Autohuur Bodrum

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Bodrum zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Bodrum

  1. Home
  2. Autohuur Turkije
  3. Bodrum
EasyTerra Autohuur Bodrum is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Bodrum

Autoverhuur Bodrum
Autoverhuur Bodrum

Introductie

Het Turkse Bodrum had vroeger grote aantrekkingskracht op kunstenaars en bohemiens die er vaak een tweede huis hadden. Sinds het midden van de vorige eeuw heeft de havenstad zich steeds meer ontwikkeld tot een ‘gewone’ badplaats. De grootste aantrekkingskracht wordt gevormd door de stranden in de omgeving, maar Bodrum zelf heeft ook enkele bezienswaardigheden, waaronder het Fort van de Kruisvaarders, het Maritiem Archeologisch Museum en de restanten van het Mausoleum van Halicarnassus.

Bevolking

De stad telt 120.000 inwoners, maar in het hoogseizoen (de zomermaanden) verblijven er veel meer mensen in en rond Bodrum.

Ligging

Bodrum ligt aan de kust in het zuidwesten van Turkije tegenover het Griekse eiland Kos. Bij Bodrum liggen populaire badplaatsen als Bitez, Torba en het inmiddels aan de stad vastgegroeide vakantieoord Gümbet.

Economie

Net als veel andere badplaatsen in het Middellandse Zeegebied was Bodrum vroeger een dorp van vissers en mensen die gespecialiseerd waren in het opduiken van sponzen. Tegenwoordig vormen toeristen de belangrijkste bron van inkomsten voor de inwoners van Bodrum.

Vliegvelden

Bodrum-Milas Airport ligt 35 kilometer ten noordoosten van de stad. De luchthaven is met een huurauto eenvoudig bereikbaar via de D-330. De route naar het vliegveld staat duidelijk op borden aangegeven.

Openbaar Vervoer

De populairste vorm van openbaar vervoer in Bodrum zijn de zogeheten dolmuş, minibusjes die een vaste route rijden en waar u op elk punt kunt in- of uitstappen. Het is een bijzonder goedkope manier om u te verplaatsen. Er zijn ook vele ‘gewone’ taxi’s in Bodrum en de toeristenplaatsen in de buurt van de stad. Verder zijn er in de zomermaanden veerbootverbindingen met de Griekse eilanden Kalymnos, Kos, Simi en Rhodos.

Verkeer- en Parkeersituatie

In de zomermaanden kan het bijzonder druk zijn in Bodrum en omgeving. Een parkeerplaats vinden in het centrum van de stad is dan ook niet eenvoudig. Gelukkig zijn er ondergrondse parkeergarages waar u uw huurauto veilig kunt stallen: twee in het centrum van de stad (bij het busstation) en een bij de haven. De wegen op het Bodrum schiereiland zijn nauw en in deze heuvelachtige omgeving ook bochtig. Wees verder bedacht op mensen en vee op de weg. Kortom: rij voorzichtig en wees voorbereid op het onverwachte.

Hotels

Er is geen gebrek aan hotels en vakantieressorts in en rond Bodrum, van eenvoudige hotelletjes in het centrum van de stad tot luxe ressorts aan de stranden. Als u een rustige omgeving wilt: er zijn verscheidene accommodaties in de heuvels ten oosten en ten westen van de stad.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Bodrum raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Bodrum

EasyTerra Autohuur Bodrum vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Turkije, maar in een andere stad dan Bodrum, klikt u dan door naar de Autohuur Turkije pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Turkije u een auto huren wilt.