschilt tussen aanbieders en hangt ook af van het type auto. Als je een auto hebt geselecteerd, kun je in de voorwaarden zien wat de limiet is en de prijs voor elke kilometer daar boven. Overigens kun je de zoekresultaten filteren, waardoor je uitsluitend huurauto’s te zien krijgt met een onbeperkt aantal kilometers. Of je een auto wil huren met of zonder onbeperkte kilometers, kan alleen jij bepalen.

 • Brandstofbeleid
  Ook het brandstofbeleid is een belangrijk punt om op te letten als je zo goedkoop mogelijk een auto wil huren. De meeste verhuurders bieden de beste en voordeligste optie: vol/vol. Je krijgt een huurauto met een volle tank mee en je levert ‘m ook weer in met een volle tank. Je ziet dat in de zoekresultaten met de term: “Gunstig brandstofbeleid”. Als dat er niet staat, is er dus een andere tankregeling van toepassing, die altijd minder voordelig is. Bijvoorbeeld leeg/leeg. Het is heel moeilijk in te schatten hoeveel brandstof je nog gaat verbruiken tot je de huurauto inlevert. En meestal betaal je dan dus voor brandstof die je niet gebruikt.

Kortom: ga niet alleen af op de laagste prijzen, maar kijk ook naar andere zaken die de uiteindelijke prijs van de huurauto kunnen beïnvloeden. Je kunt bij ons gemakkelijk huurauto’s naast elkaar beoordelen, door het hokje “vergelijk” aan te vinken. Heb je geen zin om uitgebreid te onderzoeken wat voor jou de beste auto is om te huren? Dan hebben wij dé oplossing voor je!

Gedoe? Daarom hebben wij Worry-Free!

Wil je een auto huren van een bedrijf met goede klantbeoordelingen (7+) en een gunstig brandstofbeleid? Wil je een huurauto waarmee je een onbeperkt aantal kilometers mag rijden en waarbij je eigen risico afgedekt is (of zelfs helemaal zonder eigen risico)? Dan hoef je alleen maar te kijken naar ons aanbod van huurauto’s met het Worry-Free label, want die hebben dat allemaal! Door een auto met dit label te huren kun je helemaal zorgeloos en goed verzekerd op reis. In veel gevallen (maar, eerlijk gezegd, niet altijd) is ook schade aan glas, wielen, dak en onderkant gedekt. Dan zie je bij een getoonde huurauto de tekst: “Uitgebreide dekking”.

Wil je alleen die auto’s zien? Vink dan het hokje aan bij Toon alleen: Worry-Free. Ook “Uitgebreide dekking” is een optie die je kunt aanvinken.

Waarom niet standaard all-in autoverhuur?

We krijgen vaak de vraag waarom we niet standaard huurauto’s aanbieden met alles inbegrepen. Sommige andere vergelijkingssites doen dat toch ook? Het antwoord is simpel: vrijheid. We laten aan jou de keuze of je wel of niet verzekerd wil zijn en hoeveel eigen risico je daarbij neemt. Wij dringen je niks op, het is helemaal aan jou welke opties je kiest. Bovendien kun je gemakkelijk zien wat het verschil in prijs is, dat kan bij een website met uitsluitend ‘all-in’ verhuur niet. En met één klik op dat hokje ‘Worry-Free’ heb je alsnog een overzicht van ‘all-in’ huurauto’s. Makkelijk toch?

 1. Home
 2. Welke autoverhuurder moet je kiezen?