Autohuur La Rochelle

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in La Rochelle zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur La Rochelle

  1. Home
  2. Autohuur Frankrijk
  3. La Rochelle
EasyTerra Autohuur La Rochelle is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor La Rochelle

Introductie

La Rochelle is een havenstad in Frankrijk. De grootste attractie is de Oude Haven (Vieux Port), het hart van de historische stad, met uitstekende visrestaurants. Het centrum wordt omringd door oude stadsmuren die tegen de avond veranderen in flaneerpromenades.

Bevolking

De stad heeft ruim 75.000 inwoners.

Ligging

La Rochelle ligt in het westen van Frankrijk, centraal aan de Atlantische kust. Voor de kust ligt Île de Ré, dat als een natuurlijke barrière bescherming biedt aan de haven. Dit eiland is via een brug verbonden met het vasteland. Dat geldt niet voor het kleinere Île d'Aix waar boten naar toe varen, evenals naar het bekende Fort Boyard. Ten noorden van de stad ligt Venise Verte (‘Groen Venetië’), een moerasgebied doorsneden door kanaaltjes.

Economie

Vroeger was La Rochelle een centrum van scheepsbouw en autoproductie, maar die industrieën zijn verdwenen. De visserij is wel gebleven. Hoewel er dankzij het toenemende toerisme (er is onder meer een jachthaven) meer werkgelegenheid is gekomen, is de werkloosheid in de stad relatief hoog. Een van de nieuwe industrieën in de stad is een fabriek voor de productie van biobrandstof.

Vliegvelden

De luchthaven van de stad, La Rochelle-Île de Ré Airport, ligt op nog geen 5 kilometer ten noordwesten van het centrum. Het vliegveld is vanuit dat centrum gemakkelijk met een huurauto bereikbaar via de Avenue Jean Guiton en de Avenue Raymond Poincaré. Ook de rondweg (N237) loopt langs de luchthaven. De route naar de luchthaven staat duidelijk op verkeersborden aangegeven.

Openbaar Vervoer

La Rochelle heeft goed openbaar busvervoer. Verder zijn er bussen naar Île de Ré, Aytré, Plage de Châtelaillon en Port des Minimes (dat ook per boot bereikbaar is). Alle bussen vertrekken van het centrale busstation op de Place de Verdun. In de stad zelf kunt u fietsen huren, de zogeheten velos jaunes (‘gele fietsen’). Vanuit de oude haven vertrekken veerboten naar eilanden voor de kust en naar Fort Boyard.

Verkeer- en Parkeersituatie

De smalle straten in de historische binnenstad zijn voor het grootste deel voetgangersgebied. U kunt uw huurauto stallen in een van de parkeergelegenheden rond het centrum. Op vertoon van uw parkeerbewijs kunt u dan gratis met de elektronische shuttle naar de binnenstad reizen. Voor het gebruik van de brug naar Île de Ré wordt tol geheven (maar de brug is gratis voor fietsers en voetgangers).

Hotels

Er zijn vele accommodaties in La Rochelle, met een concentratie bij de Vieux Port. Sommige zijn eenvoudig en betaalbaar, maar er zijn ook luxueuze hotels. Voor budgettoeristen is er weinig keuze, met uitzondering van de jeugdherberg (Auberge de Jeunesse) bij Port des Minimes.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over La Rochelle raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in La Rochelle

EasyTerra Autohuur La Rochelle vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Frankrijk, maar in een andere stad dan La Rochelle, klikt u dan door naar de Autohuur Frankrijk pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Frankrijk u een auto huren wilt.