Autohuur Lübeck

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Lübeck zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3117 beoordelingen "Goed" 7.9 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Lübeck

  1. Home
  2. Autohuur Duitsland
  3. Lübeck

EasyTerra Autohuur Lübeck is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Lübeck

Introductie

Lübeck is de op een na grootste stad van de Duitse deelstaat Schleswig-Holstein en was een van de belangrijkste Hanzesteden. De middeleeuwse binnenstad (Altstadt) is bijzonder goed bewaard gebleven en staat daarom in z’n geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De vestingstad heeft nog twee van de drie stadspoorten, waarvan de Holstein-Tor de bekendste is.

Bevolking

De stad heeft ongeveer 215.000 inwoners.

Ligging

Lübeck ligt in het noorden van Duitsland, enkele kilometers landinwaarts van waar de rivier de Trave in de Oostzee uitmondt. Het oudste deel van de stad is gebouwd op een eiland in die rivier. Hamburg ligt bijna 60 kilometer ten zuidwesten van Lübeck.

Economie

De haven van Lübeck is de grootste Duitse haven aan de Oostzee. Via de haven worden goederen en personen vervoerd naar Scandinavië, Rusland en de Baltische Staten. Verder is er in de stad een universiteit met een grote medische faculteit. Dat verklaart de aanwezigheid van producenten van medische apparatuur in Lübeck. Verder speelt de levensmiddelenindustrie een niet onaanzienlijke rol. Dankzij budgetvluchten op het nabijgelegen vliegveld is het toerisme naar Lübeck de laatste jaren sterk gegroeid.

Vliegvelden

De luchthaven van de stad, Flughafen Lübeck Blankensee, ligt 8 kilometer ten zuiden van het centrum. Het vliegveld wordt door budgetmaatschappijen ook wel aangeduid als Hamburg-Lübeck Airport, hoewel Hamburg 54 kilometer naar het zuidwesten ligt. De luchthaven is gemakkelijk met een huurauto bereikbaar via de Berliner Strasse (B207). De route naar de luchthaven staat vanaf het centrum van de stad duidelijk op verkeersborden aangegeven.

Openbaar Vervoer

Vrijwel alle buslijnen in Lübeck komen samen bij het Zentralen Omnibus Bahnhof voor het treinstation. Er zijn uitstekende verbindingen, ook naar de voorsteden Bad Schwartau, Stockelsdorf, Eichholz en Herrnburg. Buskaartjes zijn ook geldig voor de trein naar Travemünde, aan de Oostzee.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het centrum van Lübeck is deels verkeersvrij en bovendien kunt u de historische binnenstad veel beter te voet verkennen. Rond het oude centrum zijn diverse parkeergarages waar u uw huurauto kunt stallen.

Hotels

Lübeck heeft een goed aanbod van accommodaties, maar in de zomermaanden zijn hotels snel volgeboekt. Ruim van tevoren reserveren is dan het advies. In de oude binnenstad staan voornamelijk duurdere, luxe hotels, maar vlak eromheen kunt u goedkoper terecht. Even ten oosten van de Altstadt staat een grote jeugdherberg.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Lübeck raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Lübeck

EasyTerra Autohuur Lübeck vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Duitsland, maar in een andere stad dan Lübeck, klikt u dan door naar de Autohuur Duitsland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Duitsland u een auto huren wilt.