Autohuur Prestwick

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Prestwick zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Prestwick

  1. Home
  2. Autohuur Groot-Brittannië
  3. Prestwick
EasyTerra Autohuur Prestwick is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Prestwick

Introductie

Prestwick ligt in het Schotse South Ayrshire, ook wel bekend als de golfkust. In de buurt van de stad liggen vele golfterreinen van uitstekende kwaliteit met vaak adembenemende uitzichten. Op het terrein van de Prestwick Old Course werd het eerste Open Golf Championship gespeeld. Prestwick vormt een geheel met de historische stad Ayr, dat al meer dan een eeuw een populaire weekendbestemming is voor Britten. De stad biedt uitzicht over de Firth of Clyde met op de voorgrond de bergtoppen op het eiland Arran en op de achtergrond de Mull of Kintyre, waar Paul McCartney ooit een studio had en er een lofzang op schreef. In de omgeving liggen stranden, maar het is er wel vaak erg winderig. Voor surfers juist een uitdaging. Verder zijn er in de omgeving veel ruïnes van kastelen en forten, kortom: het typische Schotland!

Bevolking

Prestwick heeft 15.000 inwoners.

Ligging

Prestwick ligt aan de kust in het zuidwesten van Schotland, aan de Firth of Clyde. Het grenst aan de plaatsen Ayr en Troon.

Economie

De luchthaven is de belangrijkste werkgever in Prescott. Het aantal passagiers groeide sterk nadat budgetmaatschappijen het vliegveld uitkozen voor vluchten naar Glasgow. Een deel van de luchthaven is in gebruik door de Britse marine die er drie helikopters heeft gestationeerd. Verder wordt Prestwick Airport gebruikt als trainingscentrum voor piloten van onder meer British Airways. Toerisme speelt ook een vooraanstaande rol. Prestwick wordt omgeven door sommige van de beste golfterreinen van Groot-Brittannië en het historische Ayr trekt ook veel bezoekers.

Vliegvelden

Glasgow Prestwick Airport ligt twee kilometer ten noordoosten van het stadje. Het is een bestemming voor budgetmaatschappijen en Ryanair heeft er een onderhoudsloods. De luchthaven beschikt over een treinverbinding en is per huurauto gemakkelijk bereikbaar. Het vliegveld is gemakkelijk net een huurauto bereikbaar: het ligt vlak langs de A79, net ten noorden van Prestwick en pal tegenover de Prestwick Golf Club.

Openbaar Vervoer

Er zijn acht lokale buslijnen die zowel bestemmingen in Prestwick als in Ayr aandoen. Verder is er een geregelde (elke dertig of zestig minuten) busverbinding met Buchanan Street in Glasgow.

Verkeer- en Parkeersituatie

Zowel in Prestwick als in Ayr kunt u gemakkelijk rondrijden in uw huurauto en ook het vinden van een parkeerplaats is meestal geen probleem. Wel is het centrum van Ayr deels voetgangersgebied. Ayr heeft enkele parkeergarages in het centrum, waar u voor korte tijd uw auto kunt stallen. Op de parkeerterreinen rond het centrum mag u uw auto voor langere tijd achterlaten. Op borden staan de routes naar de parkeermogelijkheden duidelijk aangegeven.

Hotels

Voor een kleine plaats als Prestwick is er een redelijk aanbod aan accommodaties. Er zijn vijf guesthouses en vijf hotels. In het naburige Ayr zijn meer overnachtingsmogelijkheden.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Prestwick raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Prestwick

EasyTerra Autohuur Prestwick vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Groot-Brittannië, maar in een andere stad dan Prestwick, klikt u dan door naar de Autohuur Groot-Brittannië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Groot-Brittannië u een auto huren wilt.