Autohuur Preveza

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Preveza zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Preveza

  1. Home
  2. Autohuur Griekenland
  3. Preveza

EasyTerra Autohuur Preveza is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 7.7 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 30
Martinus De Louwere Enterprise Preveza Aktion Airport
“aanrader”

“aanrader! fijne website, goede prijzen.”

15-12-2017 11:13
Anoniem Alamo Rent a Car Preveza Aktion Airport
“prima geregeld”

“prima geregeld”

14-11-2017 15:36
C Walraven Enterprise Preveza Aktion Airport
“Makkelijk en duidelijke reservering bij …”

“Makkelijk en duidelijke reservering bij verhuurder geen problemen”

26-07-2017 06:48

Locatie informatie voor Preveza

Autoverhuur Preveza
Autoverhuur Preveza

Introductie

Preveza is vooral bekend van de luchthaven Aktio. Dat vliegveld vormt de toegangspoort tot het Ionische eiland Lefkas. Weinige mensen weten dat de omgeving van Preveza ook veel te bieden heeft: niet alleen mooie zandstranden, maar ook een indrukwekkend, bergachtig landschap, archeologische vondsten en oude forten en kastelen. Wilt u het echte Griekenland ontdekken, ver van de toeristenmassa’s, dan moet u deze regio bezoeken!

In het verleden is er vaak gevochten om Preveza, vanwege de strategische ligging. Er staan dan ook enkele indrukwekkende forten. Het oudste is van Venetiaanse oorsprong. Preveza heeft een grote jachthaven; u kunt er een boot huren voor een tocht langs de eilanden in de Ionische Zee. Vijf kilometer ten noorden van Preveza liggen de ruïnes van Nicopolis, een stad die in 31 v.Chr. werd gesticht door de Romeinse keizer Augustus. U ziet er onder meer fraai gerestaureerde vloermozaïeken. Bij de monding van de Acheronrivier ligt het pittoreske plaatsje Ammoudia bij een mooi strand. De rivier loopt deels ondergronds en deels door een diepe kloof. In de Griekse mythologie vormt de Acheron de grens tussen de wereld van de levenden en de wereld van de doden.

Bevolking

De stad heeft 20.000 inwoners.

Ligging

Preveza ligt in de Epirusregio in het noordwesten van Griekenland op het puntje van een landtong die de Golf van Arta (ook wel Golf van Amvrakikos) vrijwel afsluit van de Ionische Zee.

Vliegvelden

De luchthaven ligt net ten zuiden van Preveza, bij Aktion, en heet dan ook Preveza-Aktion Airport. Het vliegveld is met Preveza verbonden via een tunnel onder de Golf van Arta en dus gemakkelijk per huurauto bereikbaar. U bent in tien minuten in het centrum van Preveza. Het eiland Lefkas is ook per auto bereikbaar: een brug verbindt dat eiland met het Griekse vasteland.

Openbaar Vervoer

Er is openbaar busvervoer tussen de belangrijkste plaatsen en de populairste stranden, maar de service is onregelmatig. Een huurauto is een beter middel van vervoer om Preveza en omgeving te ontdekken.

Verkeer- en Parkeersituatie

Preveza is een vrij moderne stad en in het centrum kan het moeilijk zijn een parkeerplaats te vinden. Een huurauto is een ideaal middel van vervoer om de diverse bezienswaardigheden in de omgeving van Preveza te bezoeken. Houd er wel rekening mee dat in de bergen het noorden van de regio Epirus de wegen smal en bochtig zijn. Ook kunt u onderweg herders met hun schapen- of geitenkuddes tegenkomen.

Hotels

Preveza zelf heeft een beperkt aanbod aan accommodaties. Wel zijn er vakantieressorts, en villa’s en appartementen te huur langs de stranden ten noorden van Preveza. Het eiland Lefkas is veel meer ingesteld op toeristen: daar is een ruim aanbod aan hotels en appartementen.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Preveza raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Preveza

EasyTerra Autohuur Preveza vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Griekenland, maar in een andere stad dan Preveza, klikt u dan door naar de Autohuur Griekenland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Griekenland u een auto huren wilt.