Autohuur Athene

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Athene zodat u dat niet hoeft te doen.

Om gebruik te kunnen maken van onze site, dient u cookies te ondersteunen.

Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Athene

EasyTerra Autohuur Athene is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.3 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 90
Alamo Rent a Car Athene Airport
“Voor de tweede keer gebruik gemaakt van …”

“Voor de tweede keer gebruik gemaakt van Easy Terra. Beide keren min of meer nieuwe auto, lage km stand. Ophalen en retour brengen perfect.”

07-06-2017 12:36
Alamo Rent a Car Athene Airport
“Alles prima geregeld en een fijne auto.”

“Alles prima geregeld en een fijne auto.”

03-06-2017 10:11
Alamo Rent a Car Athene Airport
“Aanmelding bij EasyTerra website …”

“Aanmelding bij EasyTerra website verliep prima. Probleem is de soms beperkte informatie op de website. Je kunt meerdere soorten verzekeringen al dan niet afsluiten maar je hebt geen duidelijk inzicht in de omvang van de verzekeringen. Wij sloten bijvoorbeeld geen schadeverzekering af mbt zelfgemaakte krassen etc. Deze keuze hangt sterk af van de hoogte van het eigen risico, maar deze informatie was niet aanwezig op website. In Athene aangekomen bleek het eigen risico 900 euro te bedragen. Dat is toch een hoog bedrag. Daarnaast drong verhuurbedrijf Enterprise ons een auto in een hogere categorie op omdat ze geen andere hadden. Helaas schampte onze auto op de laatste dag van onze vakantie (nb op het terrein van het verhuurbedrijf zelf(!)) de stoeprand, met als gevolg krassen op de plastic onderzijkant van de auto. Dat kwam daar vaker voor meldde de medewerker van ons verhuurbedrijf Enterprise. Hoogte van de schade is natuurlijk volstrekt vaag, en als je een vliegtuig hebt twee uur later dan ben je volledig afhankelijk van hoe Enterprise dat aanpakt. De schade die ons werd toegerekend was 310 euro maar waar dat op gebaseerd was weten we niet. Hun argument was dat het een dure auto was!”

27-05-2017 09:57

Locatie informatie voor Athene

Autoverhuur Athene
Autoverhuur Athene

Introductie

De Griekse hoofdstad Athene is een van de oudste steden ter wereld. De bekende geschiedenis van de stad gaat zo’n 3000 jaar terug. De overblijfselen uit de Oudheid vormen de grootste trekpleister van de stad, met de Akropolis als absolute favoriet. Maar Athene is ook een levendige uitgaansstad: de diverse wijken hebben allemaal hun eigen sfeer.

Bevolking

De stad zelf heeft bijna 800.000 inwoners, maar in het hele stedelijke gebied van Athene wonen bijna 4 miljoen mensen.

Ligging

Athene ligt in het zuidoosten van het Griekse vasteland en wordt omgeven door bergen: de Aegaleo in het westen, de Parnitha in het noorden, de Penteli in het noordoosten, en de hoogste berg Hymettus (1453 m) in het oosten. Door deze beschermde ligging heeft Athene nogal eens last van luchtvervuiling, hoewel deze door drastische maatregelen van de overheid wel is teruggedrongen.

Economie

Athene is niet alleen het culturele en politieke hart van Griekenland, een groot deel van de economische activiteiten is ook geconcentreerd in en rond de hoofdstad.

Belangrijke sectoren zijn textiel, chemie, papier en leerbewerking. Ook is er enige machine-industrie. De haven van Piraeus is de belangrijkste van Griekenland. Verder heeft dienstverlening de laatste jaren een grote vlucht genomen.

De Olympische Spelen van 2004 hebben Athene een economische impuls gegeven. Niet alleen door de bouw van stadions en accommodaties; ook de infrastructuur werd sterk verbeterd.

Vliegvelden

Het internationale vliegveld van Athene heet voluit Eleftherios Venizelos International Airport en ligt 27 kilometer ten oosten van de stad. Het werd gebouwd voor de Olympische Spelen van 2004. Het is een moderne luchthaven en een belangrijk knooppunt voor het vliegverkeer in de Balkan en het Midden-Oosten.

Openbaar Vervoer

De metro van Athene (waarvan de eerste lijnen in 2000 werden geopend) is een belangrijke verbetering van het openbaar vervoer in de Griekse hoofdstad. Er wordt voortdurend gewerkt aan verdere uitbreiding van het metronetwerk. Voor toeristen is de nieuwste toevoeging van belang, van het stadscentrum (station Syntagma) naar de uitgaansgebieden Psyrri (station Monastiraki) en Gazi (station Kerameikos).

Een tramlijn voert naar de buitenwijken ten zuidwesten van het stadscentrum. Die lijn wordt uiteindelijk doorgetrokken naar de haven van Piraeus.

Verder is er een uitgebreid busnetwerk; er zijn zowel trolleybussen (geel) als gewone bussen (blauw). Deze vorm van openbaar vervoer kan erg langzaam zijn door de verkeersopstoppingen in het centrum van Athene.

Verkeer- en Parkeersituatie

Athene is berucht om de verkeersproblemen in het centrum van de stad. Er geldt een regel dat op even dagen alleen auto’s met een nummerplaat eindigend op een even nummer de stad in mogen, en op oneven dagen auto’s met een nummerbord eindigend op een oneven nummer. Veel Grieken hebben dit opgelost door gewoon een tweede auto aan te schaffen.

Rondrijden in het centrum van de stad is dan ook af te raden. Niet alleen is het moeilijk uw weg te vinden; het vinden van een parkeerplaats is een ware uitdaging.

Hotels

Er is geen gebrek aan hotels in Athene. U vindt er onderkomens in alle categorieën. De Grieken hebben een eigen stelsel van hotelclassificatie: van A tot C met daarbinnen subcategorieën. Dat is enigszins verwarrend en ook niet altijd een goede indicatie van de kwaliteit/prijsverhouding. Zo kan een hotel in categorie C beter (en goedkoper) zijn dan een hotel in categorie B.

Het is sterk aan te raden uw hotel van tevoren te boeken. Dit geldt eigenlijk voor het hele jaar, maar zeker voor de zomermaanden.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Athene raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan: