Autohuur Kavala

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Kavala zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Kavala

  1. Home
  2. Autohuur Griekenland
  3. Kavala
EasyTerra Autohuur Kavala is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Kavala

Introductie

Kavála is een belangrijke havenstad in oostelijk Grieks Macedonië. Het heeft een fraai centrum met oude straten, kerken, een kasteel en een aquaduct uit de Romeinse tijd. Nog meer overblijfselen uit de Oudheid zijn te vinden ten noordwesten van Kavála, waar de ruïnes van de Macedonische stad Philippi liggen. Verder zijn er mooie stranden in de buurt.

Bevolking

De stad heeft ongeveer 70.000 inwoners.

Ligging

Kavála ligt in een heuvelachtig gebied in het noordoosten van Griekenland, aan de Egeïsche Zee, ongeveer halverwege Thessaloniki en Alexandroupolis. Tegenover de stad ligt het eiland Thassos.

Economie

De haven speelt een belangrijke rol in de lokale economie; het is de op een na grootste haven in het noorden van Griekenland (na de haven van Thessaloniki). Via de haven brengen niet alleen vissers hun vangsten aan land, maar wordt diezelfde vis ook geëxporteerd. Het toerisme speelt een toenemende rol als bron van inkomsten voor de stad. Thassos is een populaire vakantiebestemming en het eiland kan alleen bereikt worden via de haven van Kavála.

Vliegvelden

De luchthaven Kavála International Airport ‘Alexander de Grote’ ligt 27 kilometer van het stadscentrum. Het vliegveld is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar: vanuit het centrum volgt u eerst Route 2 langs de kust om vervolgens via de Egnatia Highway (E90) naar de luchthaven te rijden. De afslag naar het vliegveld staat duidelijk op verkeersborden aangegeven.

Openbaar Vervoer

Kavála heeft goed openbaar busvervoer. Verder zijn er regionale busverbindingen naar andere plaatsen in het noorden van Griekenland, maar ook naar de hoofdstad Athene. Via de haven van Kavála onderhouden veerboten verbindingen met diverse eilanden in het noordelijke deel van de Egeïsche Zee.

Verkeer- en Parkeersituatie

Kavála is een vrij drukke handelsstad en het kan dan ook moeilijk zijn een vrije parkeerplaats op straat te vinden in het centrum. Gelukkig zijn er diverse parkeerterreinen (onder meer bij de haven) en parkeergarages waar u uw huurauto kunt stallen. Vanuit Kavála is de rest van Noord-Griekenland gemakkelijk bereikbaar via de moderne snelweg E90 (Egnatia Highway).

Hotels

Er is een redelijk aanbod van accommodaties in Kavála; de meeste hotels staan aan of in de buurt van het havenfront. Een veel grotere keuze aan vakantiehotels en -ressorts biedt het eiland Thassos.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Kavála raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Kavala

EasyTerra Autohuur Kavala vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Stadskantoren

Als u op zoek bent naar een huurauto in Griekenland, maar in een andere stad dan Kavala, klikt u dan door naar de Auto huren Griekenland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Griekenland u een auto huren wilt.