Autohuur Caen

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Caen zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3115 beoordelingen "Goed" 7.9 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Caen

  1. Home
  2. Autohuur Frankrijk
  3. Caen

EasyTerra Autohuur Caen is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Caen

Introductie

Hoewel Caen bij de geallieerde invasie tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar werd beschadigd, is de stad vooral bekend om de historische bouwwerken die er nog wel staan. Deze gebouwen stammen uit de tijd van Willem de Veroveraar die in de elfde eeuw Engeland veroverde. Zijn kasteel, Château de Caen, is een van de grootste forten van West-Europa. Ook de Eglise St.-Etienne en de Eglise de la Ste.-Trinité werden onder de heerschappij van Willem de Veroveraar gebouwd.

Bevolking

In de stad zelf wonen 115.000 mensen, maar het hele stedelijke gebied van Caen en omgeving heeft een bevolking van ruim 400.000.

Ligging

Caen ligt in Normandië, in het noordwesten van Frankrijk, op 10 kilometer van Het Kanaal. De stad is daarmee verbonden via het Canal de Caen à la Mer. Caen ligt in een waterrijk gebied: door de stad stroomt de rivier de Orne en er zijn vele beekjes en kanaaltjes die samen les Odons worden genoemd en deels ondergronds lopen.

Economie

Caen was in de vorige eeuw een industrieel centrum, maar de industrie is vrijwel verdwenen. Wel is Caen nog de thuisbasis van Moulinex, een fabrikant van huishoudelijke apparatuur, die op het hoogtepunt (in de jaren zeventig) werk bood aan bijna 4000 mensen. De fabriek ging in 2001 failliet en werd overgenomen door Groupe SEB. Tegenwoordig richt Caen zich op hightech, call centers, en toerisme (vooral nautisch toerisme). De haven van Caen-Ouistreham speelt een belangrijke rol in het goederenvervoer over Het Kanaal.

Vliegvelden

De luchthaven Aéroport Caen-Carpiquet ligt 7 kilometer ten oosten van het stadscentrum. Het vliegveld is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar: vanuit het centrum volgt u de Rue de Bayeux die overgaat in de D9 en uitkomt bij de luchthaven. Ook de ringweg rond Caen (N814) loopt vlak langs het vliegveld. De afslag naar de luchthaven staat goed op verkeersborden aangegeven.

Openbaar Vervoer

Caen heeft efficiënt openbaar vervoer in de vorm van stadsbussen en zogeheten bandentrams. Die laatste zijn een soort kruising tussen een tram en een bus: de dubbelgelede bussen rijden op banden, maar worden bestuurd door een rail in het midden van de baan. Op diverse plaatsen in Caen staan fietsen (V’eol) die u voor het eerste halfuur gratis kunt gebruiken. Verder rijden er bussen naar bestemmingen in de omgeving van Caen, de zogeheten Bus Verts du Calvados.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het tramsysteem (zie bij openbaar vervoer) heeft de situatie voor het autoverkeer eerder verslechterd dan verbeterd. Er zijn vaak verkeersopstoppingen in het centrum van de stad. Het vinden van een vrije parkeerplaats op straat kan moeilijk zijn, zeker in het centrum. Gelukkig zijn er diverse parkeergarages waar u uw huurauto kunt stallen. Ten noorden van de ringweg ligt het P+R terrein Côte de Nacre.

Hotels

Er is een goed aanbod van accommodaties in het centrum van Caen. Daar vindt u vooral middenklasse en luxe hotels. Goedkopere onderkomens vindt u in de buurt van het treinstation en ten noordwesten van de stad, buiten de ringweg (rond het Parc Floral).

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Caen raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Caen

EasyTerra Autohuur Caen vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Treinstations

Stadskantoren

Als u op zoek bent naar een huurauto in Frankrijk, maar in een andere stad dan Caen, klikt u dan door naar de Autohuur Frankrijk pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Frankrijk u een auto huren wilt.