Autohuur Patras

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Patras zodat jij dat niet hoeft te doen.

Ga zorgeloos op reis met EasyTerra. Bespaar tot wel 60% op de prijs van alle bekende autoverhuurders in Patras.

  • Kosteloos annuleren
  • Laagsteprijsgarantie
  • 8000+ ophaallocaties
Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Patras

  1. Home
  2. Autohuur Griekenland
  3. Autohuur Patras
EasyTerra Autohuur Patras is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Locatie informatie voor Patras

Introductie

Patras is een oude Griekse havenstad met een rijke historie. Al in de Romeinse tijd was het een belangrijke nederzetting. De stad is beroemd om het jaarlijkse carnaval, dat zeer uitbundig en kleurrijk is. Ook de grafkerk van de apostel Andreas is een bezienswaardigheid.

Bevolking

De stad heeft 225.000 inwoners.

Ligging

Patras ligt in het uiterste noorden van de Peloponnesos aan de voet van de berg Panachaikon en op 215 kilometer ten westen van de Griekse hoofdstad Athene. De stad is via een brug verbonden met Antirrio op het Griekse vasteland. Patras bestaat uit een hoger gelegen oude stad en een moderner deel dat vlak langs de Golf van Patras ligt. Niet ver van het stadscentrum ligt het moeras van Agyia, waar meer dan negentig vogelsoorten voorkomen.

Economie

Patras is een belangrijke havenstad. Via de haven worden veel Griekse producten verscheept naar Italië en andere Europese landen. Na een moeizame economische periode in de jaren negentig, bloeit Patras nu weer op, niet in de laatste plaats door de aanwezigheid van een universiteit en een Technische Hogeschool. Patras is nu een centrum voor technologie en IT-bedrijven. Toerisme speelt ook een belangrijke rol in de lokale economie. Het zijn vooral de Grieken zelf die de stad bezoeken.

Vliegvelden

Het vliegveld van Patras ligt veertig kilometer ten westen van de stad. Het is eigenlijk een militair vliegveld, maar de luchthaven wordt in de zomermaanden ook gebruikt voor de burgerluchtvaart. Het vliegveld is gemakkelijk per huurauto bereikbaar. Vanuit Patras volgt u de snelweg E55, die voor het grootste deel vlak langs de kust loopt. De route naar Araxos Airport staat duidelijk op verkeersborden aangegeven.

Openbaar Vervoer

Er zijn twee busmaatschappijen die stadslijnen exploiteren in Patras: het gemeentelijk busvervoerbedrijf en het private busbedrijf Ktel. De bussen rijden overigens onregelmatig en meestal niet op de tijden die staan aangegeven op het schema bij de bushaltes.

Verkeer- en Parkeersituatie

Patras is een drukke stad en het verkeer kan er chaotisch zijn. Om de drukte in het centrum tegen te gaan zijn recentelijk twee ringwegen aangelegd. Ook elders in en rond Patras wordt hard gewerkt aan verbetering van de infrastructuur. In het centrum van de stad moet u betalen voor parkeren op straat. Ook geldt er vaak een maximum parkeertijd, meestal twee uur. Bestudeer goed de aanwijzingen op de borden!

Hotels

Er is een goed aanbod van accommodaties in en rond Patras. In de stad zelf zijn de meeste hotels geconcentreerd in het centrum. Verder zijn er hotels langs de stranden in de omgeving, zoals bij Psathopirgos, ten oosten van de stad. Patras is geen toeristische topbestemming, maar veel Grieken brengen er in de zomermaanden graag enkele dagen door. Het is dan aan te raden uw hotelkamer van tevoren te boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Patras raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Patras

EasyTerra Autohuur Patras vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Griekenland, maar in een andere stad dan Patras, klikt u dan door naar de Auto huren Griekenland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Griekenland u een auto huren wilt.