Autohuur Rimini

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Rimini zodat jij dat niet hoeft te doen.

Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Het Worry-Free label
  • Geen zorgen over het eigen risico
  • Ongelimiteerde kilometers
  • Een verhuurder met een goede beoordeling
  • Vol-vol brandstofbeleid

Autohuur Rimini

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Rimini zodat jij dat niet hoeft te doen.

Reserveer voor 25 februari 2019 en haal uw auto op t/m zondag 7 april 2019
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Rimini

  1. Home
  2. Autohuur Italië
  3. Rimini
EasyTerra Autohuur Rimini is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Rimini

Introductie

De badplaats Rimini is al heel oud: de Romeinen stichtten de stad in 286 v. Chr. om weerstand te bieden aan de oprukkende Galliërs. Van die rijke historie zijn in de stad nog veel overblijfselen te vinden, zoals de Boog van Augustus, de Ponte di Tiberio en het amfitheater. Helaas zien de meeste bezoekers daar niets van; zij gaan uitsluitend naar Rimini voor zon, zee, strand en het uitbundige nachtleven.

Bevolking

Rimini heeft bijna 140.000 inwoners.

Ligging

Rimini ligt aan de oostkust van Italië, aan de Adriatische Zee, bij de monding van de rivier Marecchia. Deze rivier werd in de Romeinse tijd Ariminum genoemd en daar ligt dan ook de oorsprong van de naam van de stad. Ten zuidwesten van Rimini ligt het ministaatje San Marino.

Economie

Toerisme, toerisme en toerisme. Dat is waar de lokale economie op draait. Maar het gaat daarbij niet alleen om vakantievierders. Het grootste congrescentrum van Italië (Palacongressi di Rimini) werd in 2010 geopend in Rimini dat ook al een enorm Expo Center heeft. Er worden jaarlijks vele congressen, beurzen en tentoonstellingen georganiseerd, waaronder de grootste vakantiebeurs van Italië. Overigens heeft Rimini geduchte concurrentie van het naburige Riccione dat ook een grote congreshal heeft (Palazzo dei Congressi).

Vliegvelden

De luchthaven van Rimini ligt vijf kilometer ten zuidoosten van het stadscentrum. Federico Fellini Airport is gemakkelijk per huurauto bereikbaar: de rondweg van Rimini (SS16) gaat richting zuidoosten over in de Via Flaminia, waaraan de luchthaventerminal ligt. Het vliegveld is ook bereikbaar via de snelweg A14 (E55) en via de weg langs het strand (Viale Regina Elena).

Openbaar Vervoer

Het busbedrijf AM (Agenzia Mobilia) exploiteert de stadsbussen in Rimini die – voor Italiaanse begrippen – verrassend frequent en op tijd rijden. Er zijn ook lijnen naar plaatsen in de omgeving, zoals naar San Marino. Tijdens de zomermaanden rijden er nachtbussen (Blauwe Lijn) langs de populairste uitgaanscentra aan de Adriatische kust.

Verkeer- en Parkeersituatie

Rimini is – zeker in de zomermaanden – een drukke badplaats. Hoewel het bepaald niet de chaotische verkeerstaferelen van Rome kent, moet u zich wel een beetje aanpassen aan de Italiaanse stijl van autorijden. Een parkeerplaats vinden op straat kan een probleem zijn, maar gelukkig is er een ruim aanbod van parkeergarages en -terreinen. In het historische centrum van de stad mogen alleen auto’s met een vergunning rondrijden.

Hotels

Rimini wordt wel de stad van duizend hotels genoemd. Dat geeft al aan dat er geen gebrek aan accommodaties is. Toch is dat enorme aanbod maar net voldoende om de vraag in de zomermaanden op te vangen. Voeg daarbij dat Rimini het hele jaar door beurs- en congresgangers trekt (zie boven, bij Economie) en u zult begrijpen dat het verstandig is om uw hotelkamer ruim van tevoren te boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Rimini raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Rimini

EasyTerra Autohuur Rimini vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Italië, maar in een andere stad dan Rimini, klikt u dan door naar de Auto huren Italië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Italië u een auto huren wilt.