Autohuur Orvieto

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Orvieto zodat jij dat niet hoeft te doen.

Ga zorgeloos op reis met EasyTerra. Bespaar tot wel 60% op de prijs van alle bekende autoverhuurders in Orvieto.

  • Kosteloos annuleren
  • Laagsteprijsgarantie
  • 8000+ ophaallocaties
Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Orvieto

  1. Home
  2. Autohuur Italië
  3. Autohuur Orvieto
EasyTerra Autohuur Orvieto is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Orvieto

Introductie

Orvieto is een oude vestingstad die door de Etrusken werd gesticht. Ze kozen voor een goed verdedigbare plek, hoog boven een steile wand van tufsteen, een grauwe, vulkanische steensoort. Van hetzelfde materiaal maakten ze de stadswallen. Mensen bezoeken Orvieto om het historische centrum te bekijken, maar vooral voor de spectaculaire ligging van de stad.

Bevolking

Het stadje heeft ruim 21.000 inwoners.

Ligging

Orvieto ligt in het zuidwesten van de regio Umbrië, in Italië. De omgeving bestaat uit poreus, vulkanisch gesteente. Ten zuidwesten van Orvieto ligt Bolsena, aan het gelijknamige meer.

Economie

Toerisme vormt een belangrijke bron van inkomsten voor Orvieto, maar daarnaast liggen er ten noordoosten van de stad uitgestrekte wijngaarden. Hier worden al sinds de middeleeuwen wijndruiven verbouwd. Vooral de witte wijn uit deze streek, Orvieto Abboccato, wordt door wijnkenners hoog gewaardeerd.

Vliegvelden

De dichtstbijzijnde luchthaven is het vliegveld van Perugia, Sant'Egidio Airport, ruim 50 kilometer ten noordoosten van Orvieto. Deze luchthaven is met een huurauto bereikbaar via de SS448 en de SS3bis (reistijd ongeveer 80 minuten).

Openbaar Vervoer

Aan de oostkant van het stadje ligt het busstation, aan de Piazza Cahen. Van dat station rijden bussen naar de pleinen in het centrum, Piazza del Duomo en Piazza della Repubblica. Er zijn ook busverbindingen met Viterbo, Bolsena, Perugia en Rome. Verder is er een kabelspoor tussen het busstation en het treinstation.

Verkeer- en Parkeersituatie

Vanaf de snelweg A1 (Milaan-Rome) rijdt u via een spectaculaire, steile en bochtige weg naar Orvieto. U kunt uw huurauto parkeren bij het treinstation en dan met het kabelspoor naar het centrum van het stadje reizen. In het historische centrum is parkeergelegenheid bij de Via Roma.

Hotels

De meeste mensen bezoeken Orvieto op een dagtrip. Dat betekent dat het er overdag zeer druk kan zijn. Om ten volle van het stadje en de rust ’s avonds te genieten kunt u het beste een of meer overnachtingen boeken in Orvieto. Rond het centrale Domplein zijn diverse pensions en hotels. U kunt ook kiezen voor agriturismo (‘logeren bij de boer’) in de omgeving van Orvieto, maar dan is het wel handig als u beschikt over een huurauto.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Orvieto raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Orvieto

EasyTerra Autohuur Orvieto vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Italië, maar in een andere stad dan Orvieto, klikt u dan door naar de Auto huren Italië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Italië u een auto huren wilt.