Autohuur Coimbra

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Coimbra zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Coimbra

  1. Home
  2. Autohuur Portugal
  3. Coimbra
EasyTerra Autohuur Coimbra is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.1 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 4
Gijsberta Van Den Berg Budget R. Gen. Humberto Delgado 297
“Details boeking niet in bevestiging”

“De bevestiging van Easy Terra was niet conform de keuze die ik maakte op hun site Na contact met Easy Terra, blijkt dat ik met hen een contract heb over de door mij gemaakte keuze/ boeking en niet met de auto verhuurder. Dit was voor mij onduidelijk!”

07-01-2019 00:49

Locatie informatie voor Coimbra

Autoverhuur Coimbra
Autoverhuur Coimbra

Introductie

Coimbra was in de middeleeuwen de hoofdstad van Portugal. Het is vooral beroemd om de universiteit die in 1290 zijn deuren opende en daarmee een van de oudste universiteiten van Europa is. Ook zijn er overblijfselen te vinden uit de Romeinse tijd, waaronder een goed bewaard gebleven aquaduct en een cryptoporticus.

Bevolking

De stad heeft ongeveer 140.000 inwoners.

Ligging

Het historische Coimbra ligt in centraal Portugal, aan de rivier de Mondego. Die rivier mondt 40 kilometer naar het westen uit in de Atlantische Oceaan. Daar ligt ook de badplaats Figueira da Foz. Coimbra zelf is een prachtige stad, maar ook in de omgeving liggen pittoreske stadjes en dorpen, zoals Lousã en Penacova.

Economie

Coimbra is een centrum voor educatie en gezondheidszorg. Er zijn maar liefst 35.000 studenten die er hoger onderwijs volgen (20.000 aan de universiteit) en er zijn twee staatsziekenhuizen en talloze privéklinieken. Verder zijn er softwarebedrijven gevestigd en andere hightech ondernemingen.

Vliegvelden

Coimbra ligt aan de belangrijkste autosnelweg van Portugal, de A1 die de hoofdstad Lissabon met Porto verbindt. De luchthavens van beide steden zijn met een huurauto prima bereikbaar. Het vliegveld van Porto, Francisco de Sá Carneiro Airport, ligt 118 kilometer ten noordwesten van Coimbra, de luchthaven van Lissabon, Portela Airport, 170 kilometer ten zuiden van de stad.

Openbaar Vervoer

De stad heeft uitstekend openbaar busvervoer, geëxploiteerd door Serviços Municipalizados de Transportes Urbanos de Coimbra (SMTUC). Er zijn gewone bussen en trolleybussen (Coimbra is de enige Portugese stad met deze vorm van busvervoer). Verder zijn er diverse regionale busverbindingen met plaatsen in de omgeving, maar ook naar bijvoorbeeld Porto en Lissabon.

Verkeer- en Parkeersituatie

Rondrijden in Coimbra zal u gemakkelijk af gaan, maar het vinden van een vrije parkeerplaats in het centrum van de stad is moeilijk. Zeker in de buurt van de universiteit zijn op werkdagen vrijwel alle plaatsen bezet. Gelukkig zijn er vele (vaak ondergrondse) parkeergarages in en om het centrum waar u uw huurauto veilig kunt stallen. Aan de overkant van de rivier (in Santa Clara) zijn enkele gratis parkeerterreinen.

Hotels

Als jongeren- en studentenstad is er geen gebrek aan goedkope accommodaties in Coimbra, vooral in het centrum van de stad. Maar er zijn ook luxe hotels, waaronder enkele zogeheten pousada’s (hotels ondergebracht in historische gebouwen).

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Coimbra raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Coimbra

EasyTerra Autohuur Coimbra vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Portugal, maar in een andere stad dan Coimbra, klikt u dan door naar de Auto huren Portugal pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Portugal u een auto huren wilt.