Autohuur Beziers

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Beziers zodat u dat niet hoeft te doen.

Om gebruik te kunnen maken van onze site, dient u cookies te ondersteunen.

Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Beziers

EasyTerra Autohuur Beziers is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Beziers

Introductie

Béziers is een adembenemend mooi oud Frans stadje, dat al vóór de komst van de Romeinen werd gesticht. U kunt er heerlijk rondlopen door de middeleeuwse straatjes. Het silhouet van het stadje wordt gedomineerd door de indrukwekkende romaanse Cathédrale St Nazaire. Een fantastische bestemming voor een weekendje weg!

Bevolking

De stad heeft 70.000 inwoners.

Ligging

Béziers ligt in het zuiden van Frankrijk op een heuvel langs de rivier de Orb en op slechts tien kilometer van de Middellandse Zee. Bij Béziers kruist het Canal du Midi de Orb via een aquaduct, het Pont-canal de l'Orb.

Economie

De stad is een centrum voor de wijnproductie van de streek. Verder speelt, dankzij de vluchten naar het nabijgelegen vliegveld, toerisme een steeds belangrijkere rol in de lokale economie. Toch heeft Béziers te maken met een relatief hoge werkloosheid.

Vliegvelden

Aéroport Béziers Cap d'Agde ligt 12 kilometer ten zuidoosten van de stad. Dit vliegveld wordt uitsluitend gebruikt door budgetmaatschappijen. De luchthaven is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar. Vanuit Béziers volgt u de D-612 (ten noorden van de stad) of de D-612B (ten zuiden van de stad, Route d’Agde). De route naar het vliegveld staat duidelijk op borden aangegeven.

Openbaar Vervoer

Er is een gratis busverbinding (Navette) tussen het treinstation en het centrum van de oude stad. Verder zijn er diverse lijnbussen naar plaatsen in de omgeving van Béziers.

Verkeer- en Parkeersituatie

U zult geen moeite hebben uw weg te vinden in Béziers. Parkeren op straat is in veel gevallen alleen voor korte duur mogelijk: in de gele zone maximaal 2 uur, in de oranje zone maximaal 3,5 uur. In het centrum van de stad exploiteert Vinci Park drie parkeergarages: Jean Jaurès, De La Madeleine en Saint Vincent de Paul. De laatste twee zijn in de buurt van de overdekte markthal (Les Halles).

Hotels

Er is een goed aanbod van hotels in Béziers, van eenvoudige budgethotels tot luxe accommodaties. Veel van de goedkoopste hotels krijgen overigens meer dan gemiddeld negatieve beoordelingen van reizigers. Verder zijn er in de omgeving van de stad sfeervolle accommodaties te vinden in oude boerderijen of wijnhuizen.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Béziers raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan: