Autohuur Galway

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Galway zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3318 beoordelingen "Goed" 8 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Galway

  1. Home
  2. Autohuur Ierland
  3. Galway
EasyTerra Autohuur Galway is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Galway

Autoverhuur Galway
Autoverhuur Galway

Introductie

Galway is een gezellige stad in het westen van Ierland. Er zijn niet veel echte bezienswaardigheden, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de vriendelijke bevolking, de gemoedelijke sfeer, de knusse pubs en de uitstekende restaurants. Verder is de stad de toegangspoort naar westelijk Ierland met zijn vele kastelen en het prachtige moerasgebied Connemara. Voor de kust liggen de Aran Eilanden: Inishmore (met alleen op dat eiland al vijf forten), Inishmaan en Inisheer.

Bevolking

Galway is de snelst groeiende stad van Ierland. In 2010 woonden er 75.000 mensen in de stad, naar verwachting zal dat aantal groeien tot 100.000 in 2020.

Ligging Galway ligt aan de westkust van Ierland, aan de monding van de rivier de Corrib, die er uitmondt in de Galway Bay. Ten noorden van die baai (en ten westen van Galway) ligt het moerasgebied Connemara. De beroemde Klippen van Moher bij Hags Head liggen ten zuidwesten van de stad.

Economie

Net als in de rest van Ierland is de high-tech industrie (ICT, medische apparatuur en biotechnologie) goed vertegenwoordigd in Galway. Toerisme is van groot belang: de stad wordt jaarlijks door ruim twee miljoen mensen bezocht. Verder is Galway een bestuurlijk en educatief centrum voor West-Ierland.

Vliegvelden

De kleine luchthaven van Galway ligt tien kilometer ten oosten van het stadscentrum. Die luchthaven is gemakkelijk per huurauto bereikbaar. Vanuit de stad volgt u de N6 om bij Carrowmoneash af te slaan naar de N18. De route naar Galway Airport staat duidelijk op borden aangegeven.
Het grotere Shannon Airport ligt negentig kilometer ten zuiden van Galway en is bereikbaar via de N18. Met een huurauto kost de rit van Shannon Airport naar Galway ongeveer een uur.

Openbaar Vervoer

De stad heeft goed openbaar vervoer. Er zijn twee busmaatschappijen: Bus Éireann (11 stadsbuslijnen) en City Direct Galway (vier lijnen). Vanuit het busstation in het centrum rijden lijnen naar de oostelijke of de westelijke stadsdelen.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het centrum van Galway is grotendeels verkeersvrij. Rond dat centrum loopt een ringweg (Cuar Inmheánach). Het is niet moeilijk uw weg te vinden in Galway, maar in de zomermaanden is de stad erg druk. Verder kan het moeilijk zijn een parkeerplaats te vinden. Op straat mag u in veel gevallen niet langer dan twee uur parkeren en de tarieven van parkeerterreinen en -garages zijn aan de hoge kant.
Voor tochten in de omgeving is een huuauto ideaal. Zowel de N59 (langs de westkant van het meer Lough Corrib) als de R337 (langs Galway Bay) leiden naar het prachtige landschap van de Connemara.

Hotels

Er is een enorm aanbod van accommodaties in Galway. Vooral budgetreizigers zullen er geen moeite hebben een onderkomen te vinden, maar er zijn ook middenklasse en luxe hotels. Verder zijn er ongelooflijk veel particuliere bed & breakfasts. Ondanks dit grote aanbod raden wij u aan uw accommodatie ruim van evoren te boeken, als u in de zomermaanden naar Galway wilt.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Galway raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Galway

EasyTerra Autohuur Galway vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Ierland, maar in een andere stad dan Galway, klikt u dan door naar de Autohuur Ierland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Ierland u een auto huren wilt.