EUR (€) (NL)
    • Klantbeoordelingen 8.4 / 10
  • Sinds 2005 vergelijken wij huurauto tarieven
11 juli 2022

Vijf avontuurlijke landen voor een roadtrip!

‘Een roadtrip maken is zeker mijn favoriete manier van reizen’, vertelt Evy van reisblog Reisjevrij.nl. Boek een vliegticket, huur een goede auto en ga ontdekken! Backpacken en reizen met het openbaar vervoer heeft zeker ook zijn charmes. Het is erg avontuurlijk en je komt in situaties waarin je niet snel belandt als je een roadtrip maakt. Maar toch, reizen met een huurauto geeft je zoveel vrijheid: je bepaalt je eigen reistempo, hoeft nooit te wachten op een bus en kan elk mooi plekje bereiken zolang er een weg is. Daarnaast kan een roadtrip ook avontuurlijk zijn! Kies dan een van deze avontuurlijke bestemmingen.

Zuid-Afrika

De perfecte bestemming voor het maken van een hele bijzondere en avontuurlijke roadtrip is Zuid-Afrika. Het is een plek waar iedereen minstens één keer in zijn of haar leven naartoe zou moeten reizen. Ik kan je vertellen: als je er één keer geweest bent, dan wil je terug! De afwisseling tussen natuur, wildlife en tegekke steden, maken dit een topbestemming. Belangrijk is om hier een comfortabele auto te huren, want als je in één land veel tijd doorbrengt in de auto, dan is het Zuid-Afrika wel. Wij zijn uren op zoek geweest naar wildlife tijdens onze self-drive safari’s, wij kregen er geen genoeg van!

Mexico

Autohuren Mexico

Het zonnige Mexico is bij velen bekend als een perfecte honeymoon of standvakantiebestemming, maar in dit land moet je echt een roadtrip maken! Mexico heeft ons hart gestolen. Onze route deel ik graag met jou. Tijdens onze roadtrip bezochten we de regio’s Yucatan en Chiapas. In een afwisselende route zag wij veel tempels, mooie natuurgebieden en hagelwitte zandstranden. Het lekkere eten en de Mexicaanse cultuur zijn een kers op de taart. Op ons reisblog kun je dan ook veel tips over een zelfstandige rondreis door Mexico vinden. Yucatan is met de huurauto heel goed te bereizen. Chiapas is iets avontuurlijker omdat de wegen hier minder goed zijn. Ook krijg je soms te maken met wegblokkades. Zorg er dus voor dat je een auto huurt met het Worry-Free label én een GPS erbij huurt.

Jordanië

Autohuren Jordanië

Zelf rijden in Jordanië zal voor velen niet vanzelfsprekend zijn. Echter is dit de beste en leukste manier om het land te ontdekken! Je hebt alle vrijheid en je komt heel makkelijk bij de mooie plekken en toeristische attracties. Jordanië is een prachtig koninkrijk in het Midden-Oosten dat door veel reizigers wordt vermeden omdat het land grenst aan landen waar regelmatig onrust heerst. Intussen is juist Jordanië al jaren een land dat in vrede leeft en waar je als toerist gerust op een veilige manier zelfstandig het Midden-Oosten kunt ontdekken. Op nog geen 4,5 uur vliegen, waan je je in een totaal andere wereld! In Jordanië kun je gerust een kleinere auto huren, zo hadden wij een Kia Picanto!

Costa Rica

Autohuren Costa Rica

Costa Rica is een bestemming waar veel mensen naar toe willen. Je denkt bij dit land natuurlijk aan de prachtige natuur, het bijzondere wildlife en de mooie stranden. Wat veel mensen niet weten is dat Costa Rica een perfect land is voor een roadtrip. Veilig, maar avontuurlijk. Met een huurauto reden wij dwars door het land, genietend van de prachtige natuur en relatief goede wegen! Met relatief bedoelen wij dan ook, beter dan verwacht: meestal geasfalteerd, maar ook nog genoeg onverharde wegen. Welke huurauto wij aanraden? Toch wel een SUV met goede banden (hogere auto) en sowieso met het Worry-Free label van EasyTerra.nl!

USA

Autohuren USA

De diversiteit in the USA is enorm. Van booming steden zoals New York en Miami, tot aan prachtige witte zandstranden, diepe canyons, wildlife en prachtige meren. Naast deze diversiteit aan bezienswaardigheden is er ook een enorme diversiteit in de Amerikaanse cultuur. Dat maakt dit land waar alles groot, groter en grootst is extra bijzonder. Onze bloggers reizen ook keer op keer terug naar de Verenigde Staten en vaak staat een roadtrip op de planning! Afgelopen zomer bezochten we Florida en huurden wij een auto bij EasyTerra.nl! Bekijk hier onze roadtrip. Wij hebben genoten!

Naast de bovenstaande bestemmingen, zijn er natuurlijk nog veel meer avontuurlijke roadtrip-bestemmingen. Denk aan Bulgarije, Canada, Maleisië of Cuba. Er is nog veel te ontdekken! Have fun!

  1. Home
  2. Vijf avontuurlijke landen voor een roadtrip!