Autohuur Fontainebleau

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Fontainebleau zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Fontainebleau

  1. Home
  2. Autohuur Frankrijk
  3. Fontainebleau
EasyTerra Autohuur Fontainebleau is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Fontainebleau

Introductie

Fontainebleau is een stadje even ten zuiden van Parijs dat vooral bekend is van de uitgestrekte bossen eromheen en het historische Château de Fontainebleau. Verder is het een stadje waar hoger, internationaal onderwijs is geconcentreerd.

Bevolking

Het stadje heeft ruim 15.000 inwoners.

Ligging

Fontainebleau ligt in het midden-noorden van Frankrijk ruim 55 kilometer ten zuiden van Parijs in een zeer bosrijke omgeving. Die bossen zijn de grootste aantrekkingskracht: Parijzenaars trekken er in het weekend in groten getale naar toe.

Economie

Toerisme en onderwijs, dat zijn de twee pijlers van de lokale economie. De bossen rond Fontainebleau trekken jaarlijks miljoenen dagjesmensen, vooral uit Parijs. Verder is de gerenommeerde eliteschool INSEAD er gevestigd met studenten uit de hele wereld, en andere ‘grandes écoles’, waaronder de hogeschool voor computerwetenschappen en telecommunicatie (École supérieure d'ingénieurs en informatique et génie des télécommunications - ESIGETEL).

Vliegvelden

De dichtstbijzijnde grote luchthaven is Aéroport Paris-Orly, op zo’n 44 kilometer van het centrum. Dat vliegveld is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar via de snelweg A6.

Openbaar Vervoer

Van het treinstation Fontainebleau-Avon, dat ten oosten van het stadscentrum ligt, rijdt een bus naar het kasteel. De reistijd bedraagt ongeveer 15 minuten. Verder zijn er bussen naar plaatsen in de omgeving en naar Parijs. Hou er rekening mee dat het openbaar busvervoer in Fontainebleau rond 8 uur ’s avonds stopt. Van het treinstation rijden treinen naar het Parijse Gare de Lyon.

Verkeer- en Parkeersituatie

Fontainebleau is een klein stadje met slechts één hoofdstraat, de Rue Grande, die van het kasteel naar de andere kant van de stad loopt. In het centrum ligt de Place de Napoléon Bonaparte. Aan weerskanten van de Rue Grande vindt u winkels, cafés en restaurants. Bij het kasteel is voldoende gelegenheid om uw huurauto te parkeren.

Hotels

Hoewel de meeste bezoekers niet overnachten in Fontainebleau is er een ruim aanbod van accommodaties in het stadje. Wel zijn die voor het merendeel in de categorie middenklasse en hoger. Een sfeervol onderkomen is het Château de Bourron, dat zeven kilometer ten zuiden van Fontainebleau middenin de bossen ligt.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Fontainebleau raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Fontainebleau

EasyTerra Autohuur Fontainebleau vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Frankrijk, maar in een andere stad dan Fontainebleau, klikt u dan door naar de Autohuur Frankrijk pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Frankrijk u een auto huren wilt.