Autohuur Miami

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Miami zodat jij dat niet hoeft te doen.

Ga zorgeloos op reis met EasyTerra. Bespaar tot wel 60% op de prijs van alle bekende autoverhuurders in Miami.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Miami

  1. Home
  2. Autohuur Verenigde Staten
  3. Miami
EasyTerra Autohuur Miami is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.3 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 211
F Van Der Velden Thrifty Miami International Airport
“Gehuurde auto was prima maar de dame…”

“Gehuurde auto was prima maar de dame achter de balie in Miami was minder vriendelijk en je wordt bijna verplicht om nog een afsleep verzekering af te sluiten dit wordt niet vermeld op de website.....kost je ook ong. 10 dollar per dag...”

13-09-2019 15:45
Gerard Lek Alamo Rent a Car Miami International Airport
“komen afspraken na”

“komen afspraken na”

11-09-2019 15:56
Mnt Alamo Rent a Car Miami International Airport
“Alles ging perfect”

“Alles ging perfect, totdat ik een klacht inleverde, daar heb ik niks meer van gehoord. Dat is een beetje jammer. Maar voor de rest helemaal goed. Van ophalen tot afleveren geen problemen.”

22-07-2019 12:14

Locatie informatie voor Miami

Autoverhuur Miami
Autoverhuur Miami

Introductie

Miami is een moderne Amerikaanse stad die vooral aantrekkingskracht heeft vanwege de prachtige stranden in de omgeving (Miami Beach, South Beach). Verder komen veel mensen naar Miami om er te winkelen in een van de grote shopping malls. De stad kent een bruisend uitgaansleven met veel bars, restaurants en nachtclubs waar de Latijns-Amerikaanse invloed duidelijk aanwezig is. Het Art Deco Historic District in Miami Beach is fameus om de art deco architectuur.

Bevolking

De stad zelf heeft bijna 400.000 inwoners, maar in het grote stedelijke gebied waar het deel van uitmaakt (Miami-Fort Lauderdale-West Palm Beach) wonen 5,5 miljoen mensen. De bevolking is zeer multicultureel: tweederde van de inwoners van Miami heeft zijn wortels in Latijns-Amerika of in het Caraïbisch Gebied. Spaans is dan ook de tweede taal in de stad.

Ligging

Miami ligt in het zuidoosten van de Verenigde Staten, in het zuiden van de staat Florida. De stad ligt aan de Atlantische Oceaan en is het centrum van een groot stedelijk gebied langs de kust, waartoe ook Fort Lauderdale en West Palm Beach behoren. Dit stedelijke gebied is zo’n 100 kilometer lang. Ten zuiden van Miami ligt het Nationaal Park ‘The Everglades’, een uitgestrekt moerasgebied. Ook ten westen van de stad liggen moerassen. Voor de kust liggen eilandjes. Op het grootste daarvan ligt Miami Beach. Door de ligging wordt Miami (en de rest van Florida) vaak getroffen door orkanen tijdens het ‘hurricane season’ (juni-november).

Economie

De stad is het commerciële en financiële centrum van Florida. In downtown Miami zijn veel internationale bankinstellingen gevestigd. Verder hebben grote bedrijven er hun regionale kantoor voor Latijns-Amerika. De haven van de stad is belangrijk voor de handel met datzelfde Latijns-Amerika. Daarnaast meren er veel cruiseschepen aan. Met 18 miljoen passagiers per jaar is het de grootste haven voor cruiseschepen ter wereld. Toerisme speelt dan ook een niet te onderschatten rol in de lokale economie. Mensen brengen vooral een bezoek aan Miami om de stranden te bezoeken. Die behoren overigens meestal niet tot Miami-stad. Zo is Miami Beach een aparte gemeente.

Vliegvelden

Het belangrijkste vliegveld is Miami International Airport met vele verbindingen naar steden in de VS, Midden- en Zuid-Amerika en Europa. Het vliegveld ligt ten oosten van de stad en is gemakkelijk bereikbaar via de SR 112 (Airport Expressway).

Ten noorden van Miami (35 km) ligt Fort Lauderdale-Hollywood International Airport. Deze luchthaven is vooral in gebruik voor regionale vluchten en is ook populair onder budget vliegmaatschappijen (Southwest Airlines, Spirit Airlines en JetBlue), omdat de landingsrechten er veel lager zijn dan op Miami Airport.

Openbaar Vervoer

Miami heeft een uitgebreid openbaar vervoernet. Er zijn vele buslijnen (Metrobus) die alle wijken in de stad en het grootstedelijk gebied bedienen. De bussen hebben, net als het autoverkeer, wel last van opstoppingen. Bij grotere busstations aan de rand van het centrum zijn P+R faciliteiten. Miami Beach is alleen per bus bereikbaar, maar er wordt gewerkt aan een lightrail-verbinding tussen downtown Miami en South Beach.
Metrorail bestaat uit slechts één lijn en is voor bezoekers van de stad alleen van belang voor de verbinding van downtown Miami naar Dadeland Mall. Er wordt gewerkt aan uitbreiding van Metrorail met o.m. een verbinding naar het vliegveld.
Voor reizen binnen het centrum van Miami is de Metromover een handig (en gratis!) vervoermiddel. Het is een soort tramlijn met twintig haltes en het is de meest efficiënte manier van vervoer in downtown Miami.

Verkeer- en Parkeersituatie

Amerikanen rijden over het algemeen veel rustiger dan Nederlanders. Let wel: in het algemeen, in Miami en omgeving heeft de Latijns-Amerikaanse rijstijl de overhand. Vooral jongeren willen nog wel eens stoer doen en met te hoge snelheid rijden. Het wegsysteem is gemakkelijk te doorgronden, de grotere snelwegen hebben nummers: even nummers lopen meestal van oost naar west en oneven genummerde wegen van noord naar zuid. Let wel op dat u in de juiste baan rijdt voor een bepaalde afslag. Rechts inhalen is in de VS toegestaan. Verder mag u rechtsaf slaan bij een rood stoplicht, tenzij anders aangegeven (‘No Turn on Red’).

In woonwijken mag u maximaal 30 mijl per uur (mph) rijden, op doorgaande wegen 55 mph en op de Interstate Highways 70 mph.

Er zijn parkeermeters op straat in Miami en bij de populaire stranden, maar bestudeer de aanwijzingen aandachtig. Veel van deze parkeermeters zijn bedoeld voor bewoners die een speciale vergunning hebben (‘Resident Permit’). Als u die vergunning niet heeft, wordt uw auto zonder meer weggesleept. De Miami Parking Authority is daar berucht om!
Voorkom problemen en stal uw auto in een van de vele parkeergarages, die duidelijk staan aangegeven. Een hele dag parkeren kost u tussen $8,00 en $10,00. Een parkeerboete kost veel meer, om maar te zwijgen over het tarief als uw auto wordt weggesleept.

Hotels

In het centrum van Miami en aan de populaire stranden is een enorm aanbod van hotels. Hotels in Miami Beach zijn behoorlijk prijzig, maar als alternatief zijn daar ook vele bed & breakfast accommodaties. In de binnenstad zijn enkele viersterrenhotels en één hotel met vijf sterren. Ook in Miami Beach is een vijfsterrenhotel. Miami en omgeving zijn een populaire vakantiebestemming, reserveer daarom uw hotelkamer.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Miami raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Miami

EasyTerra Autohuur Miami vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Verenigde Staten, maar in een andere stad dan Miami, klikt u dan door naar de Auto huren Verenigde Staten pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Verenigde Staten u een auto huren wilt.