Autohuur Santorini

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Santorini zodat jij dat niet hoeft te doen.

Ga zorgeloos op reis met EasyTerra. Bespaar tot wel 60% op de prijs van alle bekende autoverhuurders in Santorini.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Santorini

  1. Home
  2. Autohuur Griekenland
  3. Santorini
EasyTerra Autohuur Santorini is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 7.9 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 10
Mark Budget Fira / Santorini Airport
“Makkelijk, snel en overzichtelijk”

“Makkelijk, snel en overzichtelijk boeken zonder gedoe. Met duidelijke uitleg van alle opties. Ideaal!”

06-06-2018 07:42

Locatie informatie voor Santorini

Introductie

Santorini is niet één eiland, maar een archipel van vulkanische eilandjes, ontstaan na de enorme uitbarsting van een vulkaan ongeveer 3600 jaar geleden. Het grootste eiland Thira en het kleinere Thirasia vormen samen de kraterrand van de vulkaan. Tussen deze hoofdeilanden ziet u lager gelegen eilandjes waar de rook nog duidt op vulkanische activiteit. De plaatsen op Thira en Thirasia liggen grotendeels op de kraterrand, hoog boven de zee. De zonsondergangen op Santorini zijn legendarisch, volgens sommigen de mooiste ter wereld.
In het zuiden kunt u de overblijfselen zien van Akrotiri, een stadje uit de Minoïsche tijd dat onder lava werd bedolven. Oud-Thira is de voormalige hoofdstad van het eiland (gesticht in de 9e eeuw v. Chr.). U ziet er niet alleen ruïnes maar u heeft er – op bijna 400 meter boven de zeespiegel – ook een schitterend uitzicht over de omgeving.

Bevolking

Op de eilandengroep wonen ruim 7000 mensen.

Ligging

Santorini ligt in de Egeïsche Zee. Thira is het meest zuidelijke eiland van de Cycladengroep en ligt 110 kilometer ten noorden van Kreta. De hoofdstad op het eiland Thira heet Fira maar wordt ook wel Thira-stad genoemd. Het ligt schilderachtig hoog boven de zee en de huizen hebben felblauwe daken.

Economie

Toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten voor Santorini. Verder produceert het eiland wijn en – op bescheiden schaal – groenten (kerstomaten, aubergines en katsoúni, een soort komkommer).

Vliegvelden

De luchthaven ligt zes kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Fira. Santorini National Airport is per huurauto gemakkelijk bereikbaar.

Openbaar Vervoer

Er is goed openbaar busvervoer op het hoofdeiland Thira. Vanaf het hoofdbusstation in Fira vertrekken geregeld (elke dertig of zestig minuten) buslijnen naar andere plaatsen op het eiland. Er zijn ook kleinere bussen die niet stoppen bij een halte maar die u kunt aanhouden door uw hand op te steken. Tussen de belangrijkste kustplaatsen varen veerboten.

Verkeer- en Parkeersituatie

U kunt Santorini uitstekend verkennen met een huurauto. Houd er wel rekening mee dat de wegen van de kraterrand steil aflopen en ook bochtig kunnen zijn. Zoals elders in Griekenland kunt u hier schapen- of geitenkuddes tegenkomen. Ook moet u bedacht zijn op auto’s die op onverwachte plekken staan geparkeerd.

Hotels

Er is een ruim aanbod aan accommodaties op Santorini. Hoe klein het hoofdeiland Thira ook is, er is een verschil tussen de westkant (de kraterrand) en de oostkant (het lage deel). De hotelprijzen aan de westkant liggen hoger dan in het oosten. Verder is de oostkant (met betere stranden) meer geschikt voor gezinnen met kinderen. Wilt u in de zomermaanden naar Santorini dan raden wij u aan uw hotelkamer ruim van tevoren te boeken. In de wintermaanden is dat meestal niet nodig. Hoewel veel hotels hun deuren dan hebben gesloten, zijn er genoeg overnachtingsmogelijkheden over.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Santorini raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Alle steden in Santorini

EasyTerra Autohuur Santorini vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven in de volgende steden: