Autohuur Foligno

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Foligno zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3117 beoordelingen "Goed" 7.9 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Foligno

  1. Home
  2. Autohuur Italië
  3. Foligno

EasyTerra Autohuur Foligno is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Foligno

Introductie

Foligno is een van de weinige stadjes in Umbrië in Italië dat niet op een heuveltop is gebouwd. Een van de grootste trekpleisters van de stad is het jaarlijkse festival Giostra della Quintana, waarbij middeleeuwse toernooien worden nagespeeld. Het wordt gehouden in juni en september en tijdens dit festival worden in de restaurants typisch middeleeuwse gerechten geserveerd.

Bevolking

De stad heeft bijna 60.000 inwoners.

Ligging

Foligno ligt aan de Topinorivier die ontspringt in de Apennijnen en bij de stad de vlakte in stroomt. Hoewel de stad zelf op de vlakte ligt, zijn er heuvels in de omgeving van Foligno. De stad ligt in een seismologisch actief gebied: Foligno werd in 1832 en 1997 getroffen door zware aardbevingen.

Economie

De inwoners van Foligno staan bekend als hardwerkende mensen, die zich niet uit het veld laten slaan door dingen die niet te voorkomen zijn, zoals een aardbeving. De belangrijkste bronnen van inkomsten zijn de handel in en de verwerking van landbouwproducten uit de omgeving. Verder is Foligno de officiële leverancier van hennep voor het Vaticaan. Die hennep wordt onder meer gebruikt om de touwen voor kerkklokken van te maken.

Vliegvelden

Het dichtstbijzijnde vliegveld is Aeroporto Internazionale dell'Umbria Sant’Egidio in Perugia, ruim 25 kilometer ten noordwesten van Foligno. Deze luchthaven is met een huurauto bereikbaar via de SS75.

Openbaar Vervoer

Er is goed openbaar vervoer in Foligno. De stadsbussen rijden frequent en meestal op tijd. Verder zijn er verbindingen met andere steden in midden-Italië, waaronder Florence en Rome.

Verkeer- en Parkeersituatie

Foligno is geen erg drukke stad en u zult geen moeite hebben er uw weg te vinden. Ook het vinden van een parkeerplaats voor uw huurauto hoeft geen probleem te zijn, er zijn diverse parkeerterreinen en -garages: onder meer Ex Zuccherificio Parking, Plateatico Parking, Via Trasimeno Parking en Cimitero Parking.

Hotels

Er is een ruim aanbod van pensions en bed & breakfasts in Foligno, ook zijn er enkele viersterrenhotels. Verder zijn er in de omgeving boerderijen te huur (agriturismo) en diverse campings.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Foligno raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Foligno

EasyTerra Autohuur Foligno vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Stadskantoren

Als u op zoek bent naar een huurauto in Italië, maar in een andere stad dan Foligno, klikt u dan door naar de Autohuur Italië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Italië u een auto huren wilt.