Autohuur Keflavík

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Keflavík zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Keflavík

  1. Home
  2. Autohuur IJsland
  3. Keflavík
EasyTerra Autohuur Keflavík is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Keflavík

Introductie

Keflavik is een kleine plaats in IJsland, vooral bekend omdat het enige internationale vliegveld van het land daar ligt. Het was ook een belangrijke NAVO-basis, maar sinds het uitenvallen van de Sovjet-Unie heeft die sterk aan belang ingeboet. De Amerikanen hebben de laatste jaren geleidelijk het grootste deel van hun troepen uit IJsland teruggetrokken.

Bevolking

Het stadje heeft iets meer dan 10.000 inwoners. In de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw had Keflavik een reputatie als stad van muzikanten. Het werd daarom ook wel ‘de Beatlestad van IJsland’ genoemd.

Ligging

Keflavik ligt in het zuidwesten van IJsland, op het schiereiland Reykjanes. De hoofdstad Reykjavik ligt 40 kilometer naar het noordoosten. Bij helder weer is de hoofdstad te zien aan de overkant van de baai.

Economie

Keflavik werd al gesticht in de 16e eeuw. Tot de bouw van het vliegveld tijdens de Tweede Wereldoorlog was visserij het voornaamste middel van bestaan. Nog steeds leeft een groot deel van de inwoners van visserij en de verwerking van visproducten. De luchthaven zorgt ook voor werkgelegenheid, evenals de daaraan gekoppelde NAVO-basis.

Vliegvelden

Het internationale vliegveld van Keflavik verwerkt zo’n 2 miljoen passagiers per jaar. Er zijn lijndiensten naar zes steden in de Verenigde Staten en meer dan 20 steden in Europa, waaronder Amsterdam. De luchthaven verwerkt uitsluitend internationaal verkeer; binnenlandse vluchten vertrekken vanaf Reykjavik Airport, vlak bij het centrum van de hoofdstad.

Openbaar Vervoer

IJsland is een autoland. Vrijwel iedere inwoner heeft een auto en het openbaar vervoer is niet erg populair. Vanaf het vliegveld is er een shuttlebusverbinding (FlyBus) met Reykjavik, waar overigens wel een stadsbusdienst is.

Verkeer- en Parkeersituatie

Uw autolichten moeten dag en nacht aan en alle inzittenden zijn verplicht een autogordel te dragen.
Als u het binnenland ingaat moet u er rekening mee houden dat veel wegen bestaan uit gravel. Dat rijdt anders dan op een verharde weg: als u te hard rijdt kunt u gemakkelijk de macht over het stuur verliezen. Rij dus voorzichtig! Als een verharde weg overgaat in gravel wordt dat aangegeven met de tekst ‘malbik endar’. Nader zo’n punt langzaam! Een bord met de tekst ‘einbreið brú’ betekent dat u een smalle brug nadert met slechts één rijbaan. Vraag naar de conditie van de wegen voordat u op pad gaat, zeker buiten de zomermaanden.

Enkele andere verkeerstermen in het IJslands: parkeren – bilastaedi, omleiding – krokaleid, tankstation – bensinstod, tolweg – toll vegur, snelweg – hradbraut.

Hotels

Zowel op de luchthaven als in het centrum van het Keflavik zijn enkele hotels te vinden. Ideaal als u dicht bij de luchthaven wilt overnachten of het leven in een vissersdorpje wilt meemaken. De hotels zijn over het algemeen iets goedkoper dan in de hoofdstad van IJsland, maar ook hier geldt dat de kosten van levensonderhoud vrij hoog zijn en echt goedkope hotelkamers niet zijn te vinden.
In het algemeen kunt u een hotelkamer boeken bij aankomst. Heeft u uw oog laten vallen op een bepaald hotel, reserveer dan uw kamer.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Keflavik raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Als u op zoek bent naar een huurauto in IJsland, maar in een andere stad dan Keflavík, klikt u dan door naar de Autohuur IJsland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in IJsland u een auto huren wilt.