Autohuur Glasgow

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Glasgow zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3319 beoordelingen "Goed" 8 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Glasgow

  1. Home
  2. Autohuur Groot-Brittannië
  3. Glasgow
EasyTerra Autohuur Glasgow is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.1 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 49
Hans, Rotterdam Europcar Glasgow Airport
“Snel en zonder problemen een auto…”

“Snel en zonder problemen een auto gehuurd in Glasgow. Prima ervaring.”

30-06-2018 07:09
Henricus Alamo Rent a Car Glasgow Airport
“Info is soms moeilijk te vinden.”

“Info is soms moeilijk te vinden.”

06-10-2017 15:24
G.h. Berghuis Budget Glasgow Airport
“Positief en een tip”

“tip: verwijs in de begeleidende mail naar de opmerking in de voucher dat eigen risico afkoop niet nodig is.”

22-08-2017 11:33

Locatie informatie voor Glasgow

Autoverhuur Glasgow
Autoverhuur Glasgow

Introductie

Glasgow (in Schots: Glesca) is de grootste stad van Schotland. Het heeft een moeilijke tijd achter de rug nadat het grootste deel van de scheepsbouw en aanverwante industrieën in de jaren 60 en 70 uit de stad vertrok. Sinds de jaren 90 is er veel gebeurd in Glasgow: het stadscentrum werd volledig opgeknapt met behoud van de oude (prachtige!) architectuur. Het is nu weer een gezellige stad met een bruisend nachtleven, mooie parken en interessante musea. Die opleving heeft overigens niet alle inwoners bereikt; Glasgow is een van de armste steden van Groot-Brittannië en sommige buitenwijken zijn uiterst troosteloos.

Bevolking

De stad zelf heeft 630.000 inwoners, maar in Greater Glasgow (inclusief voorsteden) wonen meer dan drie keer zo veel mensen. De inwoners spreken een dialect dat voor buitenstaanders maar moeilijk te volgen is.

Ligging

Glasgow ligt aan de rivier de Clyde in het westen van Schotland. Dit gedeelte van Schotland is vrij smal door de diepe inhammen in het westen (Firth of Clyde) en in het oosten (Firth of Forth). Aan die laatste inham ligt Edinburgh, slechts 70 kilometer ten oosten van Glasgow. De stad ligt 150 kilometer ten noorden van de grens met Engeland.

Economie

Ondanks de neergang in de jaren 60 en 70 speelt scheepsbouw nog steeds een belangrijke rol in de lokale economie. Er worden vooral marineschepen en plezierjachten gebouwd. Verder zijn er textielfabrieken en is er ook chemische industrie. Software-ontwikkeling en biotechnologie zijn de groeisectoren. Daarnaast werken veel inwoners in de (financiële) dienstverlening, Glasgow is een belangrijk financieel centrum. Verder dragen toeristen bij aan de economie: de stad zelf heeft fraaie oude gebouwen en een uitgebreid en divers winkelcentrum. Veel toeristen gaan via Glasgow naar de Schotse Hooglanden.

Vliegvelden

De stad heeft twee vliegvelden. Het belangrijkste is Glasgow International Airport met vluchten naar steden in Groot-Brittannië en op het Europese vasteland, en naar enkele intercontinentale bestemmingen. Dit vliegveld ligt 13 kilometer ten westen van de stad en is met het centrum van Glasgow verbonden via een shuttlebus. De meeste charter- en budgetmaatschappijen maken gebruik van deze luchthaven, maar de Ierse prijsvechter Ryanair vliegt op Glasgow Prestwick International Airport, zo’n 50 kilometer ten zuidwesten van de stad. Er is twee keer per uur een treinverbinding met het centrum van Glasgow.

Openbaar Vervoer

In het hart van de stad vindt u het busstation aan Buchanan Street. Dit is het centrum voor alle (lokale en regionale) busverbindingen. Glasgow heeft een uitgebreid netwerk van buslijnen, waaronder enkele sneldiensten die rijden via de zogeheten Quality Bus Corridors.

Daarnaast rijdt er een metro, maar die bestaat slechts uit één cirkellijn. Die metro rijdt overigens wel in de binnenstad onder beide oevers van de Clyde en is voor bezoekers dus een prima manier van vervoer in het stadscentrum. Vanwege die ene cirkellijn en de oranjekleurige treinstellen wordt de ondergrondse ook wel gekscherend ‘The Clockwork Orange’ genoemd.

Er zijn twee treinstations, beide zogeheten kopstations die niet met elkaar zijn verbonden. In het noorden van het centrum ligt Queen Street Station voor verbindingen naar Edinburgh en het noorden van Schotland. Glasgow Central Station ligt aan Argyle Street en is het eindpunt van de West Coast Main Line voor verbindingen naar steden in Engeland en Wales.

Verkeer- en Parkeersituatie

Net als in de rest van Groot-Brittannië rijdt men in Glasgow links. Het stuur in uw huurauto zit dus aan de rechterkant. Als u nog nooit links gereden heeft is het aan te raden eerst even te oefenen in een rustige wijk.

De belangrijkste autoweg – de M8 – loopt dwars door de stad. Deze weg loopt naar Edinburgh aan de oostkust en verbindt ook de twee luchthavens van Glasgow. Ten oosten van de stad zijn er afslagen naar het noorden (de Hooglanden) en naar het zuiden (Engeland – M74).

Het centrum van Glasgow is niet groot en is het gemakkelijkst te voet te verkennen, ook al omdat veel (winkel)straten autovrij zijn en in veel straten eenrichtingverkeer geldt. Er zijn enkele voetgangersbruggen over de Clyde.

Op straat parkeren is mogelijk in Glasgow, maar vaak alleen voor een beperkte tijd. Bij overschrijding van de limiet wordt uw auto zonder meer weggesleept. Beter is het uw huurauto te stallen in een van de 20 parkeergarages die duidelijk staan aangegeven. De meeste kans op een plaatsje heeft u in de garages in het noorden en noordoosten van het centrum (Junction 16, 17 of 18 van de M8). De parkeergarages zijn niet goedkoop, de voordeligste zijn de garages die door de stad zelf geëxploiteerd worden (Concert Square, Cambridge Street en Charing Cross).

Hotels

De stad heeft een groot aantal hotels in vrijwel alle prijscategorieën, alleen een vijfsterrenhotel ontbreekt. Luxe hotels (drie en vier sterren) vindt u vooral langs Argyle Street en in de buurt van Queen Street Station. Gezien het toenemende belang van de financiële dienstverlening en het toerisme is het zeer aan te raden uw hotelkamer te reserveren, zeker voor een kamer in het stadscentrum.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Glasgow raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Glasgow

EasyTerra Autohuur Glasgow vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Groot-Brittannië, maar in een andere stad dan Glasgow, klikt u dan door naar de Autohuur Groot-Brittannië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Groot-Brittannië u een auto huren wilt.