Autohuur Menton

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Menton zodat jij dat niet hoeft te doen.

Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Het Worry-Free label
  • Geen zorgen over het eigen risico
  • Ongelimiteerde kilometers
  • Een verhuurder met een goede beoordeling
  • Vol-vol brandstofbeleid

Autohuur Menton

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Menton zodat jij dat niet hoeft te doen.

Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Menton

  1. Home
  2. Autohuur Frankrijk
  3. Menton
EasyTerra Autohuur Menton is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Menton

Introductie

Van alle badplaatsen aan de Côte d'Azur heeft Menton wellicht de aristocratische uitstraling het meest behouden. Vanaf het einde van de negentiende eeuw bouwde de Europese aristocratie er hotels, villa’s en paleizen die nog steeds de stad sieren. Doordat Menton vlak bij de Italiaanse grens ligt, is de sfeer er eerder Italiaans dan Frans.

Bevolking

De stad heeft bijna 30.000 inwoners.

Ligging

Menton ligt in zuid-Frankrijk in het uiterste oosten van de Franse zuidkust, tussen Monaco en de grens met Italië. Door de bergen van het achterland heerst er een aangenaam microklimaat; in Menton is het in de winter vaak enkele graden warmer dan in andere plaatsen langs de Franse Middellandse Zeekust.

Economie

Tot in de jaren negentig van de vorige eeuw was visserij van belang voor Menton, maar die werd weggevaagd door de 'killeralg’ (Caulerpa taxifolia) die de plaatselijke visgronden aantastte. Menton staat bekend als Citroenstad: in de omgeving worden veel citroenen en andere citrusvruchten geteeld die in Menton worden verhandeld. Toerisme is van enorm belang: de stad trekt niet alleen badgasten, maar ook mensen die er overwinteren of een tweede huis hebben.

Vliegvelden

Het dichtstbijzijnde vliegveld is Nice Côte d'Azur Airport, hemelsbreed op 27 kilometer ten zuidwesten van Menton. Dit vliegveld is met een huurauto goed bereikbaar. Vanuit het centrum van Menton rijdt u eerst naar het noorden (diverse routes mogelijk) om vervolgens via de snelweg A8 naar de luchthaven te rijden. De afstand over de weg bedraagt ruim 40 kilometer en de reistijd is ongeveer een halfuur.

Openbaar Vervoer

Er is goed openbaar vervoer in Menton en omgeving, uitgevoerd door de maatschappij CARF en Bus. Behalve stadsbussen rijden er bussen naar bestemmingen als Nice en Cannes.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het centrum, de oude stad, is grotendeels voetgangersgebied. Verder geldt in veel straten eenrichtingverkeer, waardoor u soms ver moet omrijden om op uw bestemming uit te komen. Om de oude binnenstad te bekijken kunt u uw huurauto het beste parkeren bij de haven.

Hotels

Er is een ruim aanbod van accommodaties in Menton. In zo’n ‘aristocratische’ plaats zijn natuurlijk veel luxe hotels, maar overnachtingsmogelijkheden in de middenklasse zijn ook volop aanwezig. Die vindt u over het algemeen niet vlak aan zee, maar wel op enkele minuten lopen van het strand.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Menton raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Menton

EasyTerra Autohuur Menton vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Treinstations

Stadskantoren

Als u op zoek bent naar een huurauto in Frankrijk, maar in een andere stad dan Menton, klikt u dan door naar de Auto huren Frankrijk pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Frankrijk u een auto huren wilt.