Autohuur Alonissos

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Alonissos zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Alonissos

  1. Home
  2. Autohuur Griekenland
  3. Alonissos
EasyTerra Autohuur Alonissos is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Alonissos

Introductie

Alonissos is het minst toeristische eiland van de Sporaden, die verder onder meer bestaan uit Skiathos en Skopelos. Net als die twee andere eilanden is Alonissos erg groen, met veel beboste heuvels (voornamelijk pijnbomen).

Niet ver van de huidige hoofdstad Patitiri ligt de oude hoofdstad, simpelweg ‘Oud Alonissos’ genoemd, maar lokaal bekend als Chora. Het sfeervolle dorpje op de top van een heuvel werd verwoest bij een aardbeving in 1965, maar is daarna in oorspronkelijke staat herbouwd met nauwe straatjes en witte huisjes.

Bevolking

Op het kleine eiland wonen slechts zo’n 3000 mensen, maar in de zomermaanden verblijven er natuurlijk veel meer mensen op Alonissos. Toch is het er lang niet zo druk als op Skiathos en Skopelos.

Ligging

Alonissos ligt in de Egeïsche Zee, ten oosten van het Griekse vasteland en ten noorden van het grote eiland Euboea. Het is 20 kilometer lang en maximaal 3,5 kilometer breed. Van de drie grootste Sporaden Eilanden ligt Alonissos het meest oostelijk.

Economie

Toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten voor Alonissos. Daarnaast is er ook wel landbouw: er worden onder meer amandelen, vijgen, olijven en druiven verbouwd. Een deel van de druivenoogst wordt gebruikt voor wijnproductie. Vroeger was de visserij belangrijk voor de inwoners van Alonissos, maar die speelt tegenwoordig een ondergeschikte rol in de lokale economie.

Vliegvelden

Alonissos is uitsluitend bereikbaar per boot, het eiland heeft geen luchthaven.

Openbaar Vervoer

Alleen gedurende de zomermaanden juli en augustus is er een (beperkte) busdienst op het eiland tussen de haven van Patitiri en de Oude Stad, en naar het plaatsje Steni-Vala. Buiten het hoogseizoen worden deze bussen ingezet om kinderen van en naar school te vervoeren.

Taxi’s zijn ruim voorhanden op Alonissos. In Patitiri vindt u de taxistandplaats tegenover het Alkyon Hotel.

Verder liggen er in de haven van Patitiri vele boten die u kunt inhuren om bijvoorbeeld rond het eiland te varen, of een strandje te bezoeken dat over land niet of nauwelijks bereikbaar is. Ook zijn er geregelde verbindingen met het beschermde Marine Park.

Verkeer- en Parkeersituatie

Verharde wegen vindt u voornamelijk in het zuidelijke deel van het eiland. Voor de rest zijn de wegen op Alonissos onverhard en soms ook erg smal. Rij daar voorzichtig want opspattende stenen kunnen schade veroorzaken aan de onderkant van uw huurauto. De stranden bij Votsi, Steni-Vala en Milia zijn bereikbaar via asfaltwegen. Hou er wel rekening mee dat buiten de grotere (toeristen)plaatsen er geen tankstations zijn; wees er dus zeker van dat uw huurauto bij vertrek een volle tank heeft.

Het is geen enkel probleem om een parkeerplaats te vinden voor uw huurauto. Vooral het noordelijke, bijzonder rustige deel van het eiland is uitstekend per huurauto te verkennen.

Hotels

Aangezien toerisme de belangrijkste bron van inkomsten is, is er geen gebrek aan hotels op Alonissos. Ook is er een uitgebreid aanbod van kamers en appartementen te huur. Het grootste aanbod van accommodaties vindt u in Patitiri, de Oude Stad, Rouroum-Yialo, Votsi, Steni-Vala en Kalamakia. Bij Steni-Vala en Plakes (bij de haven) zijn campings.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Alonissos raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Alle steden in Alonissos

EasyTerra Autohuur Alonissos vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven in de volgende steden: