Autohuur Haarlem

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Haarlem zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3117 beoordelingen "Goed" 7.9 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Haarlem

  1. Home
  2. Autohuur Nederland
  3. Haarlem

EasyTerra Autohuur Haarlem is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Haarlem

Autoverhuur Haarlem
Autoverhuur Haarlem

Introductie

Haarlem is één van de oudste steden van Nederland en de hoofdstad van de provincie Noord-Holland. In de gezellige, monumentale binnenstad zijn veel bezienswaardigheden en musea. Ook is er een grote verscheidenheid aan winkels, cafés en restaurants. Haarlem heeft als bijnaam ‘Bloemenstad’. Het jaarlijkse bloemencorso trekt vele bezoekers en de stad heeft een bloemenpromotieteam. U loopt de kans zomaar een narcis opgespeld te krijgen door een Haarlemse schone!

Bevolking

Er wonen 150.000 mensen in Haarlem, die ook wel ‘muggen’ worden genoemd. Het is niet helemaal duidelijk waar die naam vandaan komt. Waarschijnlijk heeft het te maken met het feit dat de stad vroeger door water werd omringd, een broedplaats voor muggen.

Ligging

Haarlem ligt in het westen van Nederland aan de rivier 'Het Spaarne' en heeft daarom nóg een bijnaam: ‘Spaarnestad’. De stad ligt vlak achter het duingebied langs de Noordzeekust. Ten oosten van Haarlem ligt Amsterdam, op zo’n 20 kilometer afstand.

Economie

De economische groei van Haarlem is de laatste jaren sterk achtergebleven bij de rest van Nederland. Dat komt onder meer door ruimtegebrek. Grote bedrijven vestigen zich daardoor niet in Haarlem en bedrijven die groeien vertrekken uit de stad. Diensten vormen de belangrijkste economische sector: ruim 80% van de Haarlemmers werkt in de dienstverlening. Van die sector maken overheidsdiensten ongeveer de helft uit. Verder zijn er zo’n honderd grafische bedrijven. Een van de grootste is Joh. Enschede, dat de Nederlandse euro-biljetten drukt.

Vliegvelden

Haarlem ligt niet ver van de nationale luchthaven Schiphol (of: Amsterdam Airport). Het vliegveld is per auto gemakkelijk bereikbaar via de snelweg A9. Ook is er een directe snelle busverbinding tussen Haarlem en Schiphol.

Openbaar Vervoer

Het treinstation ligt aan de rand van het centrum, maar om de 7 minuten vertrekt er een snelle bus (de ‘Zuidtangent’), die u in enkele minuten in hartje Haarlem brengt. De andere kant op rijdt deze Zuidtangent naar de luchthaven Schiphol. Met de trein bent u in 15 minuten op het Centraal Station van Amsterdam.
In de stad zelf verzorgen bussen van Connexxion het openbaar vervoer. Vanaf eind 2006 worden alle bussen vervangen door voertuigen die rijden op aardgas en die zijn voorzien van airconditioning en beeldschermen met actuele reisinformatie.
Bussen met een ‘R’ voor de bestemmingsaanduiding en het opschrift ‘Regioliner’ op de zijkant zijn snelle bussen die rijden naar plaatsen in de omgeving van Haarlem.

Verkeer- en Parkeersituatie

Haarlem heeft een oude binnenstad met nauwe straatjes. In veel straten geldt eenrichtingverkeer en sommige winkelstraten zijn autovrij. Haarlem doet er alles aan om doorgaand verkeer uit het centrum te weren en de binnenstad autoluw te maken. Autorijden in het centrum is daarom af te raden. Bespaar uzelf ergernis en parkeer uw auto in een van de vier parkeergarages in het centrum van Haarlem. Dat is bovendien goedkoper dan uw auto op straat parkeren. Weliswaar is ’s nachts (tussen 22.00 en 09.00) op straat parkeren gratis, maar in de garage betaalt u voor deze hele periode slechts € 2,00. En uw auto staat er veilig. De garages staan duidelijk aangegeven op verkeersborden langs alle invalswegen.

Hotels

Er is een divers aanbod aan hotels in en om Haarlem. Vele hotels zijn gevestigd in karakteristieke, historische gebouwen, elk met een geheel eigen stijl en sfeer. Het spreekt vanzelf dat de mooiste hotels ook het eerst volgeboekt zijn. Als u uw oog heeft laten vallen op dat ene hotel met die unieke sfeer, boek uw hotelkamer dan van tevoren.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Haarlem raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Haarlem

EasyTerra Autohuur Haarlem vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Stadskantoren

Als u op zoek bent naar een huurauto in Nederland, maar in een andere stad dan Haarlem, klikt u dan door naar de Autohuur Nederland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Nederland u een auto huren wilt.